به گزارش خبرگزاری مهر، مدیرکل دفتر ثبت آثار و حفظ و احیاء میراث معنوی و طبیعی با اعلام این خبر گفت: با این مصوبه حریم این اثر تحت حفاظت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بوده و هرگونه دخل و تصرف در محدوده حریم و تخلف از ضوابط حفاظتی مقرر برابر مواد ۵۵۸ لغایت ۵۶۹ کتاب قانون مجازات اسلامی جرم محسوب شده و مرتکب مشمول مجازاتهای قانونی خواهد شد.
فرهاد نظری با اشاره به ویژگی های ممتاز هنری و معماری این اثر گفت: این بنا در سال ۱۳۵۳ ش توسط دولت از وراث سردار خریداری شد و بعد از انجام تعمیرات ضروری در آن، از سال ۱۳۶۴ش برای بازدید عموم آماده شد و هم اکنون به عنوان کاخ – موزه مورد بهره برداری است.
این کاخ در دو کیلومتری جاده ماکو- بازرگان و در در جوار روستای باغچه جوق بر دامنه کوه مرتفعی و در داخل باغ نسبتاً بزرگی قرار دارد. ساختمان مجلل و تاریخی قصر سردار ماکو- از آثار با ارزش و منحصر به فرد شمال غرب کشور است. . قصر باغچه جوق ماکو توسط "اقبال السلطنه ماکویی" از حکام مقتدر اواخر دوره قاجاریه و یکی از سرداران مظفرالدین شاه قاجار احداث شد.
اشیاء این مجموعه که روزانه مورد بازدید مردم منطقه و مسافرین داخلی و خارجی کشور است هدایایی است که به لحاظ موقعیت و نفوذ قابل توجه سردار در این خطه از کشور- به ویژه در زمان حکومت پر آشوب مظفرالدین شاه- از سوی حکام و دربار روسیه برای وی ارسال شده بود.
هدایای یاد شده که در طبقات اول و دوم ساختمان مرکزی در معرض دید علاقه مندان قرار گرفته است شامل انواع و اقسام مبل ها و صندلی های لوکس از جنس چوب های جنگلی نی و خیزران، با تزیینات برجسته برنزی و رویه مخمل و نقوش کنده کاری شده- ساخت کشورهای لهستان، فرانسه، اتریش و روسیه، آیینه های سنگی با قاب های طلایی و استیل مشکی منبت کاری شده، - پاروانی سه تکه از استیل طلایی با تزیینات ویژه و پارچه اطلسی و نقوش گل و بوته ،کاناپه های اطلسی، لوستر های برنزی ساخت فرانسه و .... است. تعدادی از اتاق های طبقه همکف این مجموعه نیز به موزه اشیای تاریخی، مردم شناسی و نمایشگاه جاذبه های تاریخی استان اختصاص یافته است.
نظر شما