به گزارش خبرگزاري مهر، نوه امام خميني (ره) كه در جمع مديران مركز خدمات حوزه هاي علميه در سراسر كشور در حسينيه جماران سخن مي گفت، صفات اخلاقي امام را مهمترين عامل تاثير پذيري جامعه از ايشان دانست و ادامه داد: بنيانگذار جمهوري اسلامي نه تنها در گفتار، بلكه در عمل نيز نشان دادند كه تا چه حد به اخلاق پايبند هستند و به آن عمل مي كنند و در اين راه، اول خود را ساخته و سپس به ارشاد جامعه پرداخته بودند.
سيد حسن خميني در اين رابطه به ذكر خاطره اي پرداخت و گفت: در همين حسينيه جماران يكي از بزرگان در نزد امام جملاتي را در مدح ايشان بيان مي كرد كه امام از وي خواست اين كار ادامه ندهد.
وي با اشاره به اين فرمايش رهبر معظم انقلاب كه فرموده اند: "با دستمال كثيف نمي توان شيشه پاك كرد" خاطرنشان كرد: ايشان نيز همانند امام شرط توفيق در هدايت را خودسازي دانسته اند، بنابراين افرادي كه در جايگاه هدايت جامعه قرار دارند، بايد در ابتدا روح و روان خود را سيقل داده و سپس به ارشاد جامعه بپردازند.
نوه امام با مهم دانستن نقش روحانيت در هدايت افراد، رمز توفيق آنان را مردمي بودن دانست و گفت: افول و صعود روحانيت در جامعه را بايد از اين منظر بررسي كنيم ، زماني كه روحانيت با مردم ارتباط تنگاتنگي داشته و در بطن توده مردم بوده است ، جامعه را به همراه خود داشته و هر زمان از آنان دور شده ، حضورش در جامعه كمرنگ شده است.
سيد حسن خميني سپس به تشريح راهكارهاي مهم در توفيق اين اصل پرداخت و با ذكر اين نكته كه بايد ببينيم آن چيزي كه ما در حوزه براي طلاب تدريس مي كنيم با آن چيزي كه از آنان در جامعه توقع داريم تناسب دارد، گفت: در هر كاري مي بايست تناسب علت فاعلي و علت غايي را در نظر گرفت و بدانيم كه اگر بين اين دو تناسبي برقرار نباشد، در رسيدن به هدف موفقيتي نخواهيم داشت.
فرزند يادگار امام ادامه داد: بسياري از علماء از نظر رتبه علمي توفيق زيادي نداشته اند اما در متن جامعه بسيار موفق عمل كرده اند و بالعكس كساني بودند كه درجه علمي بالايي داشته اند اما مردم اقبالي به آنها نشان نمي دادند.
اين نشان مي دهد كه در هر نقطه اي كه روحانيت قدرت بيشتري در برقراري ارتباط عاطفي با مردم داشته، موفق تر عمل كرده است.
نوه امام افزود : ما اگر از جامعه تاثير پذيري از روحانيت را توقع داريم بايد ببينيم آيا براي اين امر آموزه هاي لازم را به طلاب مي دهيم؟ ما در حوزه ، فقه، اصول، حكمت، منطق، و ... را آموزش مي دهيم كه بسيار هم ضروري است . ولي بايد بررسي كرد كه چقدر اين دروس به روحاني درپاسخگويي به نيازهاي سطوح مختلف جامعه كمك مي كند؟ و آيا آنچه كه اقشار مختلف مردم از روحانيون مي پرسند با آن چيزي كه در حوزه مي خوانند تناسب دارد؟
وي آنگاه تدريس علوم اجتماعي را يكي از راههاي ارتباط برقرار كردن بهتر روحانيون با مردم برشمرد و تصريح كرد: در نظر گرفتن نيازهاي روز جامعه و پاسخگويي به اين نيازها نقش موثري در پوياتر شدن جامعه دارد و هر چقدر در اين راه موفق عمل كنيم، حضور روحانيت را در جامعه پررنگ تر خواهيم ديد.
حجت الاسلام سيد حسن خميني در پايان سخنان خود ابراز اميدواري كرد كه مسئولان مراكز خدماتي حوزه هاي علميه در پيشبرد اهدافشان موفق عمل كنند.
نظر شما