به گزارش خبرنگار مهر، دلاور بزرگ نیا بعدازظهر چهارشنبه در جلسه شورای اداری سوادکوه با محوریت همایش توسعه شهرستان با اشاره بااینکه در اسناد بالادستی، استان مازندران بهعنوان قطب طبیعتگردی باهدف بازار جهان اسلام دیدهشده است، اذعان کرد: گردشگری یک صنعت فراخشی است و برای توسعه آن باید قطعات زیادی همچون پازل در کنار هم قرار گیرند تا تصویر درستی ایجاد گردد بابیان اینکه یکی از راههای توسعه و رونق کسبوکار در این شهرستان گردشگری است.
وی افزود: ما به دنبال محوریت توسعه برای موضوع خاصی نیستیم و در کل استان مازندران بهویژه شهرستان سوادکوه باید بهطور توأمان از ظرفیتهای توسعهبخشی آن در بخش گردشگری، کشاورزی و معادن استفاده گردد.
وی در ادامه افزود: باید برای توسعه برنامه داشت و برنامه نیازمند شناخت است، اکنون دوره برخورد تجربی گذشته است و جامعه باید با علم و پژوهش اداره شود.
بزرگ نیا بابیان اینکه تا اسفندماه سال گذشته ما طرح آمایش سرزمینی نداشتهایم، اما امسال این اتفاق محقق شده است افزود: باوجود طرح جامع گردشگری میتوان متوجه شد که در هر شهرستان چه چیزی در اولویت است تا بر روی آن برنامهریزی شود.
بزرگ نیا بابیان اینکه سوادکوه، جاذبه تاریخی، فرهنگی و طبیعی دارد، افزود: باید در امر گردشگری به هر دو توجه شود و جاذبههای تاریخی و فرهنگی آنهمچون دژ غار اسپهبد خورشید با معماری منحصربهفردش و مناطق گردشگری مذهبی آن کمرنگ شده است.
وی در رابطه با آبشارهای بکر، زیبا و شناسایی نشده شهرستان گفت: در حال حاضر ترجیح میدهیم که شناسایی این مناطق که در عمق جنگلها قرار دارند، فراگیر نشوند، چراکه ما در برخی مناطق همچون چشمه پاداب سورت تجربه تلخی داشتهایم و ما باوجود فرهنگ غنی ایرانی و اسلامی در امر حفظ محیطزیست، کارنامه خوبی در حفظ طبیعت از خود بهجا نداشتهایم.
مدیرکل میراث فرهنگی مازندران خاطرنشان کرد: چهار بانده شدن محور سوادکوه باید اعتبار ملی داشته باشد، چراکه مسافری که از جاهای مختلف میآید از این مسیر رفتوآمد میکند، ضمن اینکه مسیر تردد حرم رضوی نیز است، همچنین، تمام طبیعتگردی ما در دامنه البرز است و آمادهسازی زیرساختهای آنهم یک موضوع ملی است.
وی بابیان اینکه باید به سمتی برویم که گردشگری را متمرکز کنیم، افزود: با این تمرکز، تورهای غیرمجاز و گردشگری باریبههرجهت و درنتیجه آسیب فرهنگی و زیستمحیطی نخواهیم داشت، به این منظور، در قالب بومگردی به افراد مجوزهایی با تسهیلات شش درصد خواهیم داد تا برخی از روستاها بهعنوان دهکدههای کوچک بومگردی باشند که بلد محلی نیز خواهند داشت.
وی در رابطه با سرمایهگذاری در این بخش گفت: دولت تسهیلات آماده تحویل و ارائه دارد و هر تعداد پرونده سرمایهگذاری که ۳۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته باشد، برای دریافت تسهیلات ارزانقیمت مابقی کار، وی را معرفی خواهیم کرد.
بزرگ نیا بابیان اینکه استان مازندران در گردشگری داخلی حرف اول را میزند، افزود: در رابطه با گردشگری خارجی نیز، در سال جاری یکدهم مسافران خارجی سهم استان مازندران بوده است.
نظر شما