۷ آبان ۱۳۹۵، ۱۳:۱۸

با وجودکم آبی؛

تالاب درگه سنگی نقده میزبان پرندگان مهاجر/ زمینه احیاء فراهم شود

تالاب درگه سنگی نقده میزبان پرندگان مهاجر/ زمینه احیاء فراهم شود

ارومیه – تالاب بین المللی درگه سنگی به مساحت ۷۳۵ هکتار در یک کیلومتری سه راهی محمدیار واقع شده و با وجود کم آبی با آغاز مهاجرت پرندگان میزبان هزاران قطعه پرنده کمیاب است.

به گزارش خبرنگار مهر، استان آذربایجان غربی به لحاظ برخورداری از شرایط بسیار مناسب جغرافیایی و اقلیمی از جمله مهم‌ترین زیستگاه پرندگان در سطح کشور محسوب شده و بیش از ۵۵ درصد گونه‌های پرنده کشوری در این استان زیست می‌کنند.

همچنین در آذربایجان غربی، ۳۰ تالاب فصلی، دائمی، طبیعی و یا انسان ساخت با آب شور و شیرین وجود دارد که افزون بر ‌۶۰۴ هزار و ‌ ۹۹ هکتار از عرصه‌های استان را به خود اختصاص داده‌اند که محل مناسبی برای زیست انواع پرندگان مهاجر هستند.

تالاب دریاچه ارومیه، دورگه سنگی، یادگارلو، شور گل و کانی برازان از جمله تالاب‌های مهم استان هستند که هم اکنون زیستگاه امنی برای پرندگان مهاجر از جمله فلامینگو هستند.

تالاب بین‌المللی درگه سنگی نقده ۷۳۵ هکتار مساحت دارد، درگه سنگی، حسنلو و یادگارلو سه تالاب بین المللی نقده و عضو کنوانسیون بین المللی رامسر در حفاظت از تالاب ها هستند.

میزبانی هزاران قطعه پرنده مهاجر و غیرمهاجر در تالاب درگه سنگی

رئیس اداره نظارت بر حیات وحش حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی از حضور بیش از ۲۰ هزار قطعه پرنده آبزی و کنار آبزی در تالاب بین المللی درگه سنگی نقده خبر داد و افزود: تالاب بین المللی درگه سنگی در سالهای قبل از دهه ۸۰ به دلیل پرآب بودن دارای تنوع و تعداد قابل توجهی پرندگان و حیات وحش بود افزود: متاسفانه از دهه ۸۰ با بروز خشکسالی و برخی مشکلات این تالاب نیز با بحران کم آبی مواجه و رفته رفته تعداد پرندگان وحی‌ات وحش آن نیز کاهش یافت.

امیدیوسفی در گفتگو با خبرنگار مهر ادامه داد: افزایش میزان سطح تراز آب و شروع فصل مهاجرت پرندگان در کنار فعالیت جوامع محلی و سمن های زیست محیطی  در جهت حفاظت بهینه از تالاب باعث شده تا تالاب درگه سنگی شاهد حضور تنوع بالایی از جمعیت پرندگان آبزی و کنار آبزی باشد.

وی با بیان اینکه تالاب بین المللی درگه سنگی یا سیران گلی در ضلع غربی پارک ملی دریاچه ارومیه و در حوزه شهرستان نقده واقع شده و جزو تالابهای اقماری دریاچه ارومیه محسوب می شود افزود: در طی سالهای اخیر و در پی کاهش جمعیت پرندگان دریاچه ارومیه (بواسطه کاهش سطح تراز آب دریاچه) و با وجود کم آبی های موجود توانسته است میزبان تعداد زیادی از انواع پرندگان باشد.

امسال ۱۵کیلومتر لایروبی در تالاب درگه سنگی انجام می شود

یوسفی با تاکید بر زمینه سازی احیای این تالاب بین المللی ادامه داد: از جمله مهمترین گونه هایی که در این تالاب یافت می شود می توان به فلامینگو، پلیکان خاکستری، غاز خاکستری، انواع اردکها خصوصاً مرمری و سرسفید، چنگر، انواع آبچلیک ها، تنجه، پرندگان شکاری، کاکایی و ... اشاره داشت.

وی با بیان اینکه لایروبی انهار و آبراهه های منتهی به تالاب(با همکاری سمن های منطقه)، وفور منابع غذایی، امنیت، رغبت جوامع محلی حاشیه تالاب در حفاظت از منطقه و ... از جمله مهمترین دلایل رونق حضور پرندگان در تالاب اعلام کرد و اظهارداشت: آسانی دسترسی به تالاب و زیبایی موجود در حاشیه و داخل تالاب می تواند آنرا به یکی از قطبهای اکوتوریسم منطقه تبدیل کند.

رئیس اداره نظارت بر حیات وحش حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی گفت: ادامه این روند موجب شده بود تالاب درگه سنگی نقده با بحران جدی مواجه باشد که در این راستا امسال برای رفع این مشکل اقدامات احیا از جمله لایروبی ۱۵ کیلومتر از انهار منتهی آن انجام و به صورت بهینه آبگیری شد.

یوسفی اضافه کرد:براساس بررسی‌های بعمل آمده بیش از ۴۰ گونه پرنده آبزی و کنار آبزی در این تالاب شناسایی شده که بیشتر شامل انواع مرغابی، فلامینگو، کشیم، چنگر، اگرت سفید، حواصیل خاکستری، لک لک سفید، عقاب تالابی، چوپ پا و ... است.

کد خبر 3808253

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha