به گزارش خبرگزاري مهر ، مهندس عباس جزايري ، دبير ستاد حوادث و سوانح غيرمترقبه كشور ، در سخناني از تعامل استان ها و شهرهاي معين با يكديگر پيش از وقوع حوادث بزرگ استقبال كرد و خاطرنشان ساخت: دولت در برنامه ها و سياستگذاري هاي خويش تقويت استان هاي معين و آموزش عمومي شهروندان در رويارويي با حوادث را مد نظر قرار داده و استان ها و شهرهاي معين بايد با يكديگر ارتباط و از توان هم بيشتر اطلاع داشته باشند.
در ادامه دكتر مازيار حسيني ، دبير ستاد عالي پيشگيري و مديريت بحران كشور و رئيس سازمان پيشگيري و مديريت بحران شهر تهران ، از آماده شدن لايحه دولت براي ساماندهي و تقويت ساختار مديريت بحران شهر تهران، از آماده شدن لايحه دولت براي ساماندهي و تقويت ساختار مديريت بحران هاي ناشي از حوادث طبيعي و سوانح پيش بيني نشده خبر داد و تاكيد كرد: كه براي تهيه اين لايحه طي يك سال گذشته مطالعات، بازنگري و بررسي هاي همه جانبه هاي در مجموعه وزارت كشور و نهاد رياست جمهوري انجام شده است و در جلسات هيات دولت نيز به طور مفصل و دقيق اين لايحه مورد تحليل و ارزيابي قرار گرفته و با تصويب آن در هيات دولت به زودي براي تصويب نهايي و جايگزيني و اصلاح لايحه قبلي به مجلس شوراي اسلامي تقديم مي گردد.
وي در تشريح لايحه تقويت ساختار مديريت بحران در كشور گفت: بر اساس اين لايحه شوراي عالي مديريت بحران در كشور به رياست رئيس جمهوري و حضور موثر قواي سه گانه و نيروهاي لشگري و كشوري تشكيل مي گردد.
حسيني گفت: در اين لايحه تمركززدايي مديريت بحران كه يك ضرورت در اين ساختار محسوب مي شود پيش بيني شده است و بر اساس آن سطوح مديريت بحران تعريف و بر روي تجهيز و افزايش آمادگي در سطوح مختلف از ملي تا شهري تاكيد شده است.
وي ادامه داد: همچنين اين لايحه بر روي ظرفيت سازي نظام مديريت بحران و گسترش فرهنگ ايمني در بين اقشار مختلف جامعه و جلب مشاركت مردم مطابق با سياست هاي مصوب مجمع تشخيص مصلحت كه تنفيذي از سوي رهبر معظم انقلاب است تاكيد دارد.
حسيني ، پيش بيني ساختار اجرايي مديريت بحران در شهرستان هاي كشور از نقطه قوت ديگر اين لايحه برشمرد و گفت: در اين لايحه براي مديريت بحران ساختار اجرايي پيش بيني شده و مديريت بحران از ساختار صرفا ستادي خارج شده است. يعني همانگونه كه بر اساس قانون امداد و نجات كشور در تهران علاوه بر ساختار ستاد مديريت بحران، سازمان پيشگيري و مديريت بحران شهر تهران به عنوان بازوي اجرايي ستاد پيش بيني شده است بر اساس اين لايحه نيز ستادهاي مديريت بحران در استان ها و شهرستان هاي كشور بايد از تشكيلات اجرايي مديريت بحران برخوردار شوند و بودجه مورد نياز براي عملياتي و اجرايي شدن اين ساختارنيز پيش بيني شده است.
وي افزود: ظرفيت اجرايي پيش بيني شده اين لايحه به مراتب از قانون امداد و نجات كشور كه درگذشته تصويب شده بيشتر است و از اين رو پيش بيني مي شود با حمايت و اقبال نمايندگان مردم مواجه و تصويب شود.
حسيني در اين نشست همچنين با تشريح موقيعت لرزه خيري ايران به ويژه استان تهران و استان هاي همجوار و معين تهران گفت: استان مازندران معين و ياري رسان اصلي جبهه شمال شرقي تهران است به خصوص آنكه به غير از گسل مشا - قشم اين دو استان گسل مشتركي با يكديگر ندارند كه حركت آنها به تخريب و بروز خسارت جاني و مالي در دو استان منجر شود. بنابراين تهران ومازندران بايد ازهم اكنون برنامه هاي عملياتي خود را مهيا نموده و زمينه اشنايي بيشتر ارگان هاي همسان درستاد و زمينه همكاري بيشتر براي ياري رساندن به يكديگر در روز بحران را فراهم نمايند.
وي گفت: استان ها و شهرهاي معين تهران بايد از هم اكنون تقويت شوند وحتي ايجاد پايگاه هاي دائمي امداد و نجات در طول مسيرهاي منتهي به تهران ضروري بوده و به عنوان بخشي از 120 پايگاه پشتيباني مديريت بحران شهر تهران در دستور كار قرار دارد تا استان هاي معين بتوانند با برنامه ريزي هاي انجام شده در كوتاه ترين زمان به صورت عملياتي و تاكتيكي وارد عمل شوند.
حسيني افزود: استان مازندران نيز با وجود گسل هاي فعل و جوان به ويژه دو گسل اصلي خزر و گسل مركزي البرز درمعرض خطر وقوع زلزله قرارداشته ومتقابلا مناطق معين تهران ياري رسان مناسبي براي اين استان به شمار مي آيند.
رئيس سازمان پيشگيري و مديريت بحران شهر تهران ، بحث انتقال پايتخت را با توجه به لرزه خيري اكثر نقاط ايران بيهوده خواند و گفت: حتي اگر پايتخت تغيير كند شهر تهران باز به حيات خود ادامه مي دهد و مردم اين شهر كماكان به عنوان يك شهر بزرگ با تهديد زلزله مواجه هستند بنابراين چاره كار ، همچون تجربه ژاپن تلاش بيشتر در بخش هاي پيشگيري و آمادگي است.
وي گفت: آمارهاي جهان نشان داده است كه هر چه بيشتر به اين دو بخش توجه شود مخاطره و خطر پذيري وريسك زمين لرزه كاهش مي يابد كما اين كه براساس مطالعات جهاني ميان توسعه يافتگي و تلفات ناشي از زلزله و بلاياي طبيعي رابطه معكوس برقرار است و شهرهاي توسعه يافته در برابر زلزله ايمن تر هستند.
نظر شما