به گزارش خبرنگار مهر، زیگموند فروید به عنوان بنیانگذار روانکاوی بیش از هر کس دیگری در تاریخچه روانشناسی مورد تحسین قرار گرفته است. اصطلاح «روانکاوی» و نام «فروید» مفاهیمی آشنا برای بیشتر افراد است. به طوری که روانشناسی علمی و شیوههای عملی رواندرمانی با نام فروید آغاز میشود. او روانکاوی را وسیلهای برای کاهش اضطراب و روان رنجوری بشر میدید.
پژوهشگران زندگی پژوهشی فروید را به سه مرحله تقسیم میکنند. در مرحله اول تحقیقات او بیشر جنبه بالینی دارد که نتیجه آن آثاری است مانند «تاویل رویا»، در دوره دوم بیشتر به مباحث فرهنگی پرداخته است و در سومین دوره تأملات او فلسفی و فرا روانشاختی میشوند.
فروید در این کتاب که اهمیتی بیش از سایر آثارش دارد، اولین نظریه جامع درباره رویا را ایجاد و بر اهمیت رؤیا در روانکاوی و بهعنوان بهترین وسیله دسترسی به اطلاعات انباشته شده در ناخودآگه، بسیار تأکید میکند.
«تاویل رویا» با مقدمهای از استیفن ویلسن آغاز میشود که معتقد است زیگموند فروید در کتاب «تاویل رویا» دقیقاً شروع میکند به تشریح ویژگیهای درک ناپذیر رویا، ناممکنهای منطقی و اتفاقات عجیب. فروید در باب تعبیر رویا نیز چنین میگوید: «تعبیر رویا شاهراهی است که ما را به شناخت فعالیت های ناخودآگاه ذهن میرساند».
از سهیل سمی، مترجم این اثر، پیش از این در حوزه روانشناسی آثار دیگری نیز به بازار کتاب عرضه شدهاند که عبارتند از: «فروید در مقام فیلسوف»، «مطالعاتی در باب هیستری» و «روانشناسی زنان».
کتاب «تاویل رویا» نوشته زیگموند فروید، با ترجمه سهیل سمی، در ۵۲۸ صفحه و قطع رقعی با تیراژ یک هزار و ۵۰۰ نسخه به ارزش ۴۶ هزار تومان توسط انتشارات پندارتابان منتشر شده است.
نظر شما