بهمن نامورمطلق در گفتگو با خبرنگار مهر گفت:مشهد به عنوان شهر جهانی سنگهای قیمتی معرفی و انتخاب شده و ما قرار است به این مناسبت، یک جشن ملی و منطقهای را در این شهر برگزار کنیم. در این جشن، رئیس سازمان میراث فرهنگی و مسئولان استانی حضور دارند اما هدف اصلی ما از برگزاری جشن، چیز دیگری است.
معاون صنایع دستی کشور، جشن «مشهد؛ شهر جهانی سنگهای قیمتی» را بهانهای برای تبدیل این شهر به یک بازار منطقهای دانست و افزود:هدف ما مدیریت سنگهای قیمتی در میان منطقه افغانستان و تاجیکستان و ترکمنستان است و ما دنبال توسعه این بازار منطقهای هستیم تا هم ما هم افغان ها و هم تاجیکها سود ببرند.
نامورمطلق، پیش از این هم در گفتگو با مهر گفته بود که جهانی شدن به معرفی محصولات یک شهر و رونق صنایع دستی کمک می کند. گواه این ادعای او هم تمایل یک شرکت خصوصی به سرمایه گذاری در مشهد، شهر جهانی سنگ های قیمتی بود.
معاون صنایع دستی کشور در پاسخ به اینکه وقتی فیروزه نیشابور، به خاطر استخراج بیرویه در حال به پایان رسیدن است و جهانی شدن، دردی را درمان نمیکند گفت: من نمی توانم مشکل استخراج بی رویه نیشابور را حل کنم. اصلا توجه به صنایع دستی تنها وظیفه سازمان میراث فرهنگی است. همه ایرانی ها در قبال هویت و فرهنگ و پیشینه فرهنگی خود مسئول اند و باید در حفظ و معرفی آن بکوشند.
نامورمطلق، گفته های خود را اینگونه ادامه داد و بیان کرد: من در جایگاه معاون صنایع دستی چه کنم وقتی فیروزه ما را در دنیا به نام «ترکوآز» می شناسند. تنها کاری که از دست من به عنوان یک شخص حقوقی برمی آید این که همه تلاش خود را به کار بندم تا مشهد به نام شهر جهانی سنگ های قیمتی ثبت شود وگرنه ما از هفت هزار سال پیش تاکنون فیروزه داشتهایم و تاکنون به این سنگ قیمتی، به طور ویژه توجه نشده است.
نظر شما