به گزارش خبرگزاری مهر، ماریا ماوتی کارگردان مستند «بازگرد» که به وضعیت زنان و کودکان ایزدی در شمال عراق میپردازد، به دغدغههایش برای انتخاب این سوژه اشاره کرد و گفت: من به دلیل اینکه در مناطق مرزی کردستان متولد و بزرگ شدهام، از کودکی با مصائب و مشکلات خانوادههای آواره عراقی آشنا بودهام و این مسأله برایم همیشه به عنوان یک دغدغه مطرح بوده است.
وی به بردگی گرفته شدن بیش از ۵ هزار زن ایزدی در مناطق تحت کنترل داعش در عراق را انگیزه ساخت مستند «بازگرد» دانست و اظهار کرد: در این مستند به ۲ سوژه محوری پرداختهایم. یکی از آنها دختری ۴ ساله است که مدتهاست پدر و مادرش به اسارت داعش در آمدهاند در حالی که حتی عکسی از آنها در اختیار ندارد و سوژه دوم مادری است که دو دختر ۱۴ و ۱۵ سالهاش به اسارت داعش در آمدهاند.
این کارگردان مستند با فجیع دانستن اقداماتی که داعش با زنان و کودکان ایزدی در عراق انجام داده است، گفت: در حین فیلمبرداری و حضور در مناطق عراق با سوژههایی برخورد داشتم که تا ماهها ذهن و فکر من را درگیر کرده بود و شاید اغراق نباشد که بگویم تا یک سال پس از بازگشت از عراق، همچنان صحبتها و صحنههایی آزار دهنده جلوی چشم خود میدیدم.
ماوتی ادامه داد: در طول مدت فیلمبرداری به یک دختر ۹ ساله برخوردم که حامله بود یا دختری که میگفت با چشمان خودش فروخته شدن مادرش به یک داعشی در سوریه را دیده است.
وی درباره بازخوردهای مستند «بازگرد» در جشنوارههای مختلف بیان کرد: این مستند در جشنواره فیلم سما، برنده بهترین فیلم شده و در جشنواره نهال نیز جایزه ویژه هیأت داوران را دریافت کرده است. همچنین در جشن خانه سینما نیز جایزه بهترین موسیقی را از آن خود کرده است. البته در جشنوارههای مدافعین حرم و Action on film نیز نامزد شده بود که در مرحله نهایی جایزهای به آن تعلق نگرفت.
مستند ۲۴ دقیقهای «بازگرد» محصول سازمان هنری رسانهای اوج است که در خانه مستند انقلاب اسلامی تهیه شده است و به زودی از شبکههای سیما به نمایش در میآید.
نظر شما