حجت الاسلام حمید پارسانیا در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به وحدت حوزه دانشگاه گفت: شکل های مختلفی می توان برای وحدت حوزه و دانشگاه تصور کرد، اما آن شکلی که شکل مطلوب است، در واقع یک نظام آگاهی معرفتی و علمی متلائم و متعامل است.
وی ادامه داد: و الا وحدت به این معنی نیست که دروسی که در دانشگاه تدریس می شود، الزاما در حوزه و دروسی که در حوزه تدریس می شود، الزاما در دانشگاه تدریس شود.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: وحدت حوزه و دانشگاه، نظام معرفتی است که باید متناظر و متناسب با هویت فرهنگی، تاریخی، و دینی ما باشد، البته کثرت متناسب با خود را نیز هم به لحاظ علوم مختلف و هم به لحاظ نظریه های متعدد و متکثر، خواهد داشت.
وی ادامه داد: همان طور که امروز جهان غرب به یک وحدت، میان تفسیری که از دیانت می کند، با نظام فلسفی و علمی اعم از علوم پایه، علوم مهندسی و علوم انسانی رسیده است، و این مساله در نوع تقسیم بندی علوم و تعریف علم تاثیر گذار بوده، قاعدتا ما نیز نیاز به چنین امری درجهان اسلام و ایران به طور خاص داریم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه ما هنوز به وحدت مذکور دست نیافته ایم افزود: این مساله احتیاج به تلاش همگانی از سوی دانشگاهیان و حوزیان دارد، ما حوزویانی داریم احساس نیاز به این مساله می کنند و هم دانشگاهیانی که این نیاز را احساس کرده و در حال تلاش و کوشش هستند.
پارسانیا افزود: وحدت حوزه و دانشگاه باید مساله همه روزها و مقاطع جامعه علمی حوزه و دانشگاه باشد و البته این منافات ندارد با این مساله که در مقطعی از سال برای توجه بخشیدن و بازخوانی فعالیت هایی که طی سال انجام شده و بازبینی کردن مسیری که پیش روی است به این مساله بیشتر توجه شود.
وی ادامه داد: اما توقف بر روی مساله وحدت حوزه و دانشگاه فقط در یک روز خاص و اینکه فقط جنبه شعاری پیدا کند، افت قضیه است.
نظر شما