به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام علی شکری در دیدار صبح یکشنبه خود با مدیرکل کمیته امداد امام خمینی(ره) استان سمنان به میزبانی اداره کل تبلیغات اسلامی استان در شاهرود بابیان اینکه زکات مانند نماز حکم الهی و قرآنی است، ابراز داشت: احکام ویژه زکات از قرآن استخراجشده و در منابر برای مردم بیان میشود حالآنکه اندکی از همین زکات جمعآوریشده از سوی مردم برای خروج قرآن از محجوریت خرج نمیشود.
وی افزود: نمیتوان از لابهلای آیات قرآن فریضهای را استخراج کرد و به مردم بیان داشت اما سهمی از آن به قرآن اختصاص نداد لذا باید مسئولان و فعالان حوزه زکات درباره ترویج فرهنگ قرآنی بهخصوص در بین اقشار محروم جامعه اهتمام داشته باشند.
ترویج قرآن در جامعه باعث کاهش معضلات اجتماعی میشود
رئیس ستاد ساماندهی شئون فرهنگی در مناسبتهای مذهبی استان سمنان همچنین با تأکید بر اینکه ترویج قرآن در جامعه باعث کاهش معضلات اجتماعی میشود، گفت: اما این بدان معنا نیست که از کارهای عمرانی بهخصوص در روستاها دست کشید لیکن از کمیته امداد میخواهیم در کنار هزینه زکات برای مسائل عمرانی روستاها مانند تکمیل مساجد و ... به مقوله قرآن و ترویج فرهنگ قرآنی نیز بپردازند.
شکری بابیان اینکه امروز با کمترین هزینه میتوان فرهنگ قرآنی را در جامعه نهادینه کرد، ابراز داشت: میتوان از هزینه زکات درراه برگزاری نشستهای قرآنی، تهیه قرآن برای نیازمندان و کمک به حفظ و ترویج معارف کلام خدا استفاده کرد و قاطعانه باید گفت هرکجا که قرآن کریم باشد آسیبهای اجتماعی کمتر هستند.
وی افزود: مقوله مهم دیگر فرهنگ است زکات در فرهنگ اسلامی نهادینهشده اما بخشی از آن حتی برای فرهنگ نیز هزینه نمیشود ما امروز باید با بهرهگیری از فرهنگ، نیاز مردم را برطرف کنیم اما باید بدانیم که این نیاز تنها در بخش عمرانی نیست در برخی موارد شاهد هستیم که نهادینه کردن یک فرهنگ دینی تا چه میزان میتواند اثربخشتر از ساختوسازهای عمرانی در روستاها باشد از سوی دیگر ما باید به سمت خوداتکایی مردم و خروج آنها از فقر با مسائلی مانند خوداشتغالی و ... باشیم وگرنه نیازهای اقتصادی مردم تمامی ندارد و تنها نمیتوان به مردم هزینههای مادی پرداخت کرد که این امر، خودکار فرهنگی و برطرف کردن نیازهای مردم به دست خودشان است.
شبکه تبلیغی نقش ویژهای برای تبیین زکات در جامعه دارد
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان سمنان همچنین گفت: شبکه تبلیغی نقش ویژهای برای تبیین زکات در جامعه دارد لذا این اداره کل با بهرهگیری از ظرفیتهای خود همواره در ترویج این فریضه پیشگام بوده است.
شکری ضمن اشاره به همکاریهای صورت گرفته در حوزه تبیین و ترویج زکات، ابراز داشت: وجود بیش از ۶۲خانه عالم روستایی، مبلغان، شبکه تبلیغی، تشکلهای دین، هیئتهای مذهبی، کانون مداحان، رسانههای وابسته و ... در زمره ظرفیتهای تبلیغات اسلامی برای اشاعه فریضه زکات است که خوشبختانه تاکنون بهخوبی در این زمینه عمل شده است.
وی افزود: همکاریهای بسیار خوبی بین نهادهای زیرمجموعه رهبر معظم انقلاب اسلامی مانند کمیته امداد، اوقاف و سازمان تبلیغات وجود دارد که ما در این زمینه از تمام ظرفیتهای خود بهره خواهیم برد.
ضرورت تشکیل فراکسیون دستگاههای فرهنگی در استان سمنان
عضو شورای زکات استان سمنان گفت: در چند سال گذشته متأسفانه به دلیل برخی ناهماهنگیها نقش سازمان تبلیغات در ترویج زکات نادیده گرفته میشد و کمیته امداد از سوی خود، روحانی و مبلغ به روستاها اعزام میکرد اما این رویه خوشبختانه با نگاه ویژه مسئولان فعلی اصلاحشده و امروز شاهد تعامل بسیار خوبی بین این دو نهاد هستیم.
شکری بیان داشت: این تعامل حتی ما را بر آن داشت تا بین دستگاههای زیرمجموعه رهبر معظم انقلاب اسلامی در استان، فراکسیون دستگاههای فرهنگی را تشکیل دهیم تا درباره مسائل فرهنگی استان سمنان بحث و تبادلنظر صورت گیرد که البته این طرح ابتر ماند اما این بدان معنا نیست که راههای تعامل امروز بسته هستند.
وی افزود: خوشبختانه نشستهای بسیار خوب سهجانبهای بین اوقاف، سازمان تبلیغات و کمیته امداد در سالهای گذشته صورت گرفته که این نشستها قطعاً برای بهبود وضعیت فرهنگی استان در آینده نیز ادامه خواهد داشت.
نظر شما