به گزارش خبرنگار مهر، داوود شهرکی پیش از ظهر سه شنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به سفر اخیر وزیر صنعت به خراسان جنوبی بیان کرد: خوشبختانه این سفر دارای دستاوردهای خوبی بود.
وی خراسان جنوبی را استانی غنی از مواد معدنی دانست و گفت: در حوزه اکتشاف اقدامات خوبی برای شناسایی ذخایر معدنی استان انجام شده است.
شهرکی ادامه داد: مطالعات ژئوفیزیک از یک سال گذشته آغاز شده و برداشت هوایی آن نیز تا اواخر تیرماه سال جاری ادامه داشت.
وی ادامه داد: در سفر اخیر وزیر صنعت مقرر شد که نتیجه این مطالعات تاپایان سال جاری در اختیار سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قرار گیرد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی ادامه داد: بر اساس این نتایج، محدوده های معدنی استان برای سرمایه گذاری به متقاضیان معرفی می شود.
وی با اشاره به فاز دوم عملیات ژئوفیزیک هوایی در استان بیان کرد: در این مرحله ۴۰ هزار کیلومتر مربع از مساحت استان تحت پوشش قرار گرفته است.
شهرکی ادامه داد: در حال حاضر اجرای این مطالعات در دست اقدام بوده و باید تا اوایل سال آینده نیز نتایج آن حاصل و ارائه شود.
وی با اشاره به مطالعات اکتشافی در نوارمرزی بیان کرد: امکان اکتشاف دراین مناطق به دلیل محدودیت های امنیتی در دست بخش خصوصی نبود.
شهرکی با بیان اینکه تاکنون در ۶ هزار کیلومتر این مناطق مطالعات انجام شده است، افزود: کرومیت و آهن از جمله مواد معدنی اکتشافی نواز مرزی استان بوده است.
وی بیان کرد: همچنین در راستای پیگیری ها و توافقات در سفر وزیر به استان، مطالعات و تعیین وضعیت طلا در جنوب استان با سرمایه گذاری شرکت تهیه و تولید باید انجام شود.
احداث کارخانه فراوری طلا در نهبندان
شهرکی ادامه داد: در این سفر مصوب شده است که شرکت تهیه و تولید میزان ۱۰ هزار تن سنگ طلا را برای فرآوری تست کرده و سپس طراحی کارخانه فراوری در خراسان جنوبی عملیاتی شود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی بیان کرد: همچنین آستان قدس رضوی برای فرآوری سنگ در این استان سرمایه گذاری کرده و زیرساخت های لازم را برای آن تامین می کنیم.
وی با بیان اینکه موانع پیش روی معادن خراسان جنوبی طی سفر وزیر صنعت، معدن و تجارت مورد بررسی قرار گرفت، افزود: امید است بتوانیم با کمک سازمان توسعه، بخشی از زیرساخت های معادن استان را فراهم کنیم.
وی تصریح کرد: فراهم کردن زیر ساخت برق معادن نهبندان نیازمند ۴۰ میلیارد تومان اعتبار است.
شهرکی با اشاره به کارخانه چدن خوسف بیان کرد: فاز اول این طرح ۹۰درصد پیشرفت فیزیکی دارد که برای تامین زیرساخت های آن نیز مکاتباتی انجام شده است.
وی با بیان اینکه معادن پروده زغال سنگ طبس ظرفیت بسیار مناسبی برای استان است، گفت: همچنین این حوزه برای کشور و استان حائز اهمیت است.
افتتاح کارخانه سیمان باقران در سال جاری
شهرکی با بیان اینکه ۷۰ درصد زغال سنگ کشور در خراسان جنوبی است، افزود: برای فراوری زغال نیازمند تجهیزات و توسعه هستیم.
وی از اجرای طرح توسعه زغال خبر داد و گفت: بنا بر دستور وزیر صنعت، معدن و تجارت مطالعه تولید pvc از زغال توسط مرکز تحقیقات و پژوهشگاه پتروشیمی انجام می شود.
شهرکی بررسی مشکلات سه طرح بزرگ سیمان، کک و فولاد را از مهم ترین دستاوردهای سفر وزیر به استان دانست و گفت: امید است در سال جاری کارخانه سیمان باقران افتتاح شود.
وی ادامه داد: موانع پیش رو برای جذب اعتبار طرح سیمان باقران برداشته شده و در حال آجر چینی کوره پخت است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی ادامه داد: همچنین سال آینده شاهد افتتاح کارخانه کک طبس خواهیم بود.
بهره برداری از کارخانه فولاد قاین در سال ۹۶
شهرکی با اشاره به کارخانه فولاد قاین بیان کرد: تعیین تکلیف سهامداران یکی از مشکلات پیش روی این کارخانه بوده که خوشبختانه رفع شده است.
وی با بیان اینکه هم اکنون دولت با سهم ۴۹ درصدی و بخش خصوصی نیز با ۵۱ درصد با یکدیگر توافق بسته اند، افزود: امید است این طرح در سال آینده به چرخه تولید خراسان جنوبی اضافه شود.
شهرکی خواستار تغییر نگاه مدیریتی واحدهای تولیدی شد و اظهار کرد: بسیاری از مشکلات پیش روی سرمایه گذاران با تزریق پول حل نمی شود و نیازمند تغییر نگاه مدیریتی است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با اشاره به مرز ماهیرود خراسان جنوبی بیان کرد: این مرز یکی از مرزهای فعال در کشور است.
وی با بیان اینکه مرز ماهیرود ۳۰ درصد صادرات استان را پوشش می دهد، گفت: برای افزایش صادرت این مرز نیازمند تامین زیرساخت هستیم که باید سایر دستگاه های مرتبط ورود پیدا کنند.
واگذاری ۷۰۰ محدوده معدنی در استان
شهرکی بیان کرد: ۷۰۰ محدوده معدنی راکد در ۲۰ هزار کیلومتر استان شناسایی شده و تا یک ماه آینده آزاد سازی خواهد شد.
وی بیان کرد: این محدودها در اختیار سازمان بوده که با حذف و آزادسازی آنها زمینه برای ثبت درخواست جدید توسط متقاضیان در سامانه کاداستر فراهم خواهد شد.
وی با اشاره به قیمت زغال خراسان جنوبی بیان کرد: با توجه به تصمیمات کارگروه زغال کشور، قیمت هر تن زغال به ۴۵۰ هزار تومان افزایش یافته است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با اشاره به مشکلات پیش روی سرمایه گذاران استان، بیان کرد: در حال حاضر چالش آب در استان بسیار جدی است.
نظر شما