به گزارش خبرنگار مهر، مجتبی شریعتی عصر چهارشنبه در اجلاسیه معاونان آموزشی دانشگاهها در نوشهر با اشاره به سطحبندی دانشگاهها عنوان کرد: طرح آزمایشی آن از سال قبل انجام شد و پس از نهایی شدن بازخوردها، نسخه نهایی این طرح ابلاغ میشود.
وی سطحبندی را سبب رقابت و ایجاد انگیزه بین دانشگاهها دانست و گفت: سطحبندی دانشگاههای دولتی نیز برای اولین بار با در نظر گرفتن بیش از ۱۳۰ شاخصه انجام شد و فاز اول آن اعلام شد و امیدواریم در بازه زمانی کوتاه، سطحبندی دانشگاههای دولتی را قطعی کنیم.
وی تصریح کرد: سطحبندیهای علاوه بر اینکه برای دانشگاهها ایجاد انگیزه میکند، اگر بتوانیم طرح را درست انجام دهید، روند توسعه دانشگاهها شتاب مییابد.
معاون آموزشی وزیر علوم یادآور شد: پیشبینیشده تا تحلیل جامع و خوبی از نظام سطحبندی دانشگاهها صورت گیرد و برای تأثیر بهتر سطحبندی باید جلسات کارشناسی پیشبینی شود.
وی با اشاره به سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل و تلاشهای انجامشده در این حوزه گفت: انتخاب دانشگاه دریایی نوشهر هدفمند با شعار سال جاری است و این دانشگاه جزو دانشگاههای مأموریت گرا هستند.
وی عنوان کرد: توسعه هدفمند یعنی اینکه توسعه اقتصادی درگرو توسعه دانشگاهی است و سهم خصوصی سهم عمدهای در توسعه آموزش عالی دارد و باید به این مهم توجه شود.
شریعتی یادآور شد: بخش خصوصی باید موردحمایت قرار گیرد تا هدفمندی توسعه آموزش عالی را به همراه داشته باشیم زیرا ارتقای نظام درگرو توسعه علمی است.
معاون آموزشی وزیر علوم یادآور شد: امروزه در جامعهای به سر میبریم که دو هزار و ۹۰۰ واحد دانشگاهی داریم که پنج میلیون نفر دانشجو دران تحصیل میکنند و بیش از ۷۰ درصد دانشجویان را گروه علوم انسانی و مهندسی تشکیل میدهند.
وی افزود: ۱۰۰ هزار دانشجوی دکترا، ۷۰۰ هزار دانشجوی کارشناسی ارشد در کشور داریم و باید ببینیم توزیع مقطع تحصیلی و تعدد مراکز دانشجویی بهعنوان فرصت تلقی میشود یا تهدید.
شریعتی اظهار داشت: در یک سال گذشته نقش فعال بیشتر دانشگاهیان در نظام تصمیم سازی و تصمیمگیری موردبررسی قرار گرفت و حدود ۷۰ کمیته برنامهریزی و گسترش در کشور شکلگرفته است.
معاون آموزشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: برگزاری نشستهای متعدد با دانشگاههای کشور از دیگر تلاشهایی است که در سال قبل انجامشده است.
وی موضوع کمی رشتهها را از دیگر مسائل بیان کرد و گفت: آمارهای مجوزهای رشتهها نشان از کاهش دارد و سیاستهای صدور مجوز نیز بازنگری شده است.
وی سرانه آموزشی و نیاز بازار را ازجمله شاخصهای مهم برای ارائه مجوز رشتهها دانست و گفت: نیاز است تا یک بازتعریفی از نظام آموزش عالی در کشور داشته باشیم.
وی ایجاد ۷۰ رشته جدید بینرشتهای را ازجمله اقدامات یادکرد و گفت: سامانه آموزش عالی نیز برای اولین بار طراحیشده است و در هفته دولت رونمایی میشود.
نظر شما