مسعود درودی در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: دولتها باید به دنبال ساز و کار باشند و نه ساخت و ساز زیرا هژمونی رویکرد ساخت و سازی به جای رویکرد ساز و کاری یکی از مواردی است که موجب ناکارآمدی دولتها میشود.
وی با بیان اینکه جنس دانش سیاستگذاری از نوع تصمیمگیری است، اظهار کرد: تصمیمگیری دولتها در عرصههای مختلف باید بعد از مدتی مورد ارزیابی قرار گیرد.
دبیر اجرایی اتاقهای فکر استانی مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهور در ارتباط با ناکارآمدی دولت در ایران گفت: ساختار فربه، ناکارآمدی بوروکراتیک و تمرکز شدید قدرت از جمله عوامل ناکارآمدی دولتها است.
درودی تاکید کرد: باید در سیاستگذاریها، تقدم منافع ملی بر منافع منطقهای و همچنین ترجیح منافع عمومی به منافع خاص و تناسب وسیله با اهداف انتخابی در نظر گرفته شود.
وی با اشاره به تغییرات دولت در دوران مدرن اظهار کرد: در این دوران دولتها به اندازه یک اپلیکیشن تقلیل یافتهاند و بدون نیاز به نیروی انسانی فراوان کارهای زیادی را انجام میدهند که کارآمدی بالای آنها را نشان میدهد.
وی افزود: در دوران مدرن دولت ناگزیر از توجه به حکمرانی مشارکتی، بناگذاشتن سیاست گذاری عمومی بر دادههای بزرگ، توجه به ذینفعان سیاسی، ضرورت ایجاد نهادهای تنظیم گرا و توجه به سیاستگذاری عمومی و توسعه گرا می باشد.
نظر شما