به گزارش خبرنگار مهر، محمود نیلی احمد آبادی صبح امروز در نشست روسای دانشگاههای برتر کشور در دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی گفت: موضوع پاداش بازنشستگی که اکنون در مجلس مطرح است برای دانشگاهها و آموزش عالی کشور چالش ایجاد می کند زیرا موجب خالی شدن بدنه دولت از افراد متخصص خواهد شد.
وی افزود: طبق پیشنهاد کمیسیون تلفیق ۷ برابر کردن پاداش حداقلی برای بازنشستگی موجب می شود تا اساتید علاقه ای به ماندن بیشتر در دانشگاه نداشته باشند و این امر موجب می شود تا به توسعه علمی کشور ضربه وارد شود.
رئیس دانشگاه تهران تاکید کرد: طبق قانون به دانشگاهها اجازه داده شده که اعضای هیئت علمی را تا سن ۷۴ سالگی در استخدام خود داشته باشند که فلسفه این تصمیم اثربخشی بیشتر اساتید در دانشگاهها بوده است اما با اجرای طرح بازنشستگی جدید، بدنه دانشگاهها از نیروهای متخصص خالی می شود.
نیلی احمدآبادی تاکید کرد: دانشگاهها با افزایش سنوات خدمتی اعضای هیئت علمی کمک بزرگی به صندوق بازنشستگی می کنند چرا که حقوق اساتید از بودجه دانشگاهها تامین می شود.
وی اظهار داشت: پذیرش اعضای هیئت علمی با این فرض صورت می گیرد که این افراد بیش از ۳۰ سال در بدنه دانشگاه فعالیت می کنند اما با اجرای طرح مجلس در خصوص بازنشستگی بسیاری از اساتید تقاضای بازنشستگی زودتر از موعد دادند که این امر زنگ خطری برای دانشگاهها به شمار می رود.
رئیس دانشگاه تهران اظهار داشت: روسای ۱۳ دانشگاه برتر در نامه ای به رئیس مجلس شورای اسلامی خواستار بررسی بیشتر طرح بازنشستگی شده اند.
نیلی احمدآبادی اضافه کرد: در صورتی که طرح جدید بازنشستگی انجام شود و با توجه به اینکه بسیاری از پایان نامه ها و رساله های دانشجویان با اساتید دارای تجربه انجام می شود بنابراین باید منتظر این باشیم که تولید علم کشور به دلیل خروج این افراد از بدنه دانشگاهها با مشکل مواجه شود.
وی عنوان کرد: در حال حاضر بسیاری از پست های مدیریتی از سوی اعضای هیئت علمی باسابقه اداره می شود که با اجرای این طرح بدنه مدیریتی دانشگاهها نیز دچار خسران خواهد شد.
رئیس دانشگاه تهران طرح جدید بازنشستگی را یک تصمیم ناگوار برای آموزش عالی عنوان کرد و گفت: از مجلس تقاضا داریم در خصوص این طرح کارشناسی های بیشتری انجام دهد و همه جوانب را بسنجند.
نیلی احمدآبادی تاکید کرد: دانشگاهها خود را بدنه دولت و ملت نمی دانند و اگر موضوعاتی مانند طرح بازنشستگی طی سالهای گذشته برای انجام فعالیت های کارشناسی به دانشگاهها ارجاع شده بود درحال حاضر شاهد طرحی متناسب در این زمینه بودیم چرا که فعالیت کارشناسی لازم برای این طرح صورت نگرفته است.
وی عنوان کرد: دانشگاههای برتر کشور آمادگی خود را برای انجام فعالیت های کارشناسی در خصوص طرح های جدید کشور از جمله طرح بازنشستگی اعلام می کند.
بودجه دانشگاههای برتر متناسب با هزینه های آنها اعمال شود
رئیس دانشگاه تهران گفت: دانشگاههای برتر به دلیل اینکه از سطح آموزشی بالاتری برخوردار هستند با هزینه های بیشتری نیز مواجه هستند که باید بودجه این دانشگاهها متناسب با هزینه های آنها اختصاص یابد.
نیلی احمدآبادی اضافه کرد: در سال ۹۴ با توجه به تخصیص ۹۱ درصدی بودجه دانشگاهها، بسیاری از این مراسم با مشکل مواجه بودند. بنابراین درخواست داریم بودجه به نحوی به دانشگاهها ارائه شود که بتوانند کسری سالهای گذشته خود را جبران کنند.
وی خاطرنشان کرد: همه دانشگاهها به جدول ۱۴ بودجه خوشبین هستند و امیدوارند که بودجه این جدول اختصاص یابد.
رئیس دانشگاه تهران گفت: حل بخشی از مسائل بودجه دانشگاهها منوط به انجام پژوهش است و اختصاص بودجه پژوهشی به دانشگاهها سرمایه گذاری به شمار می رود.
نیلی احمدآبادی عنوان کرد: لایحه بودجه سال ۹۶ به مجلس پیشنهاد شده است و در این بودجه تفاوتی میان دانشگاههای سطح یک و سایر دانشگاهها دیده می شود به گونه ای که متوسط رشد بودجه آموزش عالی است اما دانشگاههای سطح یک تنها ۱۰ درصد رشد داشته اند که انتظار داریم بودجه دانشگاههای سطح یک متناسب با نیاز آنها تنظیم شود.
تمامی سلایق در روز ۱۶ آذر نظرات خود در دانشگاهها مطرح کردند
وی با بیان اینکه مراسم ۱۶ آذر با شکوه تمام در دانشگاههای کشور برگزار شد، گفت: در این روز تمامی سلایق در دانشگاهها فرصت یافتند تا دیدگاهها و نظرات خود را اعلام کنند.
رئیس دانشگاه تهران اضافه کرد: در روز ۱۶ آذر دانشجویان دیدگاهها و نظرات خود را با کمال آرامش مطرح کردند. بنابراین ظرفیتی در دانشگاههای کشور ایجاد شده که دانشجویان می توانند یکدیگر را تحمل کنند.
نیلی احمدآبادی تاکید کرد: همانگونه که دانشگاهها می توانند مراسم مهمی را مانند ۱۶ آذر با کمال آرامش برنامه ریزی و اجرا کنند بنابراین امیدواریم به دانشگاهها اجازه داده شود در چارچوب قوانین و ضوابط دانشگاهها را اداره کنند.
وی گفت: امیدواریم از جانب نهادهای خارج از دانشگاه بیشتر حمایت شویم.
نشست روسای دانشگاههای برتر زمینه همفکری را فراهم کرده است
رئیس دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: هدف از برگزاری نشست روسای دانشگاههای برتر همفکری و هم افزایی در خصوص مشکلات آموزش عالی است که تاکنون نیز این نشست ها توانسته است نقش بسزایی در رفع مشکلات داشته باشد.
نیلی احمدآبادی عنوان کرد: با همفکری و مشورت در این جلسات به رفع مشکلات موجود وزارت علوم کمک شده است.
نظر شما