به گزارش خبرنگار مهر، دومین مجمع سالانه انجمن روزنامه نگاران مسلمان با محوریت انتخاب بازرسان این انجمن صبح امروز دوشنبه اول شهریور در محل این انجمن برگزار شد.
سید نظام الدین موسوی دبیرکل انجمن روزنامه نگاران مسلمان در این برنامه گفت: تاکید می کنم که انجمن روزنامه نگاران مسلمان، یک تشکل صنفی، فرهنگی و سیاسی است و با مجوز وزارت کشور فعالیت خود را از سال ۸۶ آغاز کرد. این انجمن به عنوان یکی از تشکل های صنفی سیاسی حوزه روزنامه نگاری مشغول است و تلاشش بر این است که ضمن پایبندی به اصول و هویت انقلابی، بر مسائل حوزه روزنامه نگاری و خبرنگاری کشور اشراف داشته باشد.
وی افزود: آنچه وجه ممیزی انجمن روزنامه نگاران مسلمان با دیگر تشکل های رسانه ای است، جغرافیای هویتی است که برای خود در نظر گرفته است. ضمن این که اکثریت اعضایش را روزنامه نگاران تشکیل می دهند؛ در عین حال رسالت اصلی خودش را تبیین مسائل اندیشه و فرهنگ سازی انقلاب اسلامی می داند. به همین دلیل، انجمن بخشی از فعالیت های خود را در راستای این هدف تنظیم کرده است. سال گذشته هم با همین رویکرد در حد توان خود کار کرد. یکی از اتفاقات مهمی که سال گذشته رخ داد و به عنوان یک آزمون ملی مورد توجه قرار گرفت، انتخابات مجلس شورای اسلامی بود.
دبیرکل انجمن روزنامه نگاران مسلمان ادامه داد: انجمن، بدون این که خود را درگیر فعالیت های خاص سیاسی کند، سعی کرد در قبال انتخابات مجلس، در چارچوب گفتمان سازی حرکت کند. به همین دلیل، در جهت تبیین گفتمان مردم، رهبری و انتخابات، دو نشست برگزار کردیم. نکته مهم در فعالیت های سال گذشته، توجه به معیشت و مشکلات معیشتی مردم و مبارزه با مفاسد اقتصادی بود. این موارد، شاکله گفتمان انجمن در آستانه مجلس دهم بود. مبارزه با مفاسد اقتصادی؛ دغدغه جدی مقام معظم رهبری و بخش های مختلف جامعه است و در زمان انتخابات مجلس، میسر نشد که به آن بپردازیم ولی بعد از انتخابات تلاش کردیم به آن بپردازیم. اخیرا هم که مساله فیش های نجومی روی افکار عمومی تاثیر زیادی داشت.
موسوی گفت: در حوزه صنفی و رسانه، مساله شکایت های حقوقی از رسانه ها و خبرنگاران را داشتیم که چون احساس کردیم نهادی در کشور برای رسیدگی به این مساله وجود ندارد، سعی کردیم به متقاضیان مشورت بدهیم و با این کار، دینی را که به گردنمان بود، انجام دهیم. از دیگر برنامه های اجراشده، می توانم به مراسم روز خبرنگار هم اشاره کنم.
وی در ادامه گفت: متاسفانه در هیچ جای کشور، شاهد برگزاری مراسمی جامع برای روز خبرنگار نبودیم. مثل همیشه مراسم های روتینی برگزار شد و هدیه هایی هم به خبرنگاران دادند. امسال حتی برنامه ای که سال های گذشته با حضور رئیس جمهور برای روز خبرنگار برگزار می شد، برپا نشد. به نظرم جای تاسف برای دولت محترم است که برای روز خبرنگار هیچ کاری نکرد. در دولت قبل هم که مراسم روز خبرنگار توسط دولت برگزار می شد، معترض بودیم که دولت شان خبرنگاران را رعایت نمی کند اما در این دولت، حتی همان مراسم را هم برگزار نمی کنند. من از اهالی رسانه تعجب کردم که چرا اعتراض نکردند که دولت حتی یک مراسم صوری هم برای روز خبرنگار برگزار نکرد. معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد هم که بیشتر درگیر مسائل شخصی و سیاسی است و تنها چیزی که برایشان اهمیت ندارد، خبرنگاران و رسانه هاست.
دبیرکل انجمن روزنامه نگاران مسلمان افزود:هر شغلی در کشورمان، جا و نهادی برای رسیدگی دارد که اگر ظلمی به شاغلان آن شغل بشود، آن نهاد در مقام دفاع بر می آید اما ظاهرا مظلوم ترین قشر این کشور، خبرنگاران هستند. خبرنگاران باید اتفاقات و سخنان مسئولان را منعکس کنند اما متولیان و این مسئولان، کاری برای آن ها نمی کنند. بر همین اساس انجمن روزنامه نگاران مسلمان سعی کرد در حد وسع خود، مراسمی برای روز خبرنگار برگزار کند. این مراسم هم با همکاری بسیج رسانه برپا شد.
موسوی در پایان سخنانش گفت: برای سال آینده هم قصد داریم بزرگداشت پیشکسوت های روزنامه نگاری را داشته باشیم که تعدادی از چهره های مورد نظر برای این کار انتخاب شده اند.
نظر شما