به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه السفیر در مطلبی با عنوان «نبرد حلب زبانه می کشد؛ گذرگاه ناامن تا کی دوام پیدا می کند» آورده است: حلب منتظر سن پترزبورگ است و عملیات نظامی انتظار دیدار روسای جمهوری ترکیه و روسیه می کشد. بازگشت به شرایط قبل از محاصره شرق حلب برگه ای بود که ترکیه از طریق گروههای مسلح در حلب به دنبال آن بود تا قبل از دیدار فردا میان رجب طیب اردوغان و ولادیمیر پوتین در سن پترزبورگ از آن استفاده کند.
این روزنامه نوشت: این برای آن بود که رئیس جمهوری ترکیه در دیدار با همتای روس خود شکست خورده نباشد و برای همین بود که حزب اسلامی الترکستانی دهها نفر در دیوارهای دانشکده های توپخانه و تسلیحات و فنی هوایی در جنوب غرب حلب کشته بدهد تا گذرگاه ناامنی به عرض ۹۰۰ متر و طول دو کیلومتر بگشاید. این گذرگاه از اطراف العامریه در شرق حلب-الراموسه و دانشکده تسلیح ایجاد شد تا مهاجمان از خارج حلب به مناطق شرقی برسند.
السفیر می نویسد: ایجاد شروط دیدار میان دو رئیس جمهور آشتی کننده باید با توان قوا همراه باشد به ویژه که در حلب قبل از آن به نفع ارتش سوریه سنگینی می کرد. جنگ در حلب به خاطر برقراری توازن بود به ویژه که رجب طیب اردوغان چند روز قبل گفته بود: نظام حلب را محاصره کرد اما مخالفان توازن را برقرار کردند.
این روزنامه نوشت: بر خلاف آنچه پس از کودتای نافرجام ترکیه تصور می شد به نظر می رسد که رئیس جمهوری ترکیه حاضر نیست از برگه حلب دست بکشد زیرا آخرین برگه ای که در برابر همه اعم از روس، آمریکا و ایران در اختیار دارد. تا روابط خود را همه بر اساس آن بازنگری کند. در شرایطی که ارتش ترکیه سالها درگیر نوسازی است باید برای جبران باخت استراتژیک نظامی و ادامه به کارگیری سوریه در عرصه رقابت با قدرتهای بین المللی دیگر، از دستگاه اطلاعاتی ترکیه که همچنان به رئیس جمهوری ترکیه وفادار است، استفاده شود به ویژه که این دستگاه اطلاعاتی به چچنی ها و ترکستانی ها و ائتلاف عریض و منظم با اخوان المسلمین و سلفی ها برای ادامه دخالت در سوریه نیاز دارند نه ابزار دیگر.
السفیر می نویسد: بعید است که سیاست ترکیه ۱۸۰ ترکیه تغییر پیدا کند و از ائتلاف با ناتو و آمریکا به سوی ائتلاف تاکتیکی با ایران و روسیه روی آورد. آشتی میان روسیه و ترکیه به معامله بر سر سوریه نیاز ندارد.روسها، ترکها و ایرانی ها یک الگوی منحصر به فرد در روابط عملگرایانه ایجاد کردند که بر اساس آن پرونده سوریه با روابط اقتصادی و تجاری گسترده تناقض پیدا نکند. اما امروز این نوعی از رابطه پس از ورود مستقیم روسیه در سوریه دیگر امکان پذیری نیست.این موضوعی است که در نشست دو رئیس جمهور در سن پترزبورگ باید به دنبال جوابی برای آن گشت به ویژه که سوریه محور نشست طرفین نیست.
این روزنامه نوشت:روزنه ایجاد شده در الراموسه صرف واکنش گروههای مسلح در حلب به خاطر محاصره آنها در شرق حلب نیست بلکه عملیات نظامی تمام عیار ارتش سوریه با یک ارتش کلاسیک است که تانک و نفربر و موشک انداز و هواپیماهای شناسایی و دستگاه های اطلاعاتی در اختیار دارد. هواپیماهای آواکس ترکیه لحظه ای از گشت زنی در آسمان منطقه از یک ماه و نیم قبل دست برنداشته اند. بر اساس اطلاعات دریافتی حدود ۵۰ تانک در جبهه ای هشت کیلومتری به همراه دهها عامل انتحاری به ارتش سوریه حمله کردند.
السفیر می نویسد: از اواخر ماه مه گذشته و قبل از پیشروی نیروهای ارتش سوریه به سوی مزارع الملاح و بستن جاده کاستیلو، ترکیه علاوه بر اتاق عملیات انطاکیه در آنتالیا نیز اتاق عملیات اضافی برای رصد حلب ایجاد کرده اند. در اوایل ماه جولای ترکیه زره پوشهایی به سوی کفرحمره در شمال حلب ارسال کرد و اقدام به تجهیز گروههای احرار الشام و فرقه الحمزه کرد. با تکمیل محاصره حلب در ۲۷ ماه جولای، در راستای رخنه به جنوب حلب، ستونهایی مرکب از صدها کامیون متوسط و سریع از ادلب به ترکیه از طریق باب السلامه آمدند و هزار مرد بدون اسلحه حمل کردند و با عبور از منطقه عفرین به سوی دار عزه در نزدیکی حلب رفتند و سلاح دریافت کردند. در اوایل ماه جاری ترکیه ۸۰۰ جنگجوی احرار الشام را که از سه ماه قبل در اعزاز متمرکز کرده بود منتقل کرد تا خطوط گروههای مسلح را تقویت کند و مانع از حرکت نیروهای کُردی به سوی منطقه باب السلامه از سمت تل رفعت شود.
این روزنامه در ادامه نوشت: پس از ۲۴ ساعت از درگیری ها در روزهای پنجشنبه و جمعه و دو موج یورش رخنه ای در محاصره ایجاد نشد. حملات از روستای المشرقه در غرب شهر به سوی دیوارهای دانشکدهای تسلیحات و توپخانه و فنی هوایی صورت گرفت. نبرد ساعت سه و نیم بعد از ظهر تا یک و نیم شب بدون موفقیت ارتش شش هزار نفری گروههای مسلح در رخنه به مواضع ارتش سوریه بود. .مهاجمان با استفاده از عوامل انتحاری و تانک تعداد زیاد نیرو حمله بردند. نیروهای ارتش سوریه در دیوارهای دانشکده های نظامی مقاومت سختی از خود نشان دادند و برای هدف قرار دادن عوامل بمبگذاری شده مسافت زیادی به پیش می رفتند و تعدادی از آنها نیز کشته شدند. رهبران ترکیه برای اینکه دستاوردی در گفتگو با روسها داشته باشند بهترین واحدها را اعزام کردند. ساعت ۹ شب جمعه نیروهای ترکستانی چینی به عرصه وارد شدند که دهها عامل انتحاری را شامل می شدند. زیر یورش شدید این گروهها، در ساعت یک و نیم بامداد فرمان عقب نشینی از دانشکده ها و دور شدن از آن برای اینکه نیروی هوایی بتواند مهاجمان را هدف قرار دهد، صادر شد. در طول شب فقط نیروی هوایی سوریه فعال بود و صبح روز بعد نیروی هوایی روسیه نیز وارد عمل شد.
السفیر نوشت: گروههای مسلح معبر ایجاد کردند اما این گذرگاه زیر آتش ارتش سوریه قرار گرفت. عرض گذرگاه از ۹۰۰ متر فراتر نمی رود.استقرار نیروهای حزب الله و ایرانی ها در شمال گذرگاه و واحدهای سرهنگ نیروهای ببر و گارد ریاست جمهوری در جنوب گواهی اینکه محاصره شکسته شده باشد را نمی دهد زیرا معبر قادر به فعالیت نیست مگر اینکه به جنوب و شمال توسعه یابد و این بسیار دشوار خواهد بود و اینکه روزنه ایجاد شده در الراموسه زمان زیادی دوام بیاورد در حالی که حملات هوایی و توپخانه ای ادامه دارد، دشوار است.
نظر شما