به گزارش خبرنگار مهر، مولوی عبدالحمید عضو اتحادیه جهانی علمای مسلمان و عضو مجمع فقهی مکه در مراسم اختتامیه سی امین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی گفت: در مراسم امشب همه ما جمع شدیم تا به مناسبت میلاد رسول اکرم (ص) برای امت اسلامی و مسلمانان چاره اندیشی کنیم و اینکه چه کاری باید بکنیم تا امت اسلامی منسجم شود.
وی افزود: بهترین الگوی ما حضرت محمد (ص) رحمت اللعالمین است وسعت رحمت و تواضع این پیامبر در حدی است که ایشان همه طبقات جامعه را می دیدند و به حرف های کنیز، غلام، بچه، بزرگ و کوچک گوش می دادند. این پیامبر امروز باید اسوه و الگوی ما باشد.
وی افزود: حضرت محمد (ص) همه ادیان الهی را زیر پرچم خود قرار می داد و تلاش می کرد تا آنها را به یکدیگر نزدیک کند. دین اسلام ظرفیت بسیار بالایی دارد و این اجازه را به ما می دهد که با صلح و دوستی در کنار یکدیگر زندگی کنیم البته متاسفانه امروز از این ظرفیت کمتر استفاده شده است.
عضو مجمع فقهی مکه ادامه داد: در شرایط فعلی مسلمانان راه و روش گذشته دیگر جواب نمی دهد به همین دلیل حوزه های علمیه، مراکز دینی و مدارس باید دید خودشان را وسیع کنند. امروز ما با تعصبات جاهلانه و افراط گری مواجهیم و اینگونه تنگ نظری ها در همه گرایش های دینی وجود دارد ولی ما باید تلاش کنیم تا با وسعت دید همدیگر را تحمل کنیم. پیشنهاد بنده هم به عالمان حاضر در جلسه و برگزارکننده این است که با یک ساز و کار و رویکرد جدید این مراسم و مجمع را برگزار کنند.
مسعود شجره رئیس کمیسیون حقوق بشر اسلامی لندن از دیگر سخنرانان این مراسم بود.
وی گفت: یکی از تفاوت هایی که مراسم امسال با سال های گذشته داشت این بود که ما شیخ زکزاکی را در میان خود نداشتیم. امروز وظیفه ماست که اسلام محمدی و جامع داشته باشیم. دین اسلام اقلیت نمی شناسند و ما در این دین چیزی به عنوان اقلیت نداریم.
وی افزود: حدود دو سال پیش زمانی که تظاهراتی در اعتراض به حمله به قدس برگزار شد سه نفر از فرزندان شیخ زکزاکی کشته شدند. پس از این ماجرا وقتی بنده به نیجریه سفر کردم شاهد افراد مختلفی از ادیان گوناگون بودند حتی یک خانم مسیحی برای ادای احترام به این مراسم آمده بود و می گفت به عقیده من مسیحیت و اسلام و سایر ادیان با یکدیگر فرقی ندارند و باید با وحدت کنار یکدیگر زندگی کنیم. پس از این ماجراها برای رئیس جمهور نیجریه دو پیام تبریک از کشورهای عربستان و اسرائیل آمد و این موضوع به معنای آن است که باید ببینیم هر اتفاقی در هر نقطه دنیا می افتد به نفع چه کسی است.
عبدالرزاق رهبر از عالمان برجسته اهل تسنن ترکمن صحرا در ادامه این مراسم گفت: اگر کسی به قران رجوع کند می بینید که در قران از آزادی عقیده صحبت شده و هیچ اجباری در پذیرش آن وجود ندارد. به گفته پیامبر اکرم (ص) اگر کسی امر به معروف می کند باید امر به معروف او در جهت هدایت باشد. با وجود همه این راهنمایی ها و ارشادها متاسفانه ما همچنان شاهد به وجود آمدن گروه هایی هستیم که قصد دارند چهره اسلام را از بین ببرند. آنها باعث شدند که تصورات درباره دین و شریعت ما خدشه دار شود.
وی افزود: سوال بنده از عالمان و حاضران در این جلسه این است که ما برای پاسخ گفتن به این گروه چه کرده ایم؟ بنده از علمای شرکت کننده دعوت می کنم به نظرات انحرافی گروه ها پاسخ بدهند. امام خمینی (ره) کسی بود که به دنبال وحدت اسلامی بود و این مناسبت را نامگذاری کرد. امیدواریم این مناسبت چراغ راه امت باشد و خداوند در راه خیر همه ما را ثابت قدم بدارد.
در ادامه این مراسم محمدرضا اراکی، گزارشی در خصوص کمپین love mohammad ارائه داد. همچنین طوبی کرمانی گزارشی از کمیسیون های بانوان در این دوره از کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی و پس از آن شهابی در خصوص سایر کمیسیون ها گزارش خود را ارائه داد.
سی امین کنفرانس بین المللی وحدت اسلامی کار خود را با بیانیه پایانی این دوره از کنفرانس به پایان می رساند.
نظر شما