۱۵ شهریور ۱۳۹۵، ۱۲:۵۹

اختلاف اعضاء برای انتخاب هیئت رئیسه

انتخاب هیئت رئیسه شورای شهر بجنوردحاشیه سازشد/ ماجرای آرای سفید

انتخاب هیئت رئیسه شورای شهر بجنوردحاشیه سازشد/ ماجرای آرای سفید

بجنورد- انتخابات هیئت رئیسه شورای اسلامی شهر با حاشیه هایی ازجمله اختلاف میان اعضاء برسر آرای سفید و یا پیامکهای مکرر برگزاری جلسه و لغو آن همراه شد.

به گزارش خبرنگار مهر، یکصد و نود ششمین جلسه شورای شهر بجنورد با دستور انتخاب هیئت‌رئیسه و با حضور ۱۲عضو از ۱۳عضو این شورا برگزار و با اعلام کاندیداتوری حسین پیلتن به عنوان تنها نامزد ریاست شورا، این موضوع به رأی گذاشته شد.

 پس از انجام رای گیری بر روی کاغذ، اعضای شورا با ۶ رأی موافق و۶ رأی سفید، نظر خود را نسبت به کاندیداتوری پیلتن اعلام کردند.

پس از انجام رأی‌گیری و اعلام آن، نتیجه ۶-۶ سبب بروز اختلاف‌نظرهایی در بین اعضای شورا شد که این اظهارنظرهای متفاوت و سپری شدن زمان جلسه، نتیجه مشخصی را به همراه نداشت و تعیین انتخاب اعضای هیئت‌رئیسه منوط به استعلام از فرمانداری شد.

جلسه انتخاب هیئت‌رئیسه شورای شهر بجنورد طبق آخرین جلسه رسمی شورا، ساعت۱۶روز شنبه اعلام و پیامک یادآوری در صبح این روز برای اعضا ارسال‌شده بود اما دو ساعت قبل از شروع رسمی، این جلسه به ساعت ۱۸ همان روز موکول شد.

تغییر ساعت رسمی جلسه خلاف قانون بود

عضو شورای شهر بجنورد در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: با توجه به اینکه در آخرین جلسه رسمی شورا، زمان برگزاری انتخابات هیئت‌رئیسه و ساعت آن مشخص شد، بنابراین تغییر ساعت خلاف قانون بود.

حسین پیلتن بابیان اینکه توجیه قانونی برای اتخاذ این تصمیم وجود نداشت، عنوان کرد: مرخصی بودن اعضا، تنها بهانه‌ای برای به تعویق افتادن زمان جلسه بود، چراکه چنین ادعایی صحت نداشته و طی تماسی که یکی از اعضا در ساعت ۸ صبح روز جلسه با من داشت، حضور خود در بجنورد را اعلام کرده بود.

وی افزود: همچنین عضو دیگر شورا که گفته می‌شد در مسافرت است و نمی‌تواند خود را تا ساعت ۱۶ به جلسه برساند نیز واقعیت نداشت و این عضو شورا در ساعاتی قبل از شروع جلسه در بجنورد حضور داشت.

این عضو شورا تأکید کرد: به‌جز یک عضو، هر ۱۲ نفر اعضای شورای شهر در بجنورد حضور داشتند و می‌توانستند در زمان رسمی جلسه که ساعت ۱۶ اعلام‌شده بود، برای انتخابات هیئت‌رئیسه حضور پیدا کنند.

پیلتن بابیان اینکه جلسه باید در ساعت مقرر و قانونی خود تشکیل می‌شد، گفت: جلسه با حضور ۹ عضو هم مشروعیت داشت و بر اساس قانون حق تغییر ساعت جلسه وجود نداشت.

۳ پیامک و ۳ اظهارنظر متفاوت!

پیلتن همچنین با اشاره به جلسه امروز شورای شهر و تعیین تکلیف هیئت‌رئیسه، اظهار داشت: طبق اعلامی که در جلسه روز شنبه‌صورت گرفت، قرار بر تشکیل جلسه در ساعت ۱۷ دیروز و قرائت نظر فرمانداری در خصوص رأی‌گیری روز شنبه شورای شهر شد.

وی افزود: اما دیروز و درحالی‌که زمانی تا شروع جلسه باقی نمانده است در فاصله چند ساعت سه پیامک برای اعضای شورا و خبرنگاران ارسال شد که پیامک اول یادآوری جلسه ساعت ۱۷ بود، پیامک دوم با جمله «به‌محض اعلام نظر فرمانداری ساعت جلسه اعلام می‌شود» سبب بلاتکلیف ماندن اعضا در خصوص جلسه انتخاب هیئت‌رئیسه شد و درنهایت در پیامک سوم برگزاری این جلسه به‌روزهای بعد موکول شد.

این عضو شورا بیان داشت: این سه پیامک متفاوت در فاصله دو ساعت برای اعضا ارسال شد که همگی این اتفاقات نشان‌دهنده ابهامات در این خصوص است.

حاکم شدن دیدگاه جناحی در انتخابات هیئت‌رئیسه شورا

پیلتن اظهار داشت: افراد چه اصلاح‌طلب و چه اصولگرا باشند، وقتی وارد شورا شدند حق ندارند نظرات جناحی خود را بر شورا تحمیل کنند، بلکه صلاح شهر و مصلحت مردم باید برای آنان در اولویت باشد.

این عضو شورای اسلامی شهر بجنورد بابیان اینکه شورا محل کار مدیریت شهری است، عنوان کرد: افراد وقتی وارد شورا شدند باید این دیدگاه و تفکر را دنبال کنند و به دنبال پیاده‌سازی تفکرات سیاسی خود نباشند.

وی یکی از علل کاندیداتوری خود برای کرسی ریاست شورای شهر بجنورد را شرایط به وجود آمده در این شورا عنوان کرد و افزود: نباید شرایطی به وجود بیاید که مردم متضرر شوند به همین دلیل احساس کردم با حضور بنده به‌عنوان رئیس، شاید وفاق و همدلی در بین ۱۳ عضو شورای شهر ایجاد و با استفاده از ظرفیت کاری تمام اعضا، در آخرین سال فعالیت این دوره شورا، نتیجه مثبتی برای شهر حاصل شود.

پیلتن اظهار داشت: اگر من می‌خواستم ریاست شورا را بر عهده داشته باشم، در دوره اول شورا با داشتن ۴ رأی از بین ۷ نفر به‌راحتی می‌توانستم این جایگاه را کسب کنم و در دوره سوم هم به همین شکل، اما من این کار را نکردم چون احساس کردم از من توانمندتر برای ریاست شورا حضور دارند.

وی گفت: در دوره چهارم نیز در سال‌های دوم و سوم بازهم رأی اکثریت را داشتم اما وارد این قضیه نشدم، تا اینکه برای این انتخابات برای پایان دادن به تفرقه و دودستگی و ایجاد اتفاق‌نظر در بین اعضای شورا، تصمیم به کاندیداتوری ریاست شورا گرفتم.

نماینده فرمانداری برای انتخابات هیئت‌رئیسه باید دعوت می‌شد

این عضو شورای شهر بجنورد گفت: هرچند قانون، الزامی در این خصوص تعیین نکرده است اما هرساله عُرف بر دعوت از نماینده‌ای از فرمانداری بوده و این امر در انتخابات سال‌های دوم و سوم این شورا نیز رعایت شده است.

وی عنوان کرد: دعوت نماینده‌ای از فرمانداری برای جلوگیری از بروز مسائل احتمالی و حل اختلافات در همان جلسه، باید انجام می‌گرفت و این موضوع در راستای جلوگیری از ذهنیت غلط و ایجاد شبهه، همانند دو سال گذشته باید رعایت می‌شد.

وی تأخیر در اعلام نتیجه مشخص در خصوص انتخابات هیئت‌رئیسه شورا و گذر زمان را جایز ندانست و تصریح کرد: بر اساس قوانین، به دلیل مشخص نبودن نتیجه هیئت‌رئیسه، جایگاه قانونی برای شورا در خصوص هیئت‌رئیسه وجود ندارد.

رأی موافق باید ملاک عمل قرار بگیرد

پیلتن با اشاره به نتیجه ۶-۶ اعضای شورا در خصوص ریاست وی، عنوان کرد: ۶ رأی موافق در مقابل هیچ‌گونه رأی مخالف باید مقایسه شود، چراکه رأی سفید و ممتنع نباید جزو رأی محسوب شود، بلکه آرای موافق و مخالف است که ملاک عمل قرار می‌گیرد.

وی افزود: در تابلوی مجلس شورای اسلامی هم به همین‌گونه است و آرای موافق و مخالف با یکدیگر سنجیده می‌شود، بنابراین چون رقیبی در این انتخابات وجود نداشت و از طرفی رأی مخالفی هم وجود نداشته است، با توجه به نظر من از قانون، ریاست شورا با این نتیجه باید تعیین می‌شد.

وی تصریح کرد: البته من مفسر قانون نیستم و در این خصوص فرمانداری باید اظهارنظر کند و من فقط استنباط خود از قانون را بیان کردم.

به دنبال لابی نیستم و باکسی هم تماس نگرفته‌ام

این عضو شورای شهر اظهار داشت: در جریان لابی‌های در حال اتفاق در خصوص انتخابات هیئت‌رئیسه شورا نیستم، چراکه خود را وارد این بازی‌ها نکرده‌ام.

وی گفت: در این خصوص نه کسی با من تماس گرفته است و نه من باکسی تماس گرفته‌ام.

لابی در انتخاب هیئت‌رئیسه یک امر طبیعی است

رئیس شورا در سال سوم هم در گفتگو با مهر گفت: لابی‌گری برای انتخاب رئیس شورا، امری عادی است.

اعظم السادات افشین فر بابیان اینکه لابی در انتخاب هیئت‌رئیسه یک امر طبیعی است، اظهار داشت: ما یک جمع ۱۳ نفره هستیم و همیشه هم وقتی انتخابات انجام می‌شد چه زمانی که ۷ نفر بودیم و چه الآن، همیشه لابی وجود داشته است.

ارسال پیامک‌ها با هماهنگی فرمانداری بود

این عضو شورا با تأکید بر اینکه جلسه‌ای که امروز ساعت ۱۷ قرار بود تشکیل تا هیئت‌رئیسه شورا تعیین تکلیف شود، گفت: این جلسه با خواست فرمانداری کنسل شد.

وی در خصوص پیامک‌های ارسالی به اعضای شورا نیز بابیان اینکه ارسال این پیامک‌ها با هماهنگی فرمانداری صورت گرفته است، توضیح داد: ۶ نفر از اعضایی که به پیلتن رأی داده بودند امروز به فرمانداری مراجعه و خواسته بودند تا تعیین تکلیف نشدن رأی‌گیری هیئت‌رئیسه از سوی فرمانداری این جلسه تشکیل نشود.

وی افزود: لغو این جلسه به خواست شورا نبود بلکه پیگیری‌هایی صورت گرفت تا حداقل امروز کمیته انطباق فرمانداری تشکیل شود تا ما بتوانیم در ساعت ۱۷ در خصوص سایر اعضای هیئت‌رئیسه تصمیم‌گیری کنیم اما با تماس‌هایی که با فرمانداری انجام شد، ما هم مطابق با پیشنهاد آن‌ها عمل کردیم و سبب ارسال چند پیامک در خصوص اطلاع‌رسانی زمان برگزاری جلسه شد.

این عضو شورا در خصوص تغییر ساعت جلسه رسمی شورا در روز شنبه بابیان اینکه تأخیر دوساعته در اصل برگزاری جلسه مشکلی ایجاد نمی‌کند، عنوان کرد: این تصمیم با مشورت هیئت‌رئیسه گرفته شد و با توجه به مسافرت دو تن از اعضای شورای شهر و حضور نداشتن آنان در ساعت ۱۶ در بجنورد، جلسه با دو ساعت تأخیر اطلاع‌رسانی و برگزار شد.

افشین فر افزود: اگر جلسه در زمان مقرر تشکیل می‌شد بازهم با گلایه‌هایی هم از سوی اعضا و هم از سوی خبرنگاران مواجه می‌شدیم که اعضای شورا بر تصمیم‌گیری بدون حضور آنان و به‌صورت شتاب‌زده گلایه می‌کردند و خبرنگاران هم از اتلاف شدن وقتشان، بنابراین تصمیمی عقلایی در این خصوص گرفته شد.

وی بابیان اینکه کمیته انطباق مصوبه‌های شورای شهر متشکل از یک نماینده از دادگستری، یک نماینده از شورای شهرستان و نماینده‌ای از سوی فرماندار است، تأکید کرد: هیچ‌یک از اعضای شورای شهر نمی‌توانند دخالتی در نظر این کمیته داشته باشند.

جلسه کمیته انطباق فرمانداری امروز تشکیل می‌شود

افشین فر از تشکیل جلسه کمیته انطباق فرمانداری در خصوص تعیین تکلیف رئیس شورای شهر خبر داد و گفت: این جلسه فردا تشکیل می‌شود و به‌احتمال‌زیاد تا آخر وقت اداری فردا و یا صبح روز سه‌شنبه نظر قطعی از سوی این کمیته اعلام خواهد شد.

وی عنوان کرد: به‌محض اعلام نظر فرمانداری، جلسه تعیین انتخاب هیئت‌رئیسه شورا نیز اعلام خواهد شد و ما بر اساس استعلام فرمانداری، در خصوص اعضای هیئت‌رئیسه تصمیم‌گیری می‌کنیم.

موضوع پنهانی در شورا نداریم

رئیس سال سوم شورای شهر همچنین با اشاره به دعوت نشدن نماینده‌ای از فرمانداری در جلسه انتخاب هیئت‌رئیسه چهارمین سال شورا گفت: الزامی برای این دعوت وجود نداشته است.

وی تصریح کرد: جلسه به‌صورت علنی برگزار می‌شود و تمام خبرنگاران رسانه‌ها و جراید نیز حضور دارند و موضوع پنهانی در شورا نداریم، بنابراین لزومی برای دعوت از فرمانداری ندیدیم.

وی با تأکید بر اینکه در شورا تصمیمی مصوبه می‌شود که حائز اکثریت آرا از سوی اعضا شده باشد، عنوان کرد: در قانون همه موارد مشخص است و در هر رأی‌گیری باید حداقل نصف بعلاوه ۱ نفر دارای رأی موافق باشند تا موضوعی که به رأی گذاشته می‌شود تصویب شود.

افشین فر گفت: بنابراین در انتخاباتی که ۱۲ نفر حضور دارند باید حداقل ۷ رأی موافق وجود داشته باشد که البته چند نفر در شورا نسبت به این موضوع مسئله‌دارند و به همین دلیل نتیجه رأی‌گیری منوط به استعلام از فرمانداری شد.

کد خبر 3761465

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha