به گزارش خبرنگار مهر، مسعود دالمن عصر چهارشنبه در نشستی پیرامون تالار مرکزی شهر بندرعباس که در استانداری هرمزگان برگزارشد، با بیان اینکه پرونده ای که در ارتباط با تالار مرکزی بندرعباس مورد بررسی قرار گرفته نزدیک به ۱۳ سال سابقه دارد و از سال ۸۲ مصوبات اولیه آن آغاز شده و مراحل مختلفی را طی کرده است، اظهار داشت: مشکل فعلی تعیین تکلیف ساخت و سازها در حریم ۶۰ متری دریاست که دولت و قوه قضائیه در این زمینه اهتمام دارند و حریم ۶۰ متری دریا فضایی است که باید برای فضای تفریحی و عموم مردم مورد استفاده قرار گیرد.
دالمن ادامه داد: براساس استعلام هایی صورت گرفت برای این پروژه راه و شهرسازی اعلام کرده این منطقه در حریم ۶۰ متری نیست اما در نقشه موجود که سه مشاور اصلی آن را تهیه کرده اند و در تمام شهرها طبق این خطوط حریم دریا تصویب شده، این اراضی در حریم ۶۰ متری قرار گرفته اند.
وی تصریح کرد: ما بررسی هایی برای تعیین مجدد حریم ۶۰ متری دریا در بندرعباس انجام داده ایم و نیاز است به یک تصمیم کارشناسی برسیم و در مقامی نیستیم که حکم قضایی و قانونی بدهیم.
دالمن گفت: کمیسیون بدوی ماده ۱۰۰ شهرداری به استناد اینکه سیر مراحل صدور پروانه برای این پروژه صورت نگرفته رای تخریب آن را داده است.
سرپرست معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری هرمزگان خاطرنشان کرد: اداره کل ارشاد هرمزگان می تواند در خصوص این پروژه از شورای عالی معماری و شهرسازی استعلام داشته باشد و تالار مرکزی بندرعباس می تواند به لحاظ اینکه تاسیسات عمومی دولتی است که در قانون استثنا واقع شده، محسوب شود و کمیسیون ماده ۱۰۰ هم می تواند بر این اساس در رای تخریب آن تجدید نظر کند.
مدیرکل امور حقوقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این نشست بیان داشت: براساس ماده هفت قانون مصوب سال ۵۴ اراضی ساحلی و حریم دریا تعیین شده که این اراضی قابل تملک و تصرف خصوصی نیست.
حیدری افزود: اما ایجاد تاسیسات ضروری دولتی براساس قانون در حریم ساحل مجاز است و پروژه تالار مرکزی بندرعباس نیز طرحی است که در زمین دولتی و با اعتبارات دولتی در حال احداث است.
در ادامه این نشست، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان با بیان اینکه تالار مرکزی بندرعباس پروژه ای ملی با اعتبارات ملی و تصویب هیئت دولت وقت بوده است، عنوان کرد: این پروژه فرهنگی سومین تالار بزرگ کشور و دارای ۱۷هزار متر مربع زیربناست.
علیرضا درویش نژاد افزود: این پروژه مطالبه مردم استان و هنرمندان هرمزگان است که به ظرفیت سرانه فرهنگی استان اضافه می شود اما در ماه های اخیر دچار چالش شده و به نفع مردم و هنرمندان است که مشکل آن از طریق قانون حل شود، چون خروجی و منفعت آن برای مردم استان است و نزدیک به ۱۰ میلیارد تومان برای آن هزینه شده و بالغ بر ۱۰ میلیارد تومان دیگر نیز مصوب شده که به این پروژه اختصاص یابد.
مدیرکل راه و شهرسازی هرمزگان نیز در ادامه بیان داشت: این پروژه در زمان خود به کمیسیون ماده پنج رفته و براساس مدارک راه و شهرسازی کارهای این پروژه قانونی بوده است و مشکل عدم صدور پروانه نیز قابل حل است و باید این پروژه را احیاء کرد چون به راحتی نمی شود آن را تخریب کرد.
غلامحسین شیری اضافه کرد: از نظر سیما و منظر شهری هم می توان این پروژه را بررسی کرد و قرار داشتن در حریم ۶۰ متری دریا وحی منزل نیست و در مناطق دیگر نیز ساختمان هایی در این محدوده می سازند و می توان آن را در کمیسیون سیما و منظر شهری مورد بررسی قرار داد.
شهردار بندرعباس نیز در این نشست با بیان اینکه از سال ۸۵ شهرداری مکاتباتی برای صدور پروانه این پروژه انجام داده که به آن توجهی نشده است، اضافه کرد: هر پرونده ای به کمیسیون ماده ۱۰۰بیاید و پروانه نداشته باشد در ابتدا رای تخریب آن صادر می شود.
عباس امینی زاده افزود: دو بحث حریم ۶۰ متری دریا و عدم داشتن پروانه مشکل این پروژه است و ما نیز می خواهیم کمک کنیم تا فضای فرهنگی در شهر افزایش یابد.
همچنین عضو شورای شهر بندرعباس با بیان اینکه بندرعباس امروز یکی از امن ترین شهرهای کشور است اما هنوز امکانات فرهنگی شایسته مردم هنردوست این شهر وجود ندارد، بیان داشت: ساحل باید کارکرد فرهنگی داشته باشد و مجموعه شهرداری نیز نگاه فرهنگی به این موضوع دارد.
کیانوش جهانبخش خاطرنشان کرد: ما آمادگی داریم با همکاری شورا این مشکل را حل کنیم و امیدواریم رویکرد تخریب از این پروژه فرهنگی، هنری برداشته شود.
فرماندار بندرعباس نیز در این نشست عنوان کرد: حریم ۶۰ متری دریا در حال بازنگری است و تغییراتی نسبت به حریم قبلی در آن انجام شده و این فرصتی است که در این محدوده بازنگری داشته باشیم و بسیاری از ساخت و سازهایی که جنبه عمومی دارد در حریم ۶۰ متری دریا ممنوعیتی ندارد.
احمد پویافر افزود: این کار با هزینه شدن ۱۰ میلیارد تومانی انجام شده و می توانیم با این مبلغ یکی از بهترین تالارهای کشور را در بندرعباس داشته باشیم و باید برای ادامه کار راهکاری اندیشیده شود و درکارگروه سیما و منظر شهری نیز می توان آن را مطرح و راهکاری برای آن اندیشید.
نظر شما