به گزارش خبرنگار مهر، عباس کشاورز ظهر پنجشنبه در آئین شکرگذاری گندم با اشاره به اینکه امروز کشور سربلند است که وابستگی خود در گندم را برطرف کرده و به صادر کننده تبدیل شده است، اظهار داشت: این امر مرهون لطف خداوند و تلاش کشاورزان بوده است.
وی با بیان اینکه گندم معماری کشاورزی را تشکیل می دهد، تصریح کرد: چهارچوب زراعت کشور را گندم تشکیل می دهد.
خودکفایی در کشور به ۸۲ درصد رسید
معاون وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه ۳۸ درصد کالری که جامعه دریافت می کند از طریق گندم است، افزود: سمبل سازمان بین المللی فائو نیز یک خوشه گندم است و گندم در همه دنیا به عنوان موضوع اصلی کشاورزی مطرح است.
کشاورز با اشاره به اینکه زمانی که ۶ تا ۷ میلیون تن گندم وارد می کردیم اعتراضی به نارسایی های کشاورزی نبود اما امروز که به گروه صادرکنندگان پیوسته ایم نقدهایی وارد می شود، گفت: همه کشورها بدون توجه به اینکه سیاست اقتصادی شان چیست نسبت به امنیت غذایی حساس هستند.
وی با بیان اینکه در سال ۹۳ هشت محصول در کشور ۹۴ درصد واردات را تشکیل می دادند، تصریح کرد: در راس این هشت محصول گندم قرار داشت.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه در سالهای ۹۰ تا ۹۲ خودکفایی در کشور کمتر از ۵۵ درصد بود و امروز توانسته ایم این میزان را به ۸۲ درصد برسانیم، افزود: طی دو سال آینده میزان خودکفایی را به بالای ۸۲ درصد خواهیم رساند.
گندم تولیدی کشور مشکل کیفی ندارد
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه سطح زیر کشت گندم آبی از ۲.۵ میلیون هکتار در سالهای ۹۰ تا ۹۲ به کمتر از ۲ میلیون هکتار در ۱۰ سال آینده خواهد رسید، اظهار داشت: در سالجاری میزان تولید و خرید گندمی که انجام شد در حالی بود که ۴۰۰ هزار هکتار زمین آبی کمتر شده بود.
کشاورز با بیان اینکه افت شدید آب در استان های فارس، خراسان و سمنان را داشتیم، تصریح کرد: خودکفایی در گندم با تکیه بر بهره وری حاصل شده است.
وی با تاکید بر اینکه دعوای کیفیت گندم در تمام تاریخ کشور وجود داشته است، افزود: زمانی که گندم وارد می شد بحث کیفیت مسئله ای نبود اما امروز که خودکفا شده ایم برخی مسئله کیفیت را مطرح می کنند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه وزارت کشاورزی کیفیت همه تولیدات را اندازه گیری می کند و بر اساس این اندازه گیری ها کیفیت گندم تولیدی در کشور برای نانی که مصرف می کنیم عالی است، اظهار داشت: ۳۲ درصد گندم تولیدی در کشور در سطح دنیا درجه یک است.
کشاورز یادآور شد: گندم تولیدی کشور مشکل کیفی ندارد.
نباید پای خود را از روی گاز مصرف کود برداریم
وی با بیان اینکه یکی از عوامل موثر در تولید گندم منبع ژنتیکی خوب است، تصریح کرد: بذرهایی که امروز داریم خوب است اما عالی نیست و کشاورزان در این زمینه باید اعتراض کنند تا توجه بیشتری به این حوزه شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه در سال ۹۲ بالغ بر ۲۸۰ هزارتن گندم کشت شده و پاییز امسال این میزان ۴۸۶ هزارتن بوده است، افزود: از دیگر مسائل موثر در تولید گندم مصرف کود است.
کشاورز با بیان اینکه از ۵ هزار و ۲۰۰ برند کود موجود ۴ هزار و ۸۰۰ برند تاییدیه گرفته اند، تصریح کرد: مصرف کود خوب پیش می رود اما هنوز بهینه نیست.
وی با تاکید بر اینکه نباید پای خود را از روی گاز مصرف کود برداریم، افزود: باید ۴.۵ میلیون تن انواع کود مصرف کنیم اما این میزان هنوز به ۲.۲ میلیون تن نرسیده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به مذاکرات انجام شده با یک موسسه بین المللی برای بهره وری پایدار کشاورزی در استانهای لرستان، کرمانشاه و کردستان گفت: قرار است این موسسه در کشور مستقر شده و ظرف ۵ سال تولیدات دیم این استانها ۲۵ درصد اضافه شود.
بزرگترین سرشکستگی ما وابستگی به روغن است
کشاورز در ادامه با اشاره بر ضرورت رعایت تناوب کشت و کشت کلزا در مزارع تاکید کرد و گفت: بزرگترین سرشکستگی ما وابستگی به روغن وارداتی است.
وی با بیان اینکه از صنعت قند لرستان گله داریم، تصریح کرد: همه استانها در این رابطه صمیمی وارد شدند اما در لرستان توفیق نداشته ایم و باید قند را وارد کنیم.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه تقریبا همه زراعت های کشور امسال رکورد زدند، افزود: سال گذشته با ۱۰۰ هزار هکتار زمین بیش از ۱.۵ میلیون تن شکر تولید کردیم و میزان واردات به کمتر از ۷۰۰ هزار تن رسیده است.
وی یادآور شد: امسال رکورد تولید دو میلیون و ۲۰۰ هزار تن برنج را زده ایم.
نظر شما