به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سمنان، مرتضی رحمانی موحد در خلال آئین اختتامیه جشنواره گردشگری ایل سنگسر که در مهدیشهر برگزار شد، بیان کرد: ثبت ملی جشنواره ایل سنگسر باید مورد حمایت همه مسئولان و مردم قرار گیرد تا این ظرفیت ملی در سطح بین الملل معرفی شود.
وی افزود: این جشنواره حرکتی ماندگار، با همت بلند و پشتوانه مردمی است که خوشبختانه حمایت و همراهی مردم از آن باعث دلگرمی مسئولان برگزاری می شود لیکن باید گفت، این مردم هستند که بزرگترین سرمایه این جشنواره به شمار می آیند.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، درباره تاثیر ایلات کشور در توسعه گردشگری، گفت: توسعه گردشگری روستایی و عشایری از ظرفیتهای موثر برای رشد و توسعه گردشگری کشور در زمینههای اقتصادی، فرهنگی، اشتغالزایی، توزیع ثروت و پیوند مردم با پیشینه خود محسوب می شود که بر این اساس، کارگروه توسعه گردشگری عشایری در شورای عالی عشایر مصوب شده است.
رحمانی موحد با اشاره به اینکه شورای توسعه گردشگری عشایری با حضور رئیس جمهور تشکیل میشود، گفت: این امر بیانگر نگاه پرمحتوا و دوراندیشانه دولت به این بخش از ظرفیتهای کشور است.
وی افزود: در این کارگروه پنج رویکرد برای بهره برداری از ظرفیت عشایری کشور تدوین شده که این کارگروه ها موظف به تدوین مسیرهای گردشگری عشایری، تهیه و توزیع بستههای تبلیغاتی برای معرفی ظرفیتهای گردشگری عشایری، برگزاری جشنوارههای استانی، ملی و بین المللی و ایجاد زیرساختهای اقامتی برای شرکت کنندگان در جشنوارههای عشایری هستند.
معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی همچنین گفت: یکی از برنامههای مهم در این راستا تهیه و تدوین تقویم و برنامههای کوچ عشایری است که ما معتقدیم به دلیل دارا بودن ظرفیت های ویژه معنوی، فرهنگی و گردشگری می بایست در فهرست میراث معنوی کشور ثبت شود.
رحمانی موحد افزود: ظرفیتهای عشایر به یک بِرَند جهانی تبدیل خواهد شد.
جشنواره ایل سنگسر از بیست و چهارم تا بیست و ششم شهریور ماه در مهدیشهر برگزار شد و بازدید از سایت برگزاری جشنواره در منطقه دربند، برپایی نمایشگاه و غرفههای صنایع دستی، فستیوال اتومبیلهای آفرود، سمینار تخصصی گردشگری، جشنواره غذا، عرضه نان و لبنیات محلی، برگزاری مسابقه اسب دوانی و تیراندازی با کمان را از جمله برنامه های این جشنواره بود.
نظر شما