۲۴ شهریور ۱۳۹۵، ۱۱:۱۷

معاون وزیر علوم خبر داد؛

تدوین آیین‌نامه ویژه ارتقای اعضای هیأت علمی فنی حرفه ای

تدوین آیین‌نامه ویژه ارتقای اعضای هیأت علمی فنی حرفه ای

معاون آموزشی وزارت علوم از تدوین آیین‌نامه ویژه ارتقای اعضای هیأت علمی فنی و حرفه ای خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر مجتبی شریعتی نیاسر صبح امروز در مراسم رونمایی از طرح «ایجاد عضو هیأت علمی فنی در دانشگاه فنی و حرفه‌ای» با بیان اینکه جایگاه دانشگاه فنی و حرفه‌ای یا آموزش‌های مهارتی هنوز در ارکان زندگی و جامعه ما فرهنگ‌سازی نشده، افزود: البته دانشگاه فنی و حرفه‌ای در مسیر مأموریت‌گرایی قرار گرفته و پیشرفت درخور توجهی دارد.

وی با بیان اینکه یکی از افتخارات آموزش عالی کشور، دو دانشگاه فنی و حرفه‌ای و جامع علمی‌کاربردی هستند، افزود: البته نقطه‌ ضعف‌هایی هم وجود دارد که باید به کمک هم آن را حل کنیم.

معاون آموزشی وزارت علوم به طرح آمایش آموزش عالی اشاره کرد و گفت: در فروردین سال ۹۴ با جهت‌گیری اینکه آموزش عالی باید بازنگری شود، طرح آمایش آموزش عالی مطرح شد که با حمایت وزیر علوم، این طرح بعد از ۱۱ ماه تلاش کارشناسان و برگزاری جلسات متعدد در شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح و تائید شد.

شریعتی نیاسر در ادامه به ویژگی‌های طرح آمایش آموزش عالی اشاره کرد و گفت: یکی از ویژگی‌های این طرح، منطقه‌ای کردن آموزش عالی است که بر اساس آن آموزش عالی به ۱۰ منطقه تقسیم و ابلاغ شد. مدیریت منطقه‌ای از دیگر ویژگی‌های این طرح است که براساس آن هر منطقه باید استقلال خود را داشته باشد.

وی یکی از نقاط ضعف آموزش عالی را مأموریت‌گرا نبودن اعلام کرد و گفت: یکی از مواردی که در طرح آمایش آموزش عالی به آن توجه بسیاری شد، مأموریت‌گرایی است.

وی گفت: در حال حاضر ما حدود ۲۸۰۰ مرکز آموزش عالی و پنج میلیون دانشجو داریم که بعد از ترکیه، در منطقه دوم هستیم. این جمعیت دانشجویی به نظر من یک فرصت و سرمایه است که ما می‌توانیم در مسیر و مدار خود، از آن بهره‌برداری کرده و برای استفاده از این سرمایه، باید به مأموریت‌گرایی توجه کنیم.

معاون آموزشی وزارت علوم تصریح کرد: دانشگاه فنی و حرفه‌ای یک دانشگاه برجسته در بخش مأموریت‌گرایی است و تعامل دو دانشگاه فنی و حرفه‌ای و جامع علمی‌کاربردی می‌تواند در این زمینه راهگشا باشد تا هدف مأموریت‌گرایی را تقویت کند.

شریعتی نیاسر به آئین‌نامه ارتقای اعضای هیأت علمی اشاره کرد و گفت: آیین‌نامه‌ای برای اعضای هیأت علمی وجود دارد که با اعضای هیأت علمی فنی و حرفه‌ای نباید یکی باشد و در مذاکرات اخیری که با دانشگاه فنی و حرفه‌ای داشته‌ایم، اعلام کرده‌ایم اگر می‌خواهند فارغ‌التحصیلان دکتری را به عنوان عضو هیأت علمی پذیرش کنند، این مسئله را متوقف کنند تا آیین‌نامه ارتقا متناسب با این دانشگاه آماده شود و سپس فارغ‌التحصیلان دکتری را جذب کنند.

وی از تدوین آیین‌نامه ویژه ارتقای اعضای هیأت علمی فنی و حرفه‌ای خبر داد و گفت: دانشگاه فنی و حرفه‌ای باید متناسب با مأموریتی که دارد، به مقاطع تحصیلی ورود پیدا کند.

معاون آموزشی وزارت علوم ادامه داد: ما مانعی نمی‌بینیم که دانشگاه فنی و حرفه‌ای سطوح کارشناسی را گسترده کند، ولی این مسئله به شرطی است که مرتبط با حوزه فنی و حرفه‌ای باشد.

شریعتی نیاسر در ادامه به ایجاد نظام یکپارچه آموزش مهارتی اشاره کرد و گفت: تعامل دانشگاه فنی و حرفه‌ای و دانشگاه جامع علمی‌کاربردی می‌تواند به یک نظام یکپارچه آموزش مهارتی بیانجامد.

وی یادآور شد: یکی از برتری‌هایی که برخی از کشورها نسبت به ما دارند، به علت وجود کاردان‌های فنی و حرفه‌ای است. ما در این مسئله، ضعف داریم البته از نظر فرهنگی نیز در این زمینه ضعف وجود دارد که باید برطرف شود.

معاون آموزشی وزارت علوم تصریح کرد: یکی از توفیقات کشور برای صنعتی شدن، ورود به آموزش‌های فنی و حرفه‌ای است و ما هم در این عرصه تلاش زیادی می‌کنیم.

شریعتی نیاسر یکی دیگر از ویژگی‌های طرح آمایش آموزش عالی را آموزش‌های کیفی عنوان کرد و گفت: آموزش‌های کیفی باید مورد توجه قرار گیرد و متناسب با هدفی باشد که آن دوره را تعریف کرده‌اند.

وی در ادامه از بازنگری دروس ۱۰ تا ۳۰ ساله و به روز شدن آنها خبر داد و گفت: این دروس بروزرسانی شده اند.

معاون آموزشی وزارت علوم افزود: یکی از نقطه ضعف‌های برنامه ما در آموزش عالی عدم توجه به کارآفرینی است که باید اصلاح شود.

شریعتی نیاسر به ساماندهی آموزش عالی اشاره کرد و گفت: ساماندهی آموزش عالی در تمام زیرنظام‌ها به صورت جدی مطرح است و دلیل آن نیز این است که ما حدود ۲۸۰۰ مرکز آموزشی در سراسر کشور داریم که باید بر اساس استانداردها، آنها را ساماندهی کنیم و در حال حاضر این ساماندهی آغاز شده است و به تدریج اجرایی می‌شود.

وی ادامه داد: مراکز متعدد فنی و حرفه‌ای نیز باید ساماندهی مراکز خود را جدی بگیرند و ارتقای برخی از دانشکده‌های آنها به دانشگاه در راستای همین موضوع است.

کد خبر 3768924

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha