به گزارش خبرنگار مهر، معصومه آباد در جلسه کمیته ایمنی و مدیریت بحران شهر تهران که گزارش «بررسی وضعیت ایمنی شهر تهران در حوزه فضاهای عمومی شهر» و پیشنهادات اجرائی در حوزه HSE شهروندی در آن ارائه شد، گفت: بسیاری از بیماریها در جهان ریشه کن شده و تحت کنترل درآمده است اما نگرانی امروز سازمانهای بهداشت جهانی و وزارت بهداشت و به ویژه کشورهای منطقه خاورمیانه در زمینه بیماریهای اجتماعی است.
وی ادامه داد: ما در شورای سوم توانستیم مسئله سلامت را برای مدیریت شهری و شورای شهر جا بیندازیم و همانگونه که توانستیم این مسئله را پیگیری کنیم، در شورای چهارم نیز مسئله ایمنی را دنبال کردیم.
آباد افزود: ایمنی نزد بسیاری از مسئولان، تصمیم گیران و تصمیم سازان جامعه بجای اینکه در جایگاه واقعی خود بوده و بتواند تأمین کننده اعتبارات لازم در این زمینه جهت پیشگیری و نهادسازی باشد متاسفانه جنبه ویترینی و دکوری دارد. مردم نیز باید مسئله ایمنی را جدی بگیرند و خطر را به عنوان یک بیمار قلبی اورژانسی ببینند که به احیای قلب نیاز دارد بنابراین ما باید به کمک رسانهها ایمنی را به فرهنگ تبدیل کنیم.
رئیس کمیته ایمنی همچنین به گزارش آمار و ارقامی که سازمان آتش نشانی از حوادثی که در تهران رخ میدهد و در اختیار او قرار میدهد اشاره کرد و گفت: من نمیدانم چگونه باید مردم را در جریان این آمار و ارقامها قرار بدهیم که موجب التهاب جامعه نشود.
آباد افزود: متاسفانه تحقیقات نشان میدهد که شهر تهران در زمینه ایمنی در شرایط مطلوب به سر نمیبرد و ما با شرایط مطلوب خیلی فاصله داریم بنابراین ما دوست داریم در روزهای باقیمانده بتوانیم این شرایط مطلوب را با سیاست گذاریها، در تصمیم گیریها و اعطای اعتبارات لازم بوجود بیاوریم.
وی همچنین گفت: یکی از موانع تحقق اهداف HSE عدم تحقق مدیریت یکپارچه شهری است و مادامی که ما نتوانیم مدیریت یکپارچه را از از حالت شعاری آن خارج و به عمل تبدیل کنیم قادر به رسیدن به اهداف مورد نیاز نخواهیم بود.
در ادامه سخنان آباد، مجید شرافتی نژاد - معاون فنی سامانه مدیریت HSE شهرداری تهران به تشریح دستاوردهای سامانه مدیریت HSE شهرداری تهران در حوزه شهروندی، مدیریت شهری و در داخل بدنه شهرداری پرداخت.
شرافتی نژاد در تشریح دستاوردهای حوزه شهروندی به فعالیت در چهار محوری سالمندان و علولین، اصناف، کودک و نوجوان و اماکن تفریحی فرهنگی و ورزشی اشاره کرد. او همچنین به استقرار نظام مدیریت HSE در مناطق ۲۲ گانه و ۱۸ شرکت سازمان تابعه شهرداری تهران اشاره کرد و از برگزاری بیش از ۱۸۶ سمینار آموزشی HSE برای پیمانکاران شهرداری تهران خبر داد.
معاون فنی سامانه مدیریت HSE شهرداری تهران همچنین به برگزاری بیش از ۴۷۰۰ نفر ساعت آموزشی چهره به چهره و آکادمیک به صاحبان ریسک اشاره کرد و گفت: ما تا کنون بیش از ۲۵۰۰ برنامه عملیاتی کاهش ریسک برای بهبود وضعیت در حوزه شهروندی داشتیم. نظارت مستمر عملکرد HSE پیمانکاران شهرداری تهران و بهبود ۳۶% وضعیت عملکرد HSE پیمانکاران در سال ۱۳۹۴ از دیگر مواردی بود که شرافتی نژاد به توضیح و تشریح آن پرداخت.
در ادامه سخنان معاون فنی سامانه HSE شهرداری تهران، سید جلال ملکی سخنگوی سازمان آتشنشانی شهرداری به تشریح بخشی از فعالیتهای سازمان آتش نشانی پرداخت و با اشاره به حمایتهای کمیته ایمنی از سامان آتش نشانی و پرسنل آن گفت: از سال ۱۳۸۲ تا ۱۳۹۲ امار حوادث ما سیر صعودی و افزایشی داشته است اما با اتخاذ رویکردهای لازم و مناسب توانستیم حوادث را کنترل و حتی آن را کاهش بدهیم.
ملکی همچنین گفت: چند وقت قبل با مدیر عامل آتش نشانی مشهد صحبت میکردم، او میگفت ما با ۶۵ ایستگاه آتش نشانی اگر روزی با ۳۰ حادثه مواجه شویم، آن روز روز شلوغ ما خواهد بود. حال تصور کنید کلان شهری مانند تهران با ۲۵۰ الی ۲۸۰ حادثه در روز چه وضعیتی دارد.
سخنگوی سازمان آتش نشانی افزود: در سال ۹۲ در کلانشهری مثل تهران ۱۶ نفر فوتی داشتیم در حالی که در سال ۹۳ این رقم به ۱۵ فوتی رسید و سال گذشته این رقم به ۱۳ فوتی کاهش یافت و ما شاهد روند نزولی آمار فوتی حوادث و حریق در شهر تهران هستیم. ملکی همچنین گفت: تغییر رویکردی که از سه چهار سال قبل به این طرف داشتیم و افزایش اقدامات پیشگیرانه ما با الگو قرار دادن گشورهای پیشرفته دنیا موجب کاهش تلفات حوادث و حریق در تهران شده است.
ملکی در خصوص سختگیری سازمان آتش نشانی در بحث ایمنی ساختمان های مسکونی و تاییدیه سیستم ایمنی گفت: متاسفانه بعضی از بساز بفروش ها بخاطر سود بیشتر زیر بار ایمنی ساختمان نمی روند و وقتی به ما مراجعه می کنند می گویند ما ساختمان را گچ کاری و نقاشی کردیم حال کجا باید سیستم ایمنی نصب کنیم.
وی افزود: آنها پول سیتم ایمنی را از مردم می گیرند اما برای سود بیشتر خود ساختمان را به سیستم ایمنی مجهز نمیکنند. آنها گاهی حتی مشتریان خودرا با ما رو در رو میکنند و میگویند سازمان آتش نشانی مانع اعطای تاییدیه ساختمان شماست. با این حال با افتخار اعلام می کنیم که در سه چهار سال گذشته تعداد حوادث و آتش سوزیها در ساختمان های بیش از ۶ طبقه تهران اتفاق میافتد حدود ۹۰ در صد کاهش یافته است و این به دلیل نظارت و انجام سختگیریها در زمینه ایمنی ساختمانها از سوی سازمان آتش نشانی است.
سخنگوی سازمان آتش نشانی افزود: با دخالت دادن مردم و مشارکت آنها در رعایت مسائل ایمنی و تبدیل کردن ایمنی به یک فرهنگ در جامعه میتوانیم آمار حوادث و حریق را کاهش بدهیم، تنها مشکل ما در حال حاضر اصناف است که با عدم رعایت مسائل ایمنی جان و مال خودرا در معرض خطر قرار میدهند. من خیابان جمهوری را به یک بمب تشبیه میکنم و دلیل آن را رعایت نکردن مسایل ایمنی از سوی بسیار از مغازههای آن خیابان میدانم.
وی تصریح کرد: هزاران کارگاه تولیدی وجود دارد که کاربری مسکونی داشتند اما اکنون به کارگاه تولیدی تبدیل شدند و فاقد ایمنی لازم هستند. بازار تهران و مناطق دارای بافت فرسوده نیز همین مشکل را دارد که امیدواریم با تبدیل کردن ایمنی به یک فرهنک در جامعه و ادامه دادن رویکرد پیشگیری و آموزش بتوانیم آمار حوادث و حریق در تهران را کاهش بدهیم.
نظر شما