به گزارش خبرنگار مهر، علی هادی چگنی ظهر پنجشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه لرستان که با موضوع طرح سرشماری عمومی نفوس و مسکن برگزار شد، به اهمیت این سرشماری اشاره کرد و اظهار داشت: در سرشماری های عمومی نفوس و مسکن به دنبال آمار و اطلاعات هستیم زیرا این آمار و اطلاعات مبنای تنظیم و تدوین برنامه ها هستند.
اجرای طرح سرشماری نفوس و مسکن به دو صورت اینترنتی و حضور در درب منازل
وی افزود: اگر آمار ارائه شده در سرشماری ها ناقص یا اشتباه باشد هرچند هم که در تنظیم برنامه ها دقت کنیم به هدف مطلوب دست نخواهیم یافت بنابراین جمع آوری آمار و اطلاعات افراد اهمیت زیادی برای برنامه ریزی هایی که به منظور توسعه استان صورت می گیرد، دارد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه لرستان سرشماری را آینه امروز و چشم انداز فردا دانست و گفت: از رسانه های استان انتظار داریم در راستای ترغیب مردم برای شرکت در سرشماری به صورت اینترنتی و ثبت اطلاعات دقیق خود اقدام کنند.
چگنی سرشماری سال ۹۵ را هشتیمن سرشماری کشور دانست و افزود: تا سال ۸۵ هر ۱۰ سال یکبار سرشماری در کشور انجام می شد اما از سال ۹۰ هر پنج سال یکبار سرشماری برگزار می شود ولی با توجه به اینکه استاندارد جهانی طرح سرشماری ۱۰ ساله است احتمالا سرشماری بعدی در کشور ۱۰ سال دیگر و در سال ۱۴۰۵ انجام خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه سرشماری عمومی نفوس و مسکن در سال ۹۵ به دو صورت انجام می شود، تصریح کرد: روش اول سرشماری به صورت اینترنتی بوده که از سوم مهرماه آغاز شده و تا ۲۴ مهر ادامه دارد و در روش دوم که از ۲۵ مهر شروع شده و تا ۲۵ آبان ادامه دارد ماموران آمارگیر به درب منازل افراد مراجعه کرده و آمار مردم را ثبت می کنند.
مردم از ماموران طرح سرشماری کارت شناسایی معتبر بخواهند
رئیس سازمان برنامه و بودجه لرستان با اشاره به اینکه تاکید ما بر ثبت نام اینترنتی افراد در طرح سرشماری است، افزود: هم استانی ها می توانند با مراجعه به سایت www.sarshomari۹۵.ir مراجعه کرده و به صورت اینترنتی اطلاعات خود را ثبت کنند.
چگنی ثبت نام اینترنتی در طرح سرشماری را باعث کاهش هزینه و افزایش دقت در ثبت اطلاعات افراد دانست و بیان داشت: افرادی که موفق نشوند به صورت اینترنتی در سرشماری شرکت کنند ماموران آمارگیر به درب منزل آن ها مراجعه کرده و اطلاعات آن ها را ثبت می کنند همچنین افرادی که به صورت اینترنتی ثبت نام می کنند با در اختیار گذاشتن کد رهگیری بعد از ثبت نام به مامور آمارگیر دیگر نیاز نیست به مامورین اطلاعاتی بدهند.
وی با اشاره به اینکه سرشماری ۹۵ از طریق تبلت انجام خواهد شد، اضافه کرد: مردم باید بدانند که اطلاعات آن ها به صورت کاملا محرمانه در مرکز آمار ثبت می شوند و در اختیار هیچ نهادی قرار داده نمی شود و از این بابت نباید نگرانی داشته باشند.
رئیس سازمان برنامه و بودجه لرستان یادآور شد: در طرح سرشماری اطلاعاتی همچون نام و نام خانوادگی، تابعیت، جنسیت، تاریخ تولد، کد ملی، کدپستی، وضعیت تحصیل، مساحت زیربنای منزل افراد، محل سکونت آن ها و ... از افراد پرسیده خواهد شد.
چگنی گفت: ممکن است برخی مواقع سوء استفاده هایی از سوی برخی افراد که خود را به عنوان مامور آمارگیر معرفی می کنند صورت گیرد که مردم می توانند مامورین اصلی آمارگیر را از طریق کارت شناسایی معتبر که هولوگرام مرکز آمار روی آن درج شده شناسایی کنند.
وی با اشاره به اینکه ۹۳۴ نفر درگیر کار سرشماری در لرستان هستند، عنوان کرد: از این تعداد ۵۵۰ نفر مامور سرشماری بوده، ۸۷ نفر کارشناس، ۱۵ نفر معاون فنی و آموزشی، ۱۲ نفر کارشناس آی تی، ۹ نفر کارشناس نقشه، ۱۸۴ راننده و ۷۷ نفر عوامل دیگر هستند.
رئیس سازمان برنامه و بودجه لرستان گفت: در تمامی سرشماری ها مبنای مرکز آمار خوداظهاری افراد بوده و در این رابطه به مردم اعتماد دارند که امیدواریم فرهنگ آماری در استان طوری جا بیفتد تا مردم اطلاعات درست را در سرشماری بیان کنند.
نظر شما