۱۳ شهریور ۱۳۸۵، ۱۴:۳۲

رئيس راهنمايي و رانندگي ناجا خبر داد :

رفتار ترافيكي مردم 25 درصد رشد كرده است / آيين نامه جديد راهنمايي و رانندگي از 19 شهريور ماه اجرا مي شود

رفتار ترافيكي مردم 25 درصد رشد كرده است / آيين نامه جديد راهنمايي و رانندگي از 19 شهريور ماه اجرا مي شود

سردار رويانيان با ذكر اين نكته كه طي دو سال گذشته در زمينه بهبود رفتار ترافيكي در سطح كشور 25 درصد رشد داشته ايم گفت : آيين نامه جديد راهنمايي و رانندگي از 19 شهريور ماه اجرا مي شود .

به گزارش خبرنگار اجتماعي  مهر، سردار رويانيان در حاشيه برنامه ارتباط مستقيم مردم با مسوولان نيروي انتظامي از طريق تلفن 197، روند بهبود رفتار ترافيكي مردم در سطح كشور را مطلوب رو به رشد خواند و افزود : طي 5 سال اخير ميزان شدت تصادفات 8/5 درصد بوده و خوشبختانه امروز نسبت كشته ها به تصادفات به زير 4 درصد كاهش پيدا كرده است.

وي گفت : علاوه بر اين ميزان گزارش هاي بازرسين نامحسوس راهنمايي و رانندگي در اين زمينه، 25 تا 30 درصد كاهش يافته كه اين امر نشان از بهبود رفتار ترافيكي مردم در رابطه به رعايت قوانين راهنمايي و رانندگي در سطح كشور است.

رئيس راهنمايي و رانندگي ناجا با اشاره به مشكلات ناوگان عمومي كشور يادآور شد : در حال حاضر نزديك به 270 هزار كاميون رسمي در كشور وجود داشته و نقش آنها در وقوع تصادف حدود 17 درصد بوده و اين در حالي است كه تنها 10 درصد از اين كاميون ها داراي سيستم تاپوگراف هستند.  همچنين به علت نبود دفترچه كنترل ساعت و سرعت براي رانندگان كاميون ها در جاده ها كنترل دقيق  و صحيحي بر عملكرد اين رانندگان صورت نمي گيرد.

به گفته وي كنترل فعلي بر ميزان سرعت اتوبوس ها نسبت به كاميون ها در جاده قابل قبول تر است چرا كه وجود سيستم تاپوگراف و تجهيزاتGPS در اتوبوس ها كنترل بر عملكرد آنها از سوي پليس راه به شكل بهتري صورت مي گيرد.

رويانيان اضافه كرد : با همكاري صورت گرفته ميان وزارت راه، بهداشت و راهنمايي و رانندگي در حال حاضر تست طب كار و پزشكي بر روي  218 هزار راننده  انجام شده و رانندگان وسايل نقليه سنگين مسافربري و باربري طي 17 آيتم مورد ارزيابي و سنجش قرار گرفته اند. اما متاسفانه تست اعتياد در ميان آيتم هاي اين آزمايش ها انجام نمي شود.

وي ادامه داد : طي انجام اين آزمايش ها يك هزار نفر به لحاظ مشكلات جسمي و رواني از نسبت به ادامه فعاليت رانندگي رد صلاحيت شده اند. همچنين سه هزار نفر از اين رانندگان داراي مشكلات جدي در بينايي، ديسك كمر و ... و نيز 18 هزار نفر داراي بيماري هاي متعدد تاثير بر روي ايمني ترافيك بوده اند كه براي انجام معالجات پزشكي پرونده آنها به مراكز درماني مربوطه ارجاع داده شده است.

رئيس راهنمايي و رانندگي نيروي انتظامي با ناقص خواندن سامانه و نظام كنترل بر ناوگان عمومي كشور اظهار داشت : متاسفانه در حال حاضر حتي مقررات وضع شده در سال هاي قبل نيز توسط شركت هاي مسافربري و باربري به درستي اجرا نمي شود لذا اولين گام مشترك راهنمايي و رانندگي ناجا با وزارت راه در همين راستا بوده و قرار است طرح برخورد با رانندگان متخلف از 20 شهريور ماه اجرا شود.

وي در رابطه با طرح برخورد با رانندگان متخلف وسايل نقليه مسافربري و باربري افزود : طي اجراي اين طرح 17 حركت خطرساز از سوي پليس راه كنترل و در صورت مشاهده هريك از اين حركات خطرساز، از يك ماه تا يكسال محروميت رانندگي براي رانندگان كاميون و اتوبوس اعمال مي شود.

رويانيان ادامه داد : اگر 3 تخلف از مجموع 17 حركت خطرساز از سوي يك رانندگان در يك محور و در يك مقطع زماني صورت گيرد، بسته به نوع تخلفات از يك ماه تا يكسال راننده متخلف از رانندگي منع خواهد شد.

وي با اشاره به طرح تست اعتياد راهنمايي و رانندگي كه به صورت تصادفي در جاده هاي كشور به اجرا درآمده، يادآور شد : از اول تيرتا ابتداي شهريور ماه امسال دو هزار و 533 نفر راننده به طور تصادفي مورد آزمايش اعتياد قرار گرفتند كه از اين تعداد تست اعتياد 396 راننده اتوبوس و 471 راننده كاميون مثبت بود كه پس از ارجاع اين رانندگان به بيمارستان نيروي انتظامي براي انجام تست كامل اعتياد 232 نفر از آنها معتاد بوده اند.

رئيس راهنمايي و رانندگي ناجا با بيان اينكه انجام تست اعتياد رانندگان كاميون و اتوبوس همچنان در جاده هاي كشور ادامه دارد، اظهار داشت : از مهر ماه امسال فرم تست سلامت، اعتياد، معاينه چشم و برخي ديگر از معاينات مهم پزشكي مورد نياز براي رانندگان اين وسايل نقليه از سوي نيروي انتظامي در اختيار رانندگان قرار گرفته كه هر 6 ماه يكبار تاييديه اين فرم از سوي نيروي انتظامي الزامي است.

وي ادامه داد : كليه رانندگان وسايل نقليه سنگين اعم از مسافربري و باربري مي توانند از تاريخ مذكور اين فرم را از تمامي بهداري هاي نيروي انتظامي مراكز استان ها تهيه و نسبت به اخذ تاييديه آنها اقدام كنند.

رويانيان در رابطه با تصادف روز گذشته كاميون حامل سنگ با يك اتوبوس مسافربري در جاده نائين را اظهار تاسف كرد و گفت : متاسفانه اين حادثه كه منجر به كشته شدن 29 نفر از هموطنان ما شد به علت در اختيار قرار دادن اين كاميون از سوي يكي از مالكين كاميون به يك راننده معتاد صورت گرفت كه مقصر اصلي در اين حادثه راننده و مالك اصلي اين كاميون شناخته شدند.

وي همچنين اظهار داشت : البته عرض كم جاده اصفهان به مشهد نيز در وقوع اين حادثه موثر بوده است زيرا عرض 5/7 متر براي عبور ترانزيتي كاميون، اتوبوس و ديگر وسايل نقليه سنگين ناكارآمد است.

وي با اعتقاد بر اينكه سازمان راهداري و راهنمايي و رانندگي مي بايست به طور جدي با رانندگان خاطي وسايل نقليه عمومي برخورد كنند، عنوان كرد : اگر طرح تاييد صلاحيت راننده به لحاظ جسمي و روحي و نيز استاندارد بودن وسايل نقليه مذكور به لحاظ باك بنزين به خوبي اجرا و رانندگان نسبت به نوع و ميزان جرايم تخلفات در اين زمينه آگاهي نسبي پيدا كنند، پيشرفت جدي در اين زمينه صورت خواهد گرفت.

رئيس راهنمايي و رانندگي نيروي انتظامي با اشاره به اشكالات آئين نامه راهنمايي و رانندگي فعلي افزود : آئين نامه موجود منطبق با كنوانسيون وين نيست . براي مثال 25 تابلو راهنمايي و رانندگي بين المللي در آئين نامه راهنمايي و رانندگي ايران موجود نبوده و به رانندگان نيز آموزش داده نمي شود البته برخي از مواد آئين نامه ما نيز با استانداردهاي جهاني مغايرت دارد كه بايد اصلاح شود.

وي اجراي طرح آموزش آئين نامه جديد راهنمايي و رانندگي را از 19 شهريور ماه اعلام كرد و گفت : يكي از ويژگي هاي بارز اين آئين نامه آموزش منحصر به قوانين و مقررات رانندگي با توجه به نوع كاربري و سيستمي است كه هر راننده از آن استفاده مي كند.

رويانيان در پايان از وجود 4 مركز آموزش مربيان در تهران تا پايان امسال خبر داد و گفت : هم اكنون دو مركز ويژه آموزش مربيان آموزشگاه هاي رانندگي در تهران وجود دارد كه بنابر برنامه ريزي هاي انجام شده قرار است دو مركز ديگر نيز به مراكز آموزش مربيان رانندگي در تهران اضافه شود.

کد خبر 375936

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha