به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از روزنامه واشنگتن پست، درگزارش 30 صفحه اي "برآورد اطلاعات ملي" كه در ماه آوريل كامل شده، از "محوريت" حمله به عراق و آشوبهايي كه در پي آن به وقوع پيوسته به عنوان عامل اصلي ايجاد شبكه هاي جدي تروريستي نام برده است.
به گفته مقامهاي آگاه، در اين گزارش نتيجه گيري شده كه اوضاع عراق، موقعيت آمريكا را بدتر كرده و تعداد اين تروريستها ممكن است با سرعتي بيش از آنكه آمريكا وهمپيمانان آن بتوانند تهديدها را كاهش دهند، افزايش يابد.
يكي از مقامهاي اطلاعاتي روز گذشته در مورد اين برآورد خاطر نشان كرد:"اين يك برآورد بسيار منصفانه است."
به نوشته اين روزنامه، با وجود آنكه مقامهاي اطلاعاتي اتفاق نظر دارند كه آمريكا به طورجدي به رهبريت القاعده آسيب وارد كرده و توانايي آن را براي طراحي و عملياتهاي مهم مستقيم شكست داده، اما شبكه هاي تروريستي گسترش يافته است.
بر پايه اين گزارش، بسياري از شبكه هاي تروريستي هيچ ارتباطي با هيچ ساختار مركزي ندارند و به طور مستقل رشد مي كنند. اعضاي اين شبكه هاي تروريستي فقط در بين خودشان ارتباط برقرار مي كنند.
در اين گزارش همچنين آمده است كه شبكه هاي تروريستي اين پيام را گسترش مي دهند كه جنگ عراق، تلاش غرب براي شكست اسلام، ابتدا از طريق اشغال عراق و حضور دائم در خاورميانه است.
برآورد تنظيم شده اطلاعات ملي در سال 2002 به اين نتيجه رسيده بود كه عراق برنامه هاي سلاحهاي كشتار جمعي خود را توسعه داده و داراي سلاحهاي بيولوژيكي و شيميايي است و احتمالا طي دهه جاري يك سلاح هسته اي خواهد داشت. اينگونه قضاوتها زمينه حمله آمريكا به عراق را فراهم كرد كه ثابت شد همگي اين ادعاها اشتباه بوده است.
نظر شما