۲۰ شهریور ۱۳۹۵، ۱۰:۱۰

رئیس سازمان بورس خبر داد:

رسیدگی به شکایات سهامداران در مورد عدم پرداخت سود سهام‌ها

رسیدگی به شکایات سهامداران در مورد عدم پرداخت سود سهام‌ها

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار از طراحی سامانه‌ای برای رسیدگی به شکایات سهامداران خرد خبر داد و گفت: این سامانه به شکایات سهامداران درباره عدم پرداخت سود سهام از سوی شرکت‌ها رسیدگی می‌کند.

به گزارش خبرنگار مهر، شاپور محمدی در نشست خبری امروز خود با خبرنگاران با اشاره به اجرای سیاست‌های اقتصادی مقاومتی و مقاوم‌سازی بازار سرمایه، گفت: ارتقای سامانه‌های معاملاتی، تسویه و پایاپای بازار سرمایه در اولویت قرار دارد و باید از توان داخلی در شکل حداکثری آن استفاده کرد تا سامانه‌های معاملات عمومی را در ایران بتوان تهیه نمود.

جزئیات راه‌اندازی سامانه زمان‌سنجی بورس

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: اصلاح رویه‌های اجرایی در سازمان بورس و بازار سرمایه در دستور کار قرار گرفته که بر این اساس سامانه زمان‌سنجی بازار بورس اجرایی شده که ورود درخواست‌ها به سازمان و فرآیندهایی که نیاز است بر روی آن انجام شود، به تفکیک وقت و زمان‌های گزارش شده اعلام می‌کند که بر این اساس متوسط زمان در هر ماه به شورای عالی بورس ارائه می‌شود.

وی تصریح کرد: بورس اوراق بهادار تهران، بورس کالا، بورس انرژی و فرابورس، این سامانه‌ها را به صورت مجزا راه‌اندازی کرده‌اند، ضمن اینکه راه‌اندازی ابزارهای جدید نیز در دستور کار سازمان بورس قرار گرفته است؛ به نحوی که راه‌اندازی اختیار خرید و فروش در شرکت‌ها باید انجام شود که بخشی از کارهای آن صورت گرفته و تلاش داریم تا پایان سال عملیاتی شود. در عین حال واگذاری اختیارات به نهادهای مالی بازار نیز در دستور کار قرار گرفته است.

برنامه بورس برای کاهش نرخ سود بانکی

به گفته محمدی، در راستای تعامل با بانک مرکزی برای تحقق کاهش نرخ سود بانکی، گام‌های جدی برداشته شده و صندوق‌های سرمایه‌گذاری پیشنهادات خوبی را برای کاهش نرخ ارائه کرده‌اند که سازمان با آنها موافقت کرده و کمک می‌کند که پیاده‌سازی کاهش نرخ سود را داشته باشند. البته در راستای این امر، صندوق‌ها باید ساختار خود را اصلاح کنند در این میان سقف سپرده‌گذاری آنها را از ۷۰ درصد به ۶۰ درصد کاهش داشته‌ایم.

وی معتقد است: با توجه به کاهش نرخ تورم، سود بانکی نیز باید متناسب با آن کاهش یابد و به نظر می‌رسد اگر سهم سنگینی از صندوق‌ها بر روی سپرده‌ها باشد، به آنها فشار خواهد آورد که این اصلاح ساختار نیز در همین راستا انجام شده است.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار خاطرنشان کرد: تقویت فرآیند اطلاع‌رسانی و افشا در دستور کار قرار گرفته که در دو هفته آتی یکی از الزامات افشا مربوط به تولید و فروش‌های ماهانه را اجرایی خواهیم کرد که قبلاً یک اختیار برای شرکت‌های بورس به شمار می‌آمد اما از این پس اجباری خواهد شد و هر شرکت باید آمار فروش و تولید خود را اعلام کند و البته در ادامه هم الزامات دیگری برای افشای بهتر در نظر خواهیم گرفت.

محمدی، اطلاع‌رسانی بین‌المللی و شفافیت در الگوهای جهانی را لازمه معاملات بورسی دانست و گفت: امسال بانک‌ها و شرکت‌های مشمول تلفیق که حدود ۲۰ شرکت هستند، الزام به رعایت شفافیت خواهند شد و باید گزارش‌های سال ۹۵ خود را که در سال آینده ارائه می‌کنند، با این استانداردها هماهنگ نمایند.

وی خاطرنشان کرد: بر اساس توافقات صورت گرفته با مقامات کشور آلمان، مقرر شده شرکت‌های ایران در بورس‌های آلمان و شرکت‌های آلمان در بورس‌های ایران حضور پیدا کنند اما این موضوع نیاز به فراهم‌سازی زیرساخت‌ها دارد و تلاش داریم آن را سرعت بخشیم؛ ضمن اینکه موضوع تسریع در پذیرش شرکت‌های بورسی و فرآیندهای مربوط به تأسیس صندوق‌ها نیز در دستور کار قرار گرفته و جلسات هیأت پذیرش را نیز افزایش داده‌ایم.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار تصریح کرد: تقویت بازارگردانی برای ما مهم است که باید جذابیت آن ارتقا یابد و اگر لازم باشد صندوق‌ها نیز بازارگردانی کنند که این موضوع در حال بررسی است و امیدواریم شرکت‌های سرمایه و نهادهای مالی به تناسب فعالیت خود بازارگردانی کنند.

وی با تاکید بر ضرورت کاهش مقررات خاطرنشان کرد: تصور بر این است که مقررات بورس زیاد است؛ اما در برخی مواقع کسری مقررات نیز وجود دارد که خلاءهای آن باید جبران شود؛ بنابراین تمام تلاش ما این است که مقررات زاید را حذف کرده و زیرساخت‌های مقرراتی لازم را تکمیل کنیم، ضمن اینکه حداکثر تلاش در راستای شفاف‌سازی صورت گیرد.

پیگیری شکایت سهامداران بابت عدم دریافت سود از شرکتها

محمدی در ادامه با بیان اینکه سود سهام برخی سهامداران از سوی شرکت‌ها پرداخت نمی‌شود، گفت: این یکی از مسائل کلیدی است که معاونت حقوقی سازمان بورس، سامانه‌ای را برای آن طراحی کرده که رسیدگی به شکایات و حمایت از سهامداران خرد را در دستور کار قرار دارد.

محمدی در خصوص پرسشی مبنی بر اینکه چه راهکارهایی برای تزریق نقدینگی جدید از طریق مجراهای مختلف به بازار سرمایه دارد، گفت: تزریق نقدینگی هم‌ اکنون دغدغه اصلی بازار سرمایه است؛ در ایران هم، ‌اکنون بیش از یک تریلیارد تومان نقدینگی وجود دارد که ۱.۳ تریلیارد تومان نیز از محل تولید ناخالص داخلی تأمین می‌شود؛ بنابراین پول و نقدینگی در کشور وجود دارد؛ اما در برخی حوزه‌ها به دلیل ایجاد بازدهی بی‌دردسر از محل تورم، نقدینگی زمین‌گیر شده است.

وی افزود: بازار سرمایه از محل‌های مختلف سودآوری خود را حاصل می‌کند و این سودآوری‌ها از محل افزایش قیمت محصولات، ریسک افراد و یا سایر مؤلفه‌های کلان اقتصادی تأمین می‌شود از این رو قدرت بازار سرمایه در مقایسه با سایر بازارها بالاتر است.

مخالف خروج پتروشیمی‌ها از بورس هستیم

محمدی ادامه داد: مکانیزم بورس کالا بسیار شفاف‌تر از راهکارهای دیگر بوده و در این زمینه برای حل مشکلات پتروشیمی‌ها انعطاف لازم را خواهیم داشت؛ این در حالی است که با خروج پتروشیمی‌ها از بورس کالا به شدت مخالف هستیم و به هیچ وجه این حرکت صحیح، معقول و منطقی نیست و به طور حتم راجع به حمایت بورس کالا و ماندن پتروشیمی‌ها در این بازار همچنان دفاع خواهیم کرد.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار همچنین در خصوص راه‌اندازی بورس ارز افزود: همه تلاش بانک مرکزی این است که یکسان سازی نرخ ارز را به بهترین شکل انجام دهد که بر این اساس به نظر می‌رسد اجرای سیاست مذکور می‌تواند زمینه مناسبی برای راه‌اندازی بورس ارز باشد.

وی در خصوص اوراق سلف موازی گندم نیز گفت: سلف موازی گندم در هیات پذیرش بورس کالا مطرح شده و سازمان هم با آن موافقت کرد؛ در این میان قراردادهایی باید به عنوان تعهد پذیره نویسی و بازارگردانی بین شرکتهای بازرگانی دولتی و بورس انجام می شود؛ اما از نظر سازمان بورس مانعی در این کار وجود ندارد و به زودی منتشر خواهد شد و می‌توان در قالب آن مطالبات کشاورزان را پرداخت کرد.

محمدی در ادامه در خصوص معاملات بلوکی در بورس و انتقادهای مطرح شده نسبت به آن نیز گفت: معاملات بلوکی در بورس دستورالعمل دارد و اگر در چارچوب ضوابط خود انجام شود، موضوع غیرعادی به شمار نمی‌رود ولی اگر خارج از ضابطه باشد، با آن برخورد خواهد شد؛ این در شرایطی است که قیمت سهام است که سود مردم را تعیین می‌کند و شاخص نیست.

رتبه‌بندی شرکت‌های بورس انجام می‌شود

وی راه‌اندازی موسسات رتبه‌بندی را از جمله اولویت‌های سازمان بورس و اوراق بهادار دانست و خاطرنشان کرد: دستورالعمل رتبه‌بندی شرکتها در هیات مدیره سازمان به تصویب رسیده و اولویت ما این است که شرکت‌هایی وارد فرآینده رتبه‌بندی شوند که علاوه بر رتبه‌بندی محلی، رتبه‌بندی بین‌المللی نیز داشته باشند.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار خاطرنشان کرد: اصلاح ساختارهای بازار سرمایه جزو دستورکار ما قرار دارد و در این رابطه مطالعات جدی در حال انجام است و ممکن است برخی از این ساختارها تغییر یابد و برخی دیگر نیاز به زمان بیشتری برای بررسی داشته باشند.

وی اظهار داشت: باید عملکرد شرکتها در قیمتها منعکس شود و نظر سهامداران از طریق خرید و فروش سهام به مدیران منتقل شود؛ به این معنا که مدیران باید بدانند که بازار سرمایه نسبت به تصمیمات آنها چه واکنشی نشان می‌دهد؛ این امر منجر به شفافیت در بازار می‌شود؛ استانداردهای آن هم ابلاغ و تصویب می‌شود که اگر قیمتها حرکت‌هایی دارند که لازم است سرمایه‌گذاران از آن مطلع شوند و آیا این حرکتها متناسب با توان شرکتها هست یا خیر، به سهامداران اطلاع‌رسانی گردد.

وی در خصوص رشد سریع شاخص و ارتباط آن با تحلیل‌های بنیادین در اقتصاد گفت: بازار همیشه نوسانات کوتاه‌مدتی دارد و در بلند مدت است که نوسانات بلندمدت جذب می‌شوند؛ به همین دلیل بازار سرمایه به خاطر اخبار واکنش نشان می‌دهد ولی تحلیل‌های بنیادین اقتصاد، روند بلند مدت را مشخص می‌کند. در بلند مدت بازار ما سود آور بوده و شاخص سازگار با اقتصاد است.

محمدی درباره سهام عدالت گفت: وقتی سهام عدالت عملیاتی شود، باید به مردم و کانون اعتماد داشته باشیم. در دنیا نهاد ناظر این مدارک حرفه‌ای را نمی‌دهد، بلکه ارگان‌هایی می دهند که خودشان اعتبار دارند و اعتبار مدارک از اعتبار آنها است؛ ضمن اینکه بعضی از سرمایه‌گذاران وقتی قیمت کاهش پیدا می‌کند، نگران می‌شوند و سهام خود را می‌فروشند، ولی باید آن‌ها دقت کنند که در هر صورت سود سهام در پایان سال سر جای خودش است.

کد خبر 3765519

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • IR ۰۰:۲۱ - ۱۴۰۳/۰۴/۰۳
      0 0
      سه سال دارن سوده سهام مدیران شرکت میخورن .چرا رسیدگی نمیکنن .حتمابایدسهام دارها بایدشکایت ببرند پیش اقای اژه ای.