۹ شهریور ۱۳۹۵، ۱۷:۰۳

یادداشت میهمان؛

هفته ناجا فرصتی مغتنم برای ارتقاء سرمایه اجتماعی پلیس

هفته ناجا فرصتی مغتنم برای ارتقاء سرمایه اجتماعی پلیس

معاون اجتماعی ناجا با تاکید بر اینکه حیاتی‌ترین ماموریت در جامعه بر دوش پلیس گذاشته شده است، هفته ناجا را فرصتی مغتنم برای ارتقاء این سرمایه اجتماعی برشمرد.

به گزارش خبرنگار مهر، سردار سعید منتظرالمهدی معاون اجتماعی و سخنگوی نیروی انتظامی در یادداشتی با اشاره به در پیشِ رو بودن هفته نیروی انتظامی بر لزوم توجه به ابعاد اجتماعی پلیس و پایگاه اجتماعی نیروی انتظامی تاکید کرده است.

متن این یادداشت به شرح زیر است:

چنانچه به شیوه‌ای اتفاقی گروهی معرف از شهروندان جامعه را مورد پرسش قرار دهیم و از آنان بپرسیم که با شنیدن نام پلیس بلادرنگ و بی تامل چه مفاهیمی به ذهن آنان متبادر می‌شود، غالب آنان از مفاهیمی نظیر  امنیت، نظم، هنجارمندی و اقتدار سخن به میان خواهند آورد. تداعی بلافصل این مفاهیم با نام پلیس، بی گفت‌وگو نشان از آن دارد که جامعه حیاتی‌ترین ماموریت خویش را بر دوش پلیس نهاده است و لاجرم از او انتظار دارد که ماموریت‌ها را تمام و کمال و با جهد و جد بی وقفه به سامان برسانند. چه، جامعه بر این واقعیت اذعان دارد که اندک تعللی در تحقق حداکثری ماموریت امنیت‌گستری  پلیس، کجروی و کژکارکردی همچون خوره به جان جامعه می‌افتد و جامعه را از تحول و توسعه و فرابالیدن مستمر باز می‌دارد.

نیازی به استدلال نیست که پلیس، به ویژه پلیس جمهوری اسلامی ایران، برای به سامان رساندن خرسند آمیز و رضایت بخش ماموریت پر اهمیت ایجاد و بسط امنیت و نظم در جامعه، از یکسو نیازمند اقتدار است، آنهم اقتداری که از چابکی، قدرت نرم، هوشمندی و جذابیت اخلاقی آن سر منشا دارد،  و از دیگر سو نیازمند برخوردار شدن از توانمندی‌ها، قابلیت‌ها و پتانسیل‌هایی است که از آن تحت عنوان مهارت حرفه‌ای یاد می‌شود و البته ناگفته آشکار است که اینها تنها نیمی از زمینه‌ها و بسترهای موفقیت پلیس را فراهم می‌سازند. نیم دیگر کارآمدی پلیس جمهوری اسلامی ریشه در سرمایه اجتماعی آن دارد.

چنانچه سرمایه اجتماعی را با مولفه‌های مهمی همچون اعتماد عمومی، آگاهی و آمادگی برای مشارکت  تعریف کنیم بی درنگ اذعان خواهیم کرد که پلیس بیش از سازمان دیگری، نیازمند سرمایه اجتماعی است. چه، اولاَ بسیاری از پدیده هایی که پلیس به مداخله درآنها می‌پردازد ماهیت اجتماعی دارند و لاجرم بدون همکاری، همراهی و همگامی یکایک شهروندان جامعه، مداخله پلیس در آن پدیده‌ها کمتر موفقیت حداکثری را نصیب او، و البته نصیب کل جامعه، خواهد کرد. ثانیاَ: دیر زمانی است که ثابت شده است که هیچ پدیده کجروانه اجتماعی از میان بر نمی‌خیزد مگر آنکه جامعه  فشار هنجاری خود را معطوف آن سازد. ناگفته پیداست که جامعه تنها زمانی در برابر پدیده های کجروانه و انحرافی چنین رویکردی را پیش روی خود قرار خواهد داد که از یکسو از ماهیت این پدیده ها و نیز از حیطه‌های پرشمار کنش وری پلیس خود آگاه شود و از دیگر سو به پلیس در تقابل با پدیده‌های هنجارشکنانه و قانون گریزیانه اعتماد کامل بورزد.

اختصاص هفته‌ای از ۵۲ هفته سال به ناجا فرصت مغتنمی است تا این نیرو هم مردم عزیز کشور را از فعالیت‌های پرشمار و متنوع خود آگاه سازد و هم توانمندی‌ها و مهارت‌های حرفه‌ای و روزآمدی خود را به سمع و نظر همگان برساند، هم بسترهای همفکری و همگامی شهروندان فهیم و مسئول را با پلیس‌های تخصصی نشان دهد و هم  اعتماد پدید آمده را دو چندان سازد و موجبات رضایت خاطر مردمان عزیزمان و حضرت دوست فراهم شود.

کد خبر 3756772

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha