حجت الاسلام رضا غلامي در گفتگو با خبرنگار مهر با بيان مطلب فوق افزود : جايزه ملي علوم انساني به دنبال شناسايي محققان نوآور در عرصه علوم انساني و معارف ديني است و سطح اول اين جايزه به نظريه هاي برتر در رشته هاي مختلف علوم انساني كه در قالب كرسي ها بررسي و پذيرفته مي شوند اختصاص خواهد يافت.
حجت الاسلام غلامي تاكيد كرد : اين جايزه مي تواند علاوه بر تشويق محققان علوم انساني و قدرداني از زحمات آنها ، فرصتهاي جديدي را براي گسترش كيفي پژوهش در علوم انساني فراهم نمايد.
دبير هيات حمايت از كرسي هاي نظريه پردازي خاطر نشان كرد : كميت گرايي در پژوهش و ضعف نقد و ارزيابيِ روشمند ، يكي از آفت هاي بزرگ در مسير ارتقاء علوم انساني است كه مي بايست از طريق گسترش كرسي هاي نظريه پردازي، نقد و مناظره و ترغيب محققان و موسسات تحقيقاتي به ارتقاء كيفي كارهاي خود كاهش يابد.
حجت الاسلام غلامي ضمن انتقاد از نحوه ارزيابي فعاليت هاي پژوهشگاهها و مراكز پژوهشيِ علوم انساني از سوي وزارت علوم و ساير مراجع ذي ربط، افزود : نوع سنجش و ارزيابي فعاليت هاي موسسات تحقيقاتي آنها را به توليدات كمي و بعضا ضعيف و تكراري سوق داده است ، به طوري كه بعضا ارائه گزارشات كمي از سوي موسسات علمي به ارزش تبديل شده است ، لذا لازم است توجه حداكثري به كيفيت گرايي در آيين نامه هاي مربوط و ملاحظه اقتضائات خاص علوم انساني نسبت به ساير علوم كاملا ملحوظ شود.
دبير هيات حمايت از كرسي هاي نظريه پردازي يادآور شد : اگر يك محقق مستعد و توانا در طول 20 سال تلاش مداوم و هدفمند پژوهشي خود تنها به يك نظريه علمي دست پيدا كرده و آن را تبيين و ترويج دهد كار بزرگي انجام داده است كه البته اين كار هيچگاه از طريق پراكنده كاري و انتشار سالانه يك كتاب و چندين مقاله و يا برخورداري از انواع مشاغل آموزشي و فرهنگي ميسر نخواهد شد.
نظر شما