۱۴ شهریور ۱۳۸۵، ۱۴:۴۰

/ تحليل مهر در مورد پايين كشيده شدن پرچم عراق در كردستان/

پرچمي به گستردگي نجواي تاريخي كردها

پرچمي به گستردگي نجواي تاريخي كردها

خبرگزاري مهر - گروه بين الملل : حكومت محلي كردها با به زير كشيدن پرچم ملي عراق بر مسير دستيابي به نمادهاي كردستان مستقل گام جدي تري برداشته است .

به گزارش خبرگزاري مهر ، "نوري المالكي" نخست وزير عراق در واكنش به دستور مسعود بارزاني رئيس اداره منطقه كردستان عراق براي پايين كشيدن پرچم عراق از ادارات و سازمانهاي محلي، با صدور بيانيه اي خواستار برافراشته شدن پرچم عراق در تمام نقاط اين كشور شد.

مسعود بارزاني در روز دهم تيرماه دستور داده بود تا همه پرچم هاي دولت عراق از سردر موسسات و ادارات كردستان عراق پايين كشيده شود و به جاي آن پرچم كردستان نصب شود.

بارزاني در بخشنامه صادره اعلام كرده بود فقط درمناسبات رسمي، پرچم جمهوري عراق- متعلق به انقلاب 14 جولاي- آن هم تا زمان انتخاب پرچم جديد براي عراق فدرال ، در اين مناطق نصب شود.

 اينكه كردها در طول تاريخ به دنبال استقلال بودند بر كسي پوشيده نيست، اما به زير كشيدن پرچم ملي نشان مي دهد كه كردها فارغ از نظام حكومتي خودكامه عطش وافري در اجراي فدراليسم و تغيير مرحله گذر به يك دولت ملي را آغاز كرده اند .

اگرچه كردها متوازن نبودن پرچم ملي با نظام حكومتي فدراليسم در عراق را بهانه قرار داده اند، اما با نگاه به اظهار نظرهاي مقامهاي كرد در گذشته سوداي پرورش بذر حكومت كرد را در پشت تحركات جديد در كردستان عراق هدف اصلي مي يابيم .

سخنان صريح مسعود بارزاني در تاريخ 16 و 27 آبانماه سال 84 كه در آن اعلام كرده بود درصورت بروز جنگ داخلي در عراق كردهاي اين كشور هيچ راهي جز اعلام استقلال ندارند و همچنين با اين اظهارات كه استقلال حق طبيعي و قانوني كردها است ، نجواي تاريخي كردها را به گوش همسايگان داخلي و خارجي رساند .

كردها در طول حيات سياسي شان در قرن بيستم ، در زمان قيموميت و پس از آن به دنبال هويتي مستقل بودند و در اوايل دهه 60 در زمان حكومت عبدالكريم قاسم و در اواسط اين دهه توسط رژيم بعث تاوان سنگيني را به خاطر اين خواسته پرداخت كردند و مورد غضب حكومت مركزي قرار گرفتند و اين روند دردهه 1980تشديد شد وپس از سرنگوني رژيم بعث در هنگام تدوين قانون اساسي دائمي عراق كردها از تعقيب خواسته تاريخي شان چشم پوشي نكردند و دنبال ماده واحده قانوني براي حق تعيين سرنوشت بودند . اگر چه اين خواسته در قانون اساسي گنجانده نشد، ولي سيستم حكومتي فدراليسم خود مختاري نسبي را براي كردها مهيا كرد . 

نظام فدراليسم، دركنارحاكميت ملي به كردها اين فرصت را مي دهد كه به خود مختاري نسبي نيز دست پيدا كنند و با تقسيم منابع عظيم نفتي، اين امكان را پيدا كنند كه زير ساختهاي اقتصادي خود را تقويت ببخشند. حال كردها در گام جديد در تلاش هستند نمادهاي استقلال را به طور كامل به مرحله اجرا درآورند و پايين كشيدن پرچم ملي در اين چارچوب قابل ارزيابي است .

کد خبر 375505

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha