به گزارش خبرگزاري مهر دكتر عبدالرسول اكبريان رييس پنجمين كنگره زنان ، زايمان و مامايي دانشگاه علوم پزشكي ايران با بيان اين مطلب اظهار داشت: قبل از تجويز هر گونه هورموني بايد آزمايش هاي اوليه ، راديو گرافي ، بررسي تراكم استخوان و سابقه فاميلي از نظر عدم وجود سرطان پستان انجام پذيرد.
وي در ادامه ريسك ابتلا به سرطان پستان در بين مصرف كنندگان هورمون نسبت افرادي كه هيچ دارويي دريافت نكرده اند را 5/1 برابر بيشتر برشمرد و تصريح كرد : داروهاي هورموني در صورت لزوم با مراجعه بيمار به پزشك و درخواست آزمايش هاي لازم و در نهايت تهيه تصوير كلي از وضعيت بدن بيمار تجويز خواهد شد.
رييس پنجمين كنگره بين المللي زنان و زايمان با اشاره به اعتراضاتي كه نسبت به عوارض مصرف داروهاي هورموني وجود دارد افزود: هم اكنون براي رفع اين مشكل داروهاي هورموني جديدي با قدرت ضعيف تر وارد بازار شده كه از شدت عوارض داروهاي گذشته كاسته است.
به گفته دكتر اكبريان ، قطع داروهاي هورموني در برخي از زنان به دليل ايجاد تغييراتي در بدن مانند پوكي استخوان ، افزايش طپش قلب و گرگرفتگي موجب خانه نشيني و بروز مشكلات روحي رواني و عصبي خواهد شد.
وي همچنين با بيان اينكه هنوز هورمون در ماني از مباحث مهم در كتب علمي است اضافه كرد: در صورتي كه هورمون درست ، به موقع و به ميزان صحيح تحت نظر پزشك با انجام مرتب معاينات سينه و دستگاه تناسلي صورت گيرد كمترين خطري متوجه زنان نخواهد شد.
رييس پنجمين كنگره بين المللي زنان و زايمان ادامه داد: افراد تحت درمان با هورمون به مراجعه مستمر به پزشك نياز داشته تا زودتر متوجه تغييرات عملكرد ارگانها شده و پيگيري ها را سريعتر انجام دهند.
دكتر اكبريان در ادامه يادآور شد: يائسگي يكي از دوران زندگي هر زني مي شود كه بر اثر از كار افتادن تدريجي تخمدان ها در بدن تظاهر مي كند وبسياري از زنان اين مرحله را به راحتي پشت سر گذاشته ولي بين 5 تا 10 در صد آ نها دچارعوارضي مانند بي خوابي، گرگرفتگي ، طپش قلب و تعريق مي شوند.
وي يا اشاره به اينكه پوكي استخوان بعنوان مشكل قرن در جهان مطرح است افزود: به دليل افزايش سن زنان و كاهش تحرك بروز بيماري پوكي استخوان روبه افزايش است كه شكستگي استخوان به ويژه از ناحيه ران و ستون فقرات را به دنبال خواهد داشت.
دكتر اكبريان در خاتمه خاطر نشان كرد: پوكي استخوان سالانه مخارج سنگيني را بر دولت تحميل مي كند كه البته هورمون درماني راهي براي كاهش اين مشكلات و هزينه ها محسوب مي شود.
لازم به ذكر است: پنجمين كنگره بين المللي زنان و زايمان و مامايي 17 لغايت 20 آذر ماه سال جاري با همكاري دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي درماني ايران در مركز همايش هاي محمدبن زكرياي رازي برگزار خواهد شد.
نظر شما