۱۱ شهریور ۱۳۸۵، ۱۹:۱۰

در ديدار وزير خارجه و دبيركل سازمان ملل مطرح شد:

از مذاكرات جدي و همه جانبه استقبال مي كنيم / جامعه بين المللي علاقمند حل موضوع هسته اي ايران از طريق مذاكره است

از مذاكرات جدي و همه جانبه استقبال مي كنيم / جامعه بين المللي علاقمند حل موضوع هسته اي ايران از طريق مذاكره است

دبير كل سازمان ملل متحد كه پيش از ظهر امروز وارد تهران شد در مذاكره با وزير امور خارجه كشورمان موضوعات مختلف منطقه اي و جهاني و از جمله مباحث مربوط به فعاليت سازمان ملل متحد را مورد گفتگو و تبادل نظر قرار دادند.

به گزارش خبرگزاري "مهر"، وزير امور خارجه كشورمان در اين ديدار روند تحولات در افغانستان از جمله افزايش توليد مواد مخدر و بي اعتنايي كشورهاي غربي براي كمك به حل مشكلات عديده اين كشور را نگران كننده خواند و اظهار داشت: جمهوري اسلامي ايران براي ثبات و امنيت افغانستان اهميت زيادي قائل است و همكاري با سازمان ملل متحد و همه كشورهايي كه به تقويت و تثبيت اوضاع در اين كشور كمك مي كنند از اصول سياست خارجي ما است.

وي تصريح كرد: آمريكا از حضور در افغانستان اهداف ديگري را دنبال مي كند و بايد بدانند افغانستان جايي براي ماندن نيروي خارجي نيست.

وزير خارجه كشورمان اقدامات تهران براي تقويت امنيت و اوضاع اقتصادي از جمله سازوكار همكاري كشورهاي منطقه براي كمك به افغانستان را تشريح كرد.

متكي تصريح كرد: شرايط در كشور عراق پيچيده شده است و فقدان امنيت كماكان يكي از مشكلات اساسي عراق مي باشد.

وزير خارجه خاطرنشان كرد: تهران خواهان واگذاري كليه امور عراق به مردم اين كشور است و نسبت به حفظ يكپارچگي عراق تاكيد داريم.

وي تصريح كرد: سوق دادن شرايط به سوي جنگ داخلي يكي از نگراني هاي جدي است و بايد تلاش شود وحدت و همدلي عراق بدون خدشه بماند.

متكي اضافه كرد: خروج نيروهاي خارجي از عراق گام مهمي در جهت بازگشت امنيت و ثبات به عراق است.

وزير خارجه كشورمان در زمينه شرايط منطقه پس از جنگ رژيم صهيونيستي عليه لبنان گفت: امروز عناصر جديدي در منطقه ايجاد شده است كه در بررسي كليه مسائل اين منطقه بايد آنها را در نظر گرفت.

متكي  با محكوميت تهاجم از پيش طراحي شده اسرائيل به لبنان خاطرنشان كرد: جامعه بين المللي براي توقف جنايات اسرائيل با تعلل عمل كرد و امروز بايد تمامي دغدغه و نگراني هاي لبنان مورد توجه جدي قرار گيرد و تمامي مولفه ها براي بازگشت آرامش در نظر گرفته شود.

وي خاطرنشان كرد: جمهوري اسلامي ايران از اجماع لبناني در موضوع قطعنامه حمايت كرده است و سازمان ملل متحد مي تواند با مشاركت نقش آفرينان آرامش در مرزها را تقويت و تقبيت نمايد.

وي تغيير در ماهيت ماموريت نيروهاي "يونيفيل" را موجب تنش توصيف كرد.

وزير خارجه كشورمان در اين مذاكرات نقض گسترده حقوق بشر از سوي رژيم صهيونيستي بويژه در جنگ اخير عليه لبنان را يادآور شد و فعاليت نهادهاي حقوق بشري براي تهيه گزارشات مستند و جامع و افشاي جنايت را خواستار شد.

متكي در خصوص وضعيت پرونده هسته اي كشورمان خاطرنشان كرد: اعتماد سازي يك جاده دو طرفه است، ما از مذاكرات جدي و همه جانبه استقبال مي كنيم و هيچ پيش شرطي را نمي پذيريم.

كوفي عنان نيز در اين مذاكرات سانحه هواپيما در فرودگاه مشهد و جان باختن تعدادي از هموطنان  را تسليت گفت.

دبير كل سازمان ملل متحد نيز با اظهار اينكه در شرايط حساسي به منطقه سفر كرده است ، از كمك ايران به سازمان ملل متحد در افغانستان و عراق تشكر و قدرداني كرد و گفت: سازمان ملل متحد در صدد تقويت ارتباطات با تهران مي باشد.

كوفي عنان از روند اوضاع در عراق ابراز نگراني كرد و افزود: جامعه بين المللي بايد به تقويت امنيت در عراق كمك كند.

وي اظهار داشت كه طي نيمه دوم سپتامبر اجلاس بين المللي عراق در نيويورك برگزار خواهد شد و حضور و مشاركت تهران در اين اجلاس را بسيار مفيد ارزيابي كرد.

دبير كل سازمان ملل متحد همچنين با اظهار نگراني از تداوم ناامني در افغانستان بويژه در برخي مناطق ، ابراز اميدواري كرد تلاش ها از جمله ابتكار تهران در تنظيم همكاري هاي سه جانبه تهران - كابل - اسلام آباد در مسير تقويت امنيت در افغانستان كمك نمايد.

عنان همچنين گفتگوهاي خود در سفر اخير به منطقه و اقدامات به عمل آمده براي استقرار نيروهاي پاسدار صلح سازمان ملل متحد را تشريح كرد.

كوفي عنان با اشاره به موارد نقض آتش بس از سوي رژيم صهيونيستي لزوم كمك به حل بحران را مورد تاكيد قرار داد و گفت: برخي موضوعات قطعنامه از جمله خلع سلاح بايد تفسير بومي شود.

دبيركل سازمان ملل در خصوص پرونده هسته اي  ايران اظهار داشت: ما علاقمنديم موضوع از طريق مذاكره حل و فصل شود و مسئله اعتماد بايد از مذاكره حل و راه آن يافته شود و اميدوارم هر چه زودتر عملي شود.

وي در پايان تصريح كرد: جامعه بين المللي علاقمند حل موضوع از طريق مذاكره است و راه حل با مذاكره دست يافتني است.

کد خبر 375102

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha