۱ دی ۱۳۹۵، ۸:۳۵

حسین زاده بحرینی با مهر مطرح کرد:

ابراز نگرانی از تحقق منابع برای رشد ۸ درصدی/۲منبع غیر قابل اعتماد

ابراز نگرانی از تحقق منابع برای رشد ۸ درصدی/۲منبع غیر قابل اعتماد

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: نگران عدم تحقق سرمایه گذاری خارجی ها و بانک ها در اقتصاد کشور طبق برنامه ششم توسعه هستم.

محمد حسین حسین‌زاده بحرینی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص شاخص های کلان لایحه برنامه ششم توسعه اظهار داشت: همه شاخص‌های اقتصاد کلان در لایحه برنامه مهم است. این شاخص‌ها به دو بخش تقسیم می‌شود؛ بخشی اعداد و ارقامی است که نقش منابع و زمینه‌سازان تحقق نرخ رشد هشت درصد را ایفا می‌کند. به عنوان مثال منابعی که از محل بانک‌ها و یا سرمایه‌گذاری‌های خارجی پیش‌بینی شده است.

نماینده مردم مشهد در مجلس ادامه داد: بخشی از شاخص‌های پیش‌بینی شده، آثار و نتایج نرخ رشد هشت درصدی است؛ یعنی اگر همه آنچه پیش‌بینی شده است، محقق شود نرخ بیکاری به چه مقدار کاهش می‌یابد.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: آنچه ما باید نگران باشیم، بخش مقدماتی لایحه برنامه است که آیا واقعاً این منابع که در لایحه دولت و تقریباً با همان حدود در گزارش کمیسیون تلفیق تصویب شده است، محقق خواهد شد یا خیر؟

وی تاکید کرد: من نسبت به تحقق منابع خارجی به شدت نگرانم زیرا ما بر منبعی دست گذاشته‌ایم که کنترلش در اختیار دولت ما نیست؛ کاملاً وابسته به شرایط بین‌المللی است و این نگرانی وجود دارد که دولت در عمل نتواند به منابع خارجی دست یابد.

حسین زاده بحرینی ادامه داد: بخش دوم نگرانی‌ام مربوط به تأمین منابع از طریق بانک‌هاست. طبق لایحه برنامه قرار است بانک‌ها به کمک اقتصاد بیایند و برای رشد تولید، تسهیلات بدهند. پیش‌بینی بدبینانه من این است که بانک‌ها ورود خواهند کرد اما به گونه‌ای ورود پیدا می‌کنند که اسماً تکلیفشان را انجام داده باشند اما در واقع اتفاق قابل توجهی برای اقتصاد کشور نیفتد؛ شبیه کاری که در همین سال‌ها اتفاق افتاده و استمهال و یا امهال بدهی بنگاه ها به جای تسهیلات شناخته شده است.

وی تاکید کرد: وقتی از بانک‌ها سؤال می‌کنیم، می‌گویند ما چند صد هزار میلیارد تومان تسهیلات می‌دهیم در حالی که این تسهیلات در ازای بدهی‌های قبلی بنگاه‌ها است، بنابراین ضمن اینکه آمار دروغ نیست، اثربخش هم نیست و واقعاً تولید ما را تکان نمی‌دهد.

کد خبر 3854081

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha

    نظرات

    • شهروند IR ۰۹:۵۲ - ۱۳۹۵/۱۰/۰۱
      0 0
      با سلام. انتخاب ریاست جمهوری و نمایندگان و.... نزدیک می شود . اگر به تبلیغات انتخابات خودمان با کشورهای صنعتی جهان مانند(امریکا. آلمان .زاپن .فرانسه .انگلیس .اسپانیا .ایتالیا و...) نگاه کنیم . مخصوصا به امریکا . می بینیم که کاندیداها همه شان به این اصل اعتقاد دارند که اداره کشور برپایه مالیات می باشد نه از طریق فروش منابع نفتی ومعدنی و غیره .لذا بحث و جدلشان در صدا و سما و رسانه ها یشان این است که چرا مالیات گرفته شده از مردم بجای ابادی کشورشان در جاهای دیگر خرج می شود . (اوباما . ترامپ ) - در صورتی که در تبلیغات انتخاباتی سایر کشورها مخصوصا در ایران ایران کاند یداها قول می دهند که تلاش خواهند کرد که فروش منابع (نفتی . معدنی . ....)را بیشتر کنند . حتی در صدا و سیما و روزنامه ها بر سر فروش و تقسم منابع بحث و جدل می کنند . که این در انتخابات نمایندگان مجلس بسیار شدیتر است و دیده نمی شود که نماینده گان طرح برای اداره کشور بر پایه مالیات بدهند . خوب این یک واقعیت است که 80% ثروت جهان در دست همان هفت کشور صنعتی است . وتجربه نشان داده که خریدا همان انها هستند . لذا می بینیم که خ