به گزارش خبرگزاري مهر، دبيركل حزب الله لبنان در گفتگو با روزنامه لبناني "السفير" بر اولويت قراردادن حفاظت از دستاورد مقاومت تاكيد كرد و درباره وجود نيتي از پيش تعيين شده براي زير سوال بردن تدريجي پيروزي و سوق دادن ديگران به سمت انفعال و احيانا تحريك آفريني به منظور ضايع كردن و از بين بردن نهايي پيروزي هشدار داد.
وي گفت : مسئوليت لبنان و لبناني هاي مسلمان و مسيحي از همه گرايش ها، طوايف، مذاهب و جريان هاي سياستي كه خود را در ساختن اين پيروزي شريك مي دانند اين است كه در زمينه حفاظت از پيروزي و ازبين نرفتن آن در گيرو دارهاي مذهبي و سياسي و طائفه اي تلاش و فعاليت كنند.
ماموريت ارتش خلع سلاح مقاومت يا جاسوسي برضد آن و حمله و بازرسي به اماكني كه شايد مقاومت سلاح خود را در آنجا حفظ كرده است، نمي باشد. |
سيد حسن نصرالله تاكيد كرد: حفاظت از پيروزي درهرجاي دنيا دشوارتر از به دست آوردن آن است، اما در لبنان اين امر بسيار دشوارتر است.
وي در بخشي از سخنان خود به ارائه نتايج و پيامدهاي پيروزي در سطح اسرائيل در مرحله آينده پرداخت و گفت : ارتش اسطوره اي اسرائيل مثالي براي شكست، سردرگمي و پريشاني شده است.
دبيركل حزب الله لبنان افزود: ارتش اسرائيل در اين نبرد از هر چيزي به جز سلاح هسته اي استفاده كرد، اما نتوانست اهداف اعلام شده خود مبني بر از بين بردن حزب الله و ساختار زيربنايي نظامي و موشكي آن را و نيز آزادي دو نظامي اسرائيلي به اسارت گرفته شده را محقق كند و تنها دستاوردهاي اولمرت از جنگ طويل و عريض خود اين بود كه مرا به پناهگاه برد.
سيدحسن نصرالله درباره امكان وارد شدن اسرائيل به جنگ جديدي در منطقه گفت : اين امر نياز به زماني طولاني دارد، اما من وارد شدن (اسرائيل) به جنگ جديدي را نفي نمي كنم تا اينكه اما اگر اسرائيل خواستار ورود به جنگ جديدي بر ضد لبنان باشد نيازمند آن خواهد بود كه هزاران بار محاسبه كند به ويژه اگر اوضاع لبنان را بعد از استقرار ارتش لبنان و يونيفل به سوي يك وضع داخلي معقول برسانيم و به سلاح مقاومت كه اسرائيل را شكست داد، خدشه وارد نشود.
وي همچنين درباره نشانه ها درباره تلاش اسرائيل براي پرهيز از اصطكاك و درگير شدن با سوري ها اشاره كرد و اظهار داشت : اسرائيل نيازمند زماني طولاني براي تفكر نه درباره جنگ جديدي با لبنان، بلكه حتي با سوريه است.
دبيركل حزب الله لبنان گفت : سياست مقاومت پرهيز از وجود پديده هاي مسلحانه در جنوب ليطاني است و ارتش لبنان از طريق حضور مستقيم خود در مرز مسئول مقابله با هرگونه موارد نقض حاكميت لبنان از سوي اسرائيل خواهد بود و نقش مقاومت سري كمك به ارتش خواهد شد.
وي ابراز عقيده كرد كه حزب الله هيچ مشكلي با ارتش ملي يا يونيفل ندارد، زيرا مقاومت در تعهدات و نظم و انضباط خود صادق است و تصميم صادره از هيئت وزيران ماموريت ارتش را دفاع از ميهن مشخص كرده است و براساس اين تصميم ماموريت ارتش خلع سلاح مقاومت يا جاسوسي برضد آن و حمله و بازرسي به اماكني كه شايد مقاومت سلاح خود را در آنجا حفظ كرده است، نمي باشد.
وي پيش بيني كرد كه وضعيت داخلي لبنان به ثبات موجود در شش سال گذشته بازگردد و خواستار از سرگيري بحث وگفتگو درباره استراتژي دفاعي با استفاده از تجربه كنوني شد.
دبيركل حزب الله لبنان گفت : مقاومت جايگزيني براي خلاء دولت بود و اگر دولت قوي قادر به مقاومت ايجاد كنيد و به مردم اطمينان دهيد كه از آنها حفاظت مي كنيد، ممكن است كه اين امر مدخلي براي قطعي كردن سرنوشت سلاح مقاومت باشد.
وي تاكيد كرد كه حزب الله موشك هاي خود را همانطور كه از سال 1996ميلادي تا سال 2006 ميلادي حفظ كرده است همچنان حفظ خواهد كرد و از آن تنها در صورت تجاوزگري نظامي وسيع برضد لبنان استفاده خواهد كرد.
سيد حسن نصرالله در پاسخ به سوالي گفت : ما هم اكنون از جنگ بيرون آمده ايم و عجله اي در اجراي عملياتي در كشتزارها نداريم ،اما اين حق همچنان براي ما باقي خواهد ماند و هيچ كسي مجاز نيست كه ضمانت ها و اطمينان هاي امنيتي مجاني به اسرائيل ارائه كند.
آغوش حزب الله براي ترميم برخي روابط عربي به ويژه با عربستان باز است و تماس هايي هم اكنون با بيش از يك كشورعربي به ويژه عربستان از طريق دوستان مشترك درجريان است و اميدواريم كه پيشرفت داشته باشد. |
وي خاطرنشان كرد كه همبستگي انساني در جريان جنگ در تاريخ لبنان بي نظير است و ارزش بسيار زيادي دارد كه اهميت آن كمتر از همبستگي سياسي نيست.
دبيركل حزب الله لبنان همچنين تاكيد كرد كه آغوش حزب الله به روي همه محافل و جريان هاي لبناني بدون استثنا باز است و اين حزب در را هيچ روزي بر روي كسي نبسته است و سياست حزب الله تحريم كردن كسي نيست، حتي اگر اختلاف سياسي به اوج خود برسد.
وي همچنين وجود هرگونه طرحي،ويژه شيعيان را رد كرد و گفت : كساني كه امروز دعوت به پيوستن به دولت مي كنند انتخابات سال 92و 96را كه درآن مشاركت كرديم،تحريم كردند وآنها امروزعليه ما تبليغ مي كنند وهنگامي كه حزب الله درباره ضرورت ايجاد طرح دولت قوي سخن مي گويد، اين امر با استناد به يك ديدگاه فكري و فقهي وايدئولوژيك است.
سيد حسن نصرالله تاكيد كرد: آغوش حزب الله براي ترميم برخي روابط عربي به ويژه با عربستان باز است و تماس هايي هم اكنون با بيش از يك كشورعربي به ويژه عربستان از طريق دوستان مشترك درجريان است و اميدواريم كه پيشرفت داشته باشد.
دبيركل حزب الله لبنان با رد مطلب گفته شده مبني بر اينكه ايراني ها وسوري ها در پس پرده عدم پاسخ وي به دعوت عربستان از وي براي ديدار از اين كشور هستند، خاطرنشان كرد: بر عكس، آنها مرا تشويق كردند تا اين دعوت را پاسخ دهم و آن را سبب توسعه روابط با عربستان دانستند، و دليل نرفتن من به عربستان، مسائل امنيتي بود و هيچ مشكل سياسي وجود نداشت، بنابراين روزها ثابت خواهد كرد كه حزب الله بزرگترين جنبش مستقل در تاريخ لبنان است.
وي درباره جايگاه مقاومت و پايداري آن گفت : حزب الله خود را به عنوان رهبري در سطح امت عربي و اسلامي و در سطح لبنان مطرح نمي كند و خواهان آن هستيم تا تجربه ما براي همگان به منظور تاكيد و تاييدي بر پيروزي آنها باشد.
سيد حسن نصرالله همچنين از نقش علماي اهل سنت و جنبش هاي اسلامي اهل تسنن در جهان عرب و اسلام قدرداني و از شيخ يوسف القرضاوي، مفتي سوريه، شيخ محمد سعيد البوطي، شيخ مهدي عاكف رهبر اخوان المسلمين مصر و شيخ محمد سليم العوا ياد كرد و گفت كه يكي از بارزترين نتايج يا پيامدهاي جنگ اخير، استحكام صفوف اسلامي و تضعيف طرح فتنه انگيزي مذهبي بود.
مقاومت جايگزيني براي خلاء دولت بود و اگر دولت قوي قادر به مقاومت ايجاد كنيد و به مردم اطمينان دهيد كه از آنها حفاظت مي كنيد، ممكن است كه اين امر مدخلي براي قطعي كردن سرنوشت سلاح مقاومت باشد. |
وي در بخش ديگري از گفتگوي خود از مواضع روساي قواي سه گانه لبنان( اميل لحود رئيس جمهور، نبيه بري رئيس پارلمان و فواد سنيوره نخست وزير) قدرداني كرد و گفت كه بري مديريت سياسي نبرد را به عهده داشت و حزب الله بر ادامه پيوستگي و انسجام دولت در دوره جنگ و قوي بودن وضع رياست جمهوري در مذاكرات بين المللي خود تاكيد داشت.
دبيركل حزب الله لبنان اظهارداشت : تماس غير مستقيم با سعد الحريري نماينده پارلمان لبنان قطع نشده است و در روزهاي اوليه جنگ، وليد جنبلاط نماينده پارلمان مواضع مثبتي را بيان داشت كه با تشكر ما روبرو شد، اما به سطح برقراري دوباره تماس طبيعي كه يك سال پيش وجود داشت، نرسيد و ما مانعي در برقراري دوباره تماس نمي بينيم، زيرا اساسا قطع تماس از طرف ما صورت نگرفته است.
وي همچنين بر استحكام روابط بين حزب الله و جريان ملي آزاد تاكيد كرد.
نظر شما