به گزارش خبرگزاري "مهر"، اين روزنامه در تحليل خود با اشاره به تحولات مربوط به موضوع هسته اي ايران و اظهار نظر طرفها در چند روز گذشته و همچنين اختلافات بين ائتلاف، براي برخورد با موضوع هسته اي ايران مي نويسد: گرچه چين و روسيه بصورت "تعارف زباني" از درخواست شوراي امنيت براي تعليق غني سازي در ايران حمايت كرده اند اما اين دو كشور منافع اقتصادي مهمي در ايران دارند و زماني كه از آنها خواسته شود تا به ديگر اعضاي دائم اين شورا يعني انگليس، فرانسه و آمريكا بپيوندند آنها همپيمانان ضعيفي هستند و اين به ايران اين فرصت را خواهد تا به اين شورا بي اعتنايي كند.
در ادامه تحليل همچنين آمده است: بنابر اين ، شرايط براي آمريكا بدين نحو است كه چگونه به بهترين شيوه از تهديدي كه ايران هسته اي خواهد داشت، ممانعت بعمل آورد به تنهايي يا هماهنگ با طرفهايي كه به اين كشور پيوسته اند.
"جان هيوز" در اين تحليل با اشاره به اظهارات مقامات آمريكايي مبني بر اينكه تمام گزينه ها بر روي ميز قرار دارد مي نويسد: اما روشن است كه در واشنگتن اشتهاي كمي براي استفاده زور در قبال ايران ديده مي شود.
به نوشته اين روزنامه، گرفتاري آمريكا در عراق، و افغانستان و همچنين نزديك شدن انتخابات ميان دوره اي كنگره در اين كشور يك عمليات نظامي عمده و گسترده، انتخابات را براي جمهوريخواهان بسيار سخت خواهد كرد.
كريستين ساينس مونيتور در ادامه خاطرنشان مي كند: ديپلماسي همچنان كارايي دارد و آمريكا بايد ببيند كه آيا پاسخ اخير ايران به پيشنهاد غرب در راستاي خريد زمان است و يا اينكه در اين پاسخ چشم اندازي براي آينده گفتگوها و رسيدن به توافق وجود دارد.
بر اساس اين تحليل: اگرايران تشويق ها را رد كند در واقع بايد با تحريمها و فشارهاي اقتصادي اقدام به تنبيه ايران شود و روشن است كه حركت اوليه در اين مسير تحريم واردات تجهيزاتي است كه مي تواند دربرنامه هاي هسته اي ايران مورد استفاده قرار گيرد.
اين نويسنده در ادامه مي نويسد: ديگر اقدام در اين مسير ممانعت از واردات نفت خام از سوي ايران است و با توجه به اينكه اين كشور پالايشگاهي كافي براي برآورده كردن نيازهاي خود نخواهد داشت در نتيجه با مشكل مواجه خواهد شد.
در ادامه تحليلگر اين روزنامه با اشاره به شرايط اجتماعي در ايران "ديپلماسي عمومي" را پيشنهاد مي كند و بر اين باور است كه با عنايت به بافت و تركيب جوان جمعيت در ايران اين امر كارساز خواهد بود كه به عقيده اين تحليلگر پخش رسانه اي مي تواند در اين امر راهگشا باشد.
كمك به مخالفين داخلي از ديگر راهكاريهايي است كه در اين تحليل به آن اشاره شده است كه به زعم اين نويسنده مي توان با اين كار از پيامدهاي اقدام نظامي پرهيز كرد.
نظر شما