پیام‌نما

كُتِبَ عَلَيْكُمُ الْقِتَالُ وَ هُوَ كُرْهٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تَكْرَهُوا شَيْئًا وَ هُوَ خَيْرٌ لَكُمْ وَعَسَى أَنْ تُحِبُّوا شَيْئًا وَ هُوَ شَرٌّ لَكُمْ وَاللَّهُ يَعْلَمُ وَأَنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ * * * جنگ [با دشمن] بر شما مقرّر و لازم شده، و حال آنکه برایتان ناخوشایند است. و بسا چیزی را خوش ندارید و آن برای شما خیر است، و بسا چیزی را دوست دارید و آن برای شما بد است؛ و خدا [مصلحت شما را در همه امور] می‌داند و شما نمی‌دانید. * * * بس بود چیزی که می‌دارید دوست / لیک از بهر شما شرّی دو توست

۲۹ شهریور ۱۳۸۵، ۱۱:۳۸

همراه با 22 كشور ديگر؛

ايران با اصلاحات صندوق بين‌المللي پول مخالفت كرد

ايران با اصلاحات صندوق بين‌المللي پول مخالفت كرد

ايران و 22 كشور ديگر در اجلاس سالانه بانك جهاني و صندوق بين‌المللي پول با طرح اصلاح ساختار صندوق بين‌المللي پول و اعطاي حق راي بيشتر به كشورهاي چين، كره جنوبي، مكزيك و تركيه مخالفت كردند.

به گزارش خبرنگار اقتصادي مهر به نقل از رويترز، در حالي كه اكثر 184 عضو صندوق بين‌المللي پول با طرح اصلاح ساختار اين نهاد بين‌المللي موافقت كردند، 23 كشوري كه عمدتا در مناطق آمريكاي لاتين و خاورميانه واقع‌اند، به اين طرح، راي منفي دادند.

آرژانتين، برزيل، هند، مصر و ايران مهمترين مخالفان طرح اصلاح ساختار صندوق بين‌المللي پول بودند كه بر اين عقيده‌اند طرح اصلاح ساختار صندوق قادر به كاهش نفوذ و تسلط قدرت‌هاي بزرگ بر آن نيست.

گروه هفت كشور صنعتي آمريكا، ژاپن، آلمان،‌انگلستان، فرنسه، ايتاليا، و كانادا مجموعا 45 درصد سهم حق عضويت صندوق بين‌المللي پول را (كه نشان دهنده ميزان حق راي است)‌ در اختيار دارند.

مخالفت 23 كشور با طرح فوق موجب شد رودريگو راتو رئيس صندوق بين‌المللي پول اعتراف كند كه با وجود تصويب اين طرح، اصلاح ساختار صندوق (كه قرار است به تدريج و تا سال 2008 ادامه يابد) با موانع بزرگي روبرو است.

وي در پايان نشست روساي بانك‌ها و وزراي دارايي كشورهاي جهان گفت:‌ من با كشورهايي كه اين اصلاحات را چالش‌انگيز مي‌دانند موافقم، اما اين اصلاحات را كاملا ضروري مي‌دانم و بر اجراي آن قويا تاكيد دارم.

در همين حال، پل وولفويتز رئيس بانك جهاني نيز اعلام كرد كه در پيروي از اصلاحات صندوق بين‌المللي پول، بانك جهاني ( كه آمريكا و اروپا بر آن تسلط دارند) نيز اقدام به اصلاح ساختار خود خواهد كرد.

کد خبر 382978

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha