محمد حسین حسینزاده بحرینی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص شاخص های کلان لایحه برنامه ششم توسعه اظهار داشت: همه شاخصهای اقتصاد کلان در لایحه برنامه مهم است. این شاخصها به دو بخش تقسیم میشود؛ بخشی اعداد و ارقامی است که نقش منابع و زمینهسازان تحقق نرخ رشد هشت درصد را ایفا میکند. به عنوان مثال منابعی که از محل بانکها و یا سرمایهگذاریهای خارجی پیشبینی شده است.
نماینده مردم مشهد در مجلس ادامه داد: بخشی از شاخصهای پیشبینی شده، آثار و نتایج نرخ رشد هشت درصدی است؛ یعنی اگر همه آنچه پیشبینی شده است، محقق شود نرخ بیکاری به چه مقدار کاهش مییابد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: آنچه ما باید نگران باشیم، بخش مقدماتی لایحه برنامه است که آیا واقعاً این منابع که در لایحه دولت و تقریباً با همان حدود در گزارش کمیسیون تلفیق تصویب شده است، محقق خواهد شد یا خیر؟
وی تاکید کرد: من نسبت به تحقق منابع خارجی به شدت نگرانم زیرا ما بر منبعی دست گذاشتهایم که کنترلش در اختیار دولت ما نیست؛ کاملاً وابسته به شرایط بینالمللی است و این نگرانی وجود دارد که دولت در عمل نتواند به منابع خارجی دست یابد.
حسین زاده بحرینی ادامه داد: بخش دوم نگرانیام مربوط به تأمین منابع از طریق بانکهاست. طبق لایحه برنامه قرار است بانکها به کمک اقتصاد بیایند و برای رشد تولید، تسهیلات بدهند. پیشبینی بدبینانه من این است که بانکها ورود خواهند کرد اما به گونهای ورود پیدا میکنند که اسماً تکلیفشان را انجام داده باشند اما در واقع اتفاق قابل توجهی برای اقتصاد کشور نیفتد؛ شبیه کاری که در همین سالها اتفاق افتاده و استمهال و یا امهال بدهی بنگاه ها به جای تسهیلات شناخته شده است.
وی تاکید کرد: وقتی از بانکها سؤال میکنیم، میگویند ما چند صد هزار میلیارد تومان تسهیلات میدهیم در حالی که این تسهیلات در ازای بدهیهای قبلی بنگاهها است، بنابراین ضمن اینکه آمار دروغ نیست، اثربخش هم نیست و واقعاً تولید ما را تکان نمیدهد.
نظر شما