به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ادگستری استان البرز، چهارمین نشست شورای معاونین با حضور معاونین رئیس کل، روسای دادگستری و دادستانهای استان در محل دادگستری کل استان البرز برگزار شد. در این نشست که با هدف بررسی نحوه اجرای ابلاغ الکترونیکی اوراق قضایی و موانع آن برگزار شد، احمد فاضلیان، رئیس کل دادگستری استان البرز با اشاره به اجباری شدن ابلاغ الکترونیکی از ۱۲ مهر امسال و اجرای آن در استان، گفت: البرز جزو سه استان پیشرو در اجرای این طرح بود که برای این منظور پس از فراهم آوردن زیرساختها، اجرای آن را در استان شروع کردیم.
وی با تبیین ظرفیتهای نهفته و آشکار در ابلاغ الکترونیکی اوراق قضایی ادامه داد: الکترونیکی شدن ابلاغ، تحولی بزرگ در دستگاه قضایی است و بر اساس این طرح، مقرر شده است در استان البرز همه خواهانها و شاکیان کاربری الکترونیکی داشته باشند و در «سامانه ثنا» ثبتنام کنند در غیر اینصورت از خدمات قضایی محروم خواهند بود.
فاضلیان مساعدت دستگاههای اجرایی در زمینه الکترونیکی شدن ابلاغ اوراق قضایی برای خوانده و متهم را نیز یک ضرورت دانست و تصریح کرد: برای این منظور باید زیرساختهای لازم توسط دولت فراهم شود تا همه افرادی که دارای کد ملی و شهروند کشور هستند در بستر دولت الکترونیک به شهروندان الکترونیک تبدیل شوند.
وی به کاهش هزینهها در بستر الکترونیکی شدن مراودات اشاره کرد و مزیتهای ابلاغ الکترونیکی اوراق قضایی را برشمرد و گفت: جلوگیری از طولانی شدن فرآیند ابلاغ، حفظ امنیت معنوی و رعایت حریم خصوصی افراد، کاهش هزینههای مالی، افزایش سرعت، دقت، حذف سوء استفادههای احتمالی، برطرف شدن مشکلات عدم صحت اجرای ابلاغ یا عدم شناسایی افراد و عدم پذیرش ابلاغ از مزایای ابلاغ الکترونیکی است.
فاضلیان در ادامه به اقداماتی که برنامهریزی شده در دادگستری کل استان انجام شود اشاره کرد و گفت: امسال را سال تحول در حوزههای قضایی استان نامگذاری کردهایم و در این راستا سیاستهای تشویقی و نظارتی را تشدید کردهایم تا بتوانیم به چشماندازی که ترسیم کردهایم دست یابیم.
پیگیری اولویتهای استان
وی محقق شدن چشمانداز تدوین شده را نیازمند فعالیت جهادی و شبانهروزی همه کارکنان دادگستری استان دانسته و متذکر شد: عمدهترین نگرانی استان، تعداد پروندههای مانده در شعب است که بخش زیادی از آنها به دلیل کمبود نیرو، از سالهای گذشته انباشته شده تا جایی که در تعدادی از شعب، ماندهها بیش از استاندارد تعریف شده است.
رئیس کل دادگستری استان البرز جذب قضات در سال ۹۴ و ۹۵ را قدمی موثر برای حل مشکل کمبود قضات دانست و توضیح داد: اکنون بزرگترین مشکل ما در بخش اداری است در حالی که باید بر اساس چارت سازمانی دستگاه قضایی استان ۱۹۰۰ کارمند داشته باشد این رقم اکنون ۷۰۰ نفر است که فشار سنگینی به مجموعه اداری استان وارد میکند تا جایی که در برخی از نواحی، دادستانها و روسای دادگستری شخصا امورات اداری خود را انجام میدهند.
مرحلهای تاریخی در البرز
وی اضافه کرد: اکنون در حال گذار از یک مرحله تاریخی و سخت در مجموعه قضایی استان هستیم چون همزمان با حل مشکلات زیرساحتی استان که یادگاری از سالهای گذشته است باید تعداد پروندههای مانده را نیز کاهش دهیم که همه اینها نیازمند فعالیت مضاعف و جهادگونه قضات و کارمندان دادگستری استان است.
اقدامات زیرساختی
رئیس کل دادگستری استان البرز تعامل بین دستگاه قضایی و مجموعه اجرایی و شهرداریهای استان را در رفع مشکلات موثر دانسته و بیان کرد: با کمک شهرداری و شورای شهر در شهرهای اشتهارد، چهارباغ و مشکیندشت مشکلات زیرساختی در این نواحی تا حدودی حل شده یا در آستانه حل شدن است.
وی به برنامهریزی برای احداث دو پروژه ۵ هزار متری تا پایان سال در کرج اشاره کرده و گفت: این پروژهها در کنار کلنگزنی ساختمان شورای حل اختلاف محمد شهر و مجتمع قضایی فردیس که در روزهای اخیر انجام شد و ادامه پروژه دادگستری کل با ۳۰ درصد پیشرفت، میتواند تامین کننده نیازهای زیرساختی استان برای سالهای آتی باشد.
فاضلیان همچنین اتصال به شبکه فیبر نوری را اتفاقی مهم برای دستگاه قضایی استان دانست، و گفت: با انجام این مهم، که در روزهای اخیر انجام شد سرعت ارتباطات بین مجتمعهای مختلف استان به شدت افزایش مییابد و دیگر محدودیتی در انتقال اطلاعات و داده نخواهیم داشت.
نظر شما