پیام‌نما

إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحَاتِ سَيَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمَنُ وُدًّا * * * * قطعاً کسانی که ایمان آورده و کارهای شایسته انجام داده اند، به زودی [خدای] رحمان برای آنان [در دل ها] محبتی قرار خواهد داد. * * مؤمنى را كه هست نيكوكار / بهر او مهر مى‌دهد دادار

۲۷ مهر ۱۳۹۵، ۱۴:۵۳

استفاده از سلول های بنیادی تقویت شده برای بازسازی عروق

استفاده از سلول های بنیادی تقویت شده برای بازسازی عروق

مهندسان ام آی تی با تجهیز کردن سلول های بنیادی به ژن هایی که موجب تولید فاکتورهای رشد اضافی به وسیله آن ها می شوند، توانایی این سلول ها در بازسازی بافت عروقی را افزایش دادند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاع رسانی سلول های بنیادی، محققان در مطالعه ای روی موش ها، دریافتند که سلول های بنیادی مهندسی شده با موفقیت عروق خونی را در نزدیکی جایگاه آسیب تولید کردند که اجازه بقای بافت آسیب را می دهند.

در واقع سلول های بنیادی پتانسیل زیادی برای حل مشکلات موجود در زمینه بازسازی بافت را دارند اما استفاده از آن ها به دلیل این که این سلول ها بعد از پیوند فاکتور رشد اندکی تولید می کنند با محدودیت هایی مواجه است.

اما این مطالعه جدید با تولید سلول های بنیادی سوپر شارژ شده شرایط را برای درمان انفارکته های بافتی (عدم خونرسانی مناسب به بافت به دلایلی مانند انسداد یا ایجاد لخته) فراهم می آورد.

برای این کار محققان بعد از برداشتن سلول های بنیادی از مغز استخوان موش، از نانوذره های خاصی برای انتفال ژن مربوط به فاکتو رشد اندوتلیالی عروقی(VEGF) به این سلول ها استفاده کردند.

سپس این سلول های بنیادی به نواحی آسیب دیده ایمپلنت شد. این نانوذره ها پیش از این برای انتقال داروهای سرطانی به تومورها نیز استفاده شده بودند و محققین استفاده از آن ها را راه مطمئن تری در مقایسه با ویروس ها برای انتقال ژن می دانند.

کد خبر 3798703

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha