به گزارش خبرنگار مهر، مهدی شفیعی در حاشیه یازدهمین دوره جشنواره تئاتر خیابانی مریوان در نشستی با خبرنگاران استان در مریوان گفت: جشنواره مریوان رویدادی است که سال ها از برگزاری آن می گذرد و به نوعی بحث واگذاری امورات مربوط به آن به استان همواره از سوی فعالان هنری و مسئولان مطرح بوده است.
وی با اشاره به اینکه یکی از اهداف جدی دولت یازدهم تمرکز زدایی از پایتخت بوده و هست، عنوان کرد: برای رسیدن به توسعه نیاز به تمرکز زدایی در امورات مختلف است بنابراین ما هم این مهم را در دستور کار خود قرار داده ایم.
وی اظهارداشت: معقتدم اگر قرار است جشنواره ای خارج از پایتخت برگزار شود نباید صرفا لوکیشن برگزاری خارج از مرکز باشد بلکه تمام فکر، ایده و خلاقیت های برگزاری و همچنین بهره گیری از منابع اعم از انسانی و غیرانسانی باید در استان انجام شود.
مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی بیان کرد: امسال براساس اعتقاد مذکور تمامی امورات مربوط به جشنواره تئاتر خیابانی مریوان به استان واگذار شد و حتی میزان اعتبار درنظرگرفته شده هم در اختیار انجمن هنرهای نمیاشی استان قرار گرفت.
شفیعی ادامه داد: وجود کاستی هایی در این دوره طبیعی است ولی آنچه حائز اهمیت است ایجاد باور در مسئولان وهنرمندان کردستانی به اینکه مرکز اعتقاد به واگذاری صددرصد امورات به استان ها را دارد، است.
وی با بیان اینکه مخاطب مریوان یکی از سرمایه های اصلی جشنواره است، عنوان کرد: موافق کاهش تعداد تماشاگران در جشنواره تئاتر خیابانی نیستم بلکه براین باور هستم امسال حتی نسبت به سال های گذشته استقبال بیشتر هم بوده است.
وی در رابطه با کیفیت آثار اجرایی در این دوره از جشنواره اظهارداشت: براساس شنیدهای خود از داوران و دست اندرکاران و کارشناسان این حوزه کیفیت کارها هم به نسبت دوره های قبل ارتقا پیدا کرده است.
مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی با بیان اینکه تئاتر خیابانی در کشورما نیازمند تحول جدی و پوست اندازی است است، گفت: هنرمندان ما باید از اختصاص زمان اندکی برای تولید آثار خود فاصله بگیرند و مدت زمان بیشتری به اجرای تئاتر خیابانی اختصاص دهند.
شفیعی عنوان کرد: در اداره کل هنرهای نمایشی دوره های آموزشی برای استان ها تدارک دیده ایم تا از این طریق بتوانیم شاهد ایده های جدیدی در تئاتر محیطی کشورمان باشیم.
وی اظهارداشت: یکی از مسائلی که باید به آن توجه کرد این است که فعالیت دبیرخانه دائمی جشنواره تئاتر خیابانی مریوان باید بلافاصله بعد از اختتامیه این دوره آغاز شود و ترکیب خود را حفظ کرده و به سمت سفارش تولید ومذاکره با هنرمندان و تهیه جدول سال آینده حرکت کند.
وی بیان کرد: باید با ایده و هدف به سمت برگزاری و ارائه موضوعاتی برویم که جامعه پیرامونی ما به آنها نیازدارد.
مدیرکل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی افزود: مثل تمام جشنواره های معتبر و با هدف دنیا در ابتدا به تولیدات و گروه هایی که دعوت می کنیم درست فکر کنیم.
شفیعی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در این خصوص که با توجه به اینکه پیش نویس آیین نامه جشنواره تئاتر خیابانی مریوان نهایی شده، ساز و کار آینده این جشنواره به چه صورتی ترسیم شده آیا بخش کودک بار دیگر به این جشنواره افزوده خواهد شد؟، گفت: آیین نامه ساختاری را تعریف می کند که این ساختاربتواند به تداوم و چارچوب های اصلی پایدار باشد و با سلیقه های مدیریتی تغییراتی در آن اعمال نشود.
وی اضافه کرد: قوه عاقله برگزرای جشنواره هنرمندان و اصحاب فرهنگ تئاتر محیطی کشورمان هستند لذا این افراد بنابر ذائقه مخاطب و نیاز های روز ما می توانند ژانرها و موضوعات مختلف را به این جشنواره اضافه کنند.
وی بیان کرد: تقاضا در جامعه برای توحه ویژه به حوزه تئاتر کودک و نوجوان وجود دارد و این حزوه هم دارای ظرفیت های بالایی است و امیدوارم در جشنواره سال آینده مریوان این بخش جدی گرفته شود.
نظر شما