۱۱ دی ۱۳۹۵، ۱۸:۱۹

مدیرآب وخاک جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان:

بیش از ۳۰ درصد قنوات سیستان و بلوچستان خشک شد

بیش از ۳۰ درصد قنوات سیستان و بلوچستان خشک شد

زاهدان - مدیرآب وخاک و امور فنی مهندسی جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: بیش از ۳۰ درصد قنوات این استان به دلیل خشکسالی های پی در پی در چند سال اخیر خشک شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان، محمد حسن یادگارزایی با بیان اینکه هزار و ۹۲۵ رشته قنات در استان سیستان و بلوچستان وجود دارد، اظهار داشت: افزون بر ۳۰ درصد قنوات این استان به دلیل خشکسالی های پی در پی در چند ساله ی اخیر خشک شده است.

وی طول قنات های سیستان و بلوچستان را ۲ هزار و ۳۲۷ کیلومتر ذکر کرد و اظهار داشت: این استان جزو استان های قنات خیز کشور محسوب می شود به گونه ای که رتبه ۶ کشور در تعداد و رتبه چهارم در وابستگی به آب قنات را دارد.

وی ادامه داد: طویل ترین قنات سیستان و بلوچستان با حدود ۲۵ کیلومتر و پر آب ترین قنات ها با آب دهی متوسط ۳۰۰ لیتر در ثانیه در شهرستان سراوان واقع شده است.

مدیرآب وخاک و امور فنی مهندسی جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: آب قنوات استان در بخش شرب، کشاورزی و دامی مورد استفاده است.

وی با بیان اینکه قنوات استان در اثر خشکسالی های متمادی و سیلاب های فصلی آسیب فراوان دیده افزود: با توجه به اهمیت و نقش قنات ها در تامین آب، هر ساله این سازمان طرح مرمت و بازسازی قنوات را از محل اعتبارات استانی و ملی در دستور کار قرار می دهد.

وی افزود: با توجه به میزان خسارت های وارده به قنوات سیستان و بلوچستان در اثر خشکسالی های اخیر و کثرت درخواست های کشاورزان و کمبود اعتبارات، احیاء قنوات بدون مشارکت بهره برداران قنات به ویژه در امر لایروبی سالانه قنات که هر ساله در فصل زمستان انجام می شود میسر نیست.

کد خبر 3864868

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha