پیام‌نما

لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ وَ مَا تُنْفِقُوا مِنْ شَيْءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِيمٌ * * * هرگز به [حقیقتِ] نیکی [به طور کامل] نمی‌رسید تا از آنچه دوست دارید انفاق کنید؛ و آنچه از هر چیزی انفاق می‌کنید [خوب یا بد، کم یا زیاد، به اخلاص یا ریا] یقیناً خدا به آن داناست. * * * لَن تَنَالُواْ الْبِرَّ حَتَّی تُنفِقُواْ / آنچه داری دوست یعنی ده بر او

۱۸ شهریور ۱۳۸۵، ۱۶:۳۳

/ از خاورميانه بزرگ تا خاورميانه جديد(1) / كارشناس خاورميانه در گفتگو با "مهر" :

محدوده جغرافيايي تفاوت بين طرح خاورميانه بزرگ و جديد است / شكست طرحهاي آمريكا موجب تغيير لحن و ادبيات اروپائيها شد

محدوده جغرافيايي تفاوت بين طرح خاورميانه بزرگ و جديد است / شكست طرحهاي آمريكا موجب تغيير لحن و ادبيات اروپائيها شد

خبرگزاري مهر- گروه بين الملل : يك كارشناس مسايل خاورميانه محدوده جغرافيايي را مشخصه تفاوت بين طرح خاورميانه بزرگ و خاورميانه جديد آمريكائيها مي داند .

"سيدهادي سيد افقهي"، كارشناس مسائل خاورميانه درگفتگويي با اين خبرگزاري ضمن تشريح طرح خاورميانه جديد وشاخص هاي مورد نظر آمريكا درپيگيري اين طرح در منطقه اظهار داشت  : دو ديدگاه در مورد "خاورميانه جديد" مطرح است. از نظر ماهوي هدف آنها سلطه بر منطقه است . منتهي در يك زماني تحت شرايط خاصي، عنوان خاورميانه بزرگ مطرح مي شود و در مقطعي ديگر با نام خاورميانه جديد .

وي در توضيح واژه هاي مطرح شده در اين رابطه افزود :"شيمون پرز معاون نخست وزير رژيم اسرائيل اولين كسي بود كه طرح خاورميانه جديد را هم به جهت سلطه ژئوپوليتكي و سياسي و نهايتا اين دو راهكار را براي رسيدن به سلطه اقتصادي مطرح كرد.

 

اين كارشناس در ارزيابي طرح پرز اضافه نمود : وي معتقد بود كه اگر بخواهيم بر منطقه خاورميانه تسلط پيدا كنيم بايد نقشه جديدي براي تفكيك منطقه به صورت مجمع الجزاير پراكنده بر اساس معيارهاي زبان ، نژاد ، قوميت ترسيم كرد تا وحدت وطن ، وحدت جهان اسلام  و جهان عرب در اين بين مفهومي نداشته باشد و به عنوان ارزش به آن نگريسته نشود."

 

سيد افقهي خاطر نشان كرد: "اين طرح مورد اهتمام محافل آمريكايي،لابي صهيونيستي و مسيحيان صهيونيست قرار مي گيرد به ويژه در برهه اخير حاكميت كاخ سفيد و كنگره در دست راستگرايان مسيحي آمريكايي است، تعقيب آن قوت بيشتري به خود گرفت و سناريوي اجرايي و مراحل عملياتي آن از سال 2000 به بعد شروع شد."

 

وي درارتباط با تحولات اخير منطقه با طرحهاي مذكورگفت :" اما اين برنامه ها با دوعقبه بزرگ روبرو شد و آن وجود دو كشور ايران و سوريه و دو سازمان پشتيبان به نام حماس و حزب ا.. بود . آمريكاييها ترديد داشتند كه اول ايران و سوريه را مورد حمله قرار دهند، تا حزب ا.. و حماس خود به خود ريزش كنند يا اينكه پشتيبانها و بازوان نظامي آنها زده شود تا اين دو كشورتسليم خواسته هاي غرب شوند.در جريان درگيري لبنان و كشتار قانا طرح خاورميانه جديد از زبان رايس مطرح شد."

 

به گفته اين تحليلگر، تفاوت اين دو اصطلاح در اين است كه وقتي از خاورميانه بزرگ صحبت مي شد اشاره به برخي كشورهاي اسلامي غيرعرب نيزمي شد اما در "خاورميانه جديد" محدوده جغرافيايي بيشتر شامل كشورهاي عربي خاورميانه و ايران است .

 

سيد افقهي در ادامه درباره اثرات بحران لبنان برطرح خاورميانه جديد بيان داشت : "پيروزي حزب ا.. در امر مقاومت سبب خنثي شدن اين طرح گرديد و طرح خاورميانه جديد اسلامي به ابتكار سيد حسن نصر ا.. ارائه شده است . همچنين بحران لبنان سبب شد لحن و ادبيات كشورهاي اروپايي به ويژه ايتاليا ، آلمان و فرانسه فرق كند و دوستانه شود و اين موضوع را درك كنند كه اسرائيل آن ارتش شكست ناپذير سابق نيست و رويكرد جديدي را نسبت به تحولات منطقه در پيش گرفتند."

 

وي درباره شعاع عملكردي سياستمداران آمريكا در آينده گفت :"آمريكاييها برمفاهيم قبلي مصر هستند و با روحيه تهاجمي سخن مي گويند، اما قطعا در تحليل هاي خودشان به اين نتيجه رسيده اند كه دستشان براي اجراي خواسته ها باز نيست و در يارگيريهايشان در منطقه و كشورهاي غربي با مشكل روبرو خواهند شد ودر آينده براي يك تاكتيك مرحله اي تغيير رويه خواهند داد و منتظر خواهند شد كه در بين كشورهاي عربي و لبنان چه اتفاقي خواهد افتاد و برمبناي آن تصميم خواهند گرفت."

 

سيد افقهي در پايان هم به اين نكته اشاره داشت : "قطعنامه 1701 پوششي براي برقراري آتش بس و خروج تل آويو از تنگنا بود. اينكه آمريكايي ها دست از تعقيب طرحهاي خود در آينده بردارند، بعيد به نظر مي رسد، اما در اينكه در شرايط حال دست به ماجراجويي بزنند، غير ممكن مي باشد."

کد خبر 374922

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha