۷ دی ۱۳۹۵، ۱۳:۰۸

معاون صنایع دستی کشور:

صنایع‌دستی با عمر ۷ هزار ساله موزه اختصاصی ندارد

صنایع‌دستی با عمر ۷ هزار ساله موزه اختصاصی ندارد

معاون صنایع دستی کشور در سومین همایش تجلیل از هنرمندان هنرهای سنتی، کمترین خواسته این افراد را مستمری، بیمه و اختصاص یک موزه برای هنری هفت هزار ساله دانست.

به گزارش خبرنگار مهر، بهمن نامورمطلق در سومین همایش تجلیل از پیشکسوتان هنرهای سنتی و صنایع دستی، جهان بدون هنرمندان را فاقد زیبایی دانست و افزود: ما به وجود هنر نیاز داریم تا زندگی‌مان، امید و معنا پیدا کند. هنرمند با خلق هنر تنها به آفرینش یک اثر زیبا نمی‌پردازد بلکه هر بار به خلق خود هم می‌پردازد چرا که به واسطه اثر هنری‌اش هنرمند است.

وی با اشاره به تفاوت هنرمندان صنایع دستی با دیگر هنرمندان گفت: غربی‌ها در تحقیر دست پیشقدم بودند و انسان را با ذهن تعریف کردند، به همین خاطر کارهای خود را به مهاجران و ماشین سپردند و هر روز افسرده‌تر از روز پیش شدند. اگرچه این اندیشه در میان صوفیان و برخی شاعران بزرگ ما نیز وجود داشته است. برای مثال وقتی مولانا می‌گوید «ای برادر تو همه اندیشه‌ای، مابقی خود استخوان و ریشه‌ای» اصالت را به ذهن و اندیشه انسان‌ها می‌بخشد و دست را کوچک می‌کند، در حالی که پیامبر ما دست را بوسیده و به آن ارزش و اعتبار داده است و هنرمندان صنایع دستی، هنرمندانی هستند که علاوه بر ذهن و اندیشه خود، با دست خود به خلق آثار تازه می‌پردازند.

معاون صنایع‌دستی کشور با اشاره به اینکه به جز هنرمندان فعال در زمینه قالیبافی، یک میلیون هنرمند در رشته‌های مختلف صنایع‌دستی و هنرهای سنتی فعالیت می‌کنند، گفت: این افراد کمترین خواسته را از بدنه دولت و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دارند. آنها از ما می‌خواهند که در درجه اول جایگاه اجتماعی‌شان برگردانده شود و فرزندانشان راه پدران خود را ادامه دهند. مسئله دیگری که خواهان آن هستند، مسئله حقوق و بیمه است. در شرایط کنونی حداقل رسیدگی از سوی سازمان به این هنرمندان برجسته، مستمری و بهبود وضعیت بیمه آنان است.

نامورمطلق همچنین راه‌اندازی یک موزه صنایع‌دستی را خواسته هنرمندان برشمرد و افزود: در سرزمینی که هفت هزار سال پیشینه صنایع دستی دارد، موزه‌ای به صنایع دستی تعلق نگرفته و این خواسته زیادی نیست و تلاش ما این است که صدای هنرمندان را به گوش مسئولان بالاتر برسانیم و از آنها بخواهیم تا تدبیری برای برآورده کردن خواسته‌های هنرمندان در نظر بگیرند.

عبدالمجید شریف‌زاده رئیس مرکز ملی فرش نیز در ادامه بیان کرد: امیدوارم شرایط احقاق حق فراهم آید و فضایی مناسب‌تر برای کار و زندگی هنرمندان فراهم شود.

رئیس مرکز ملی فرش گفت: هنرمندان پیشکسوت در نخستین مراسم تجلیل از خود، خواسته‌هایشان را مطرح کردند اما هنوز این خواسته‌ها برآورده نشده است. امید ما این است که مسئولان بالادست، صدای هنرمندان را بشنوند و شرایط بهتری را برای آنان فراهم آورند.

کد خبر 3861386

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha