به گزارش خبرگزاري مهر، يك تيم از محققان دانشگاه "بريستول" با انجام اين تحقيق ادعا كردند: نتايج حاصل از آن در نهايت به پيشبرد شيوه هاي بهبود پس از حملات و جراحي هاي قلبي بينجامد.
سلول هاي قلبي در شرايط طبيعي قادر به ساخت انرژي با سرعت بالايي هستند. اما زماني كه سلول ها مجبور به تپش ناگهاني پس از وقوع حمله قلبي مي شوند، انرژي كم مي آورند. اين كمبود انرژي قلب را از به درستي و به طور كامل تپيدن باز مي دارد و شرايط را براي آن وخيم مي كند.
دكتر "الينور گيريفيتس" و همكارانش "ميتوكوندري هاي سلولي" را مورد آزمايش قرار دادند. ميتوكوندري هاي سلولي ايستگاه هاي قدرتي سلول ها هستند كه انرژي موجود در غذا را به انرژي شيميايي تبديل مي كنند. اين فرآيند ATP ناميده مي شود.
دانشمندان براي مشاهده دقيق عملكرد سلول قلبي ميتوكوندريا، پروتئيني موسوم به "لوسيفراس" را كه در دم كرم شب تاب يافت مي شود، مورد آزمايش قرار دادند.
بنا بر گزارش نشريه "شيمي بيولوژيكي"، پروتئين "لوسيفراس" نمايانگر حضور ATP است، به عبارتي ديگر مقدار نور و روشنايي براي سنجش ميزان انرژي يا ATP توليد شده توسط "ميتوكوندري ها" به كار مي رود.
در جريان جراحي قلبي ميزان انرژي در قلب كاهش مي يابد زيرا جراحان ناچارند حين جراحي عملكرد قلب را متوقف سازند.
به گفته دكتر "گيريفيتس"، سرگرم بررسي روشي هستيم كه براساس آن سطوح انرژي در قلب حين جراحي كاهش نيابد و يا اين كمبود به سرعت جبران شود. داروهاي كشف شده مي تواند "ميتوكوندري هاي" قلب را از آسيب مصون نگه دارد و عملكرد آن را حفظ كند.
وي افزود: چنانچه اين داروها سر وقت به داخل قلب وارد شود، "ميتوكوندري ها" حفظ شده و قادر به توليد انرژي خواهد بود.
نظر شما