به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از محيط، اين قرآن كه به سال 1221 هجري يعني حدود 206 سال پيش باز مي گردد، در اختيار مركز شوراي مساجد امارات قرار گرفت تا برخي از صفحات آن كه با گذشت زمان در حال از بين رفتن است، مرمت شود .
گفته مي شود اين قرآن خطي توسط احمد بن راشد بن خميس بن هلال مريخي يكي از علماي معروف عصر خود نوشته شده است، وي يكي از محققان برجسته قطري بود كه مراحل مهمي از تاريخ و فرهنگ دولت قطر را رقم زد . نوشته هاي حاشيه كتاب نشان مي دهد كه نويسنده اين كتاب آسماني نسبت به قرائت قرآن، تفسير و علوم قرآن عالم بود و با انواع خط و قوانين آن همانطور كه از تعليقات قرآن كشف شده پيداست آگاهي كاملي داشته است.
بر اساس اظهار نظر كارشناسان، اين كتابت با اين دقت كاري فوق العاده است، به ويژه اينكه كاتب از رنگهاي متنوع چون رنگ قرمز كه شيوه اي جديد در اسلوب كتابت به شمار مي رود، استفاده كرده است. از سوي ديگر نوع جوهر استفاده شده در اين قرآن نوع خاصي است كه توانسته در مقابل عوامل محيطي مقاومت كرده و با گذشت زمان از بين نرود و اين مسئله تبحر و آگاهي نويسنده را در ارتباط با خط، انواع رنگ، جوهر و چگونگي كاربرد آن را نشان مي دهد.
تعداد صفحات اين كتاب 255 صفحه است كه كل قرآن را در بر مي گيرد و بر ورقهاي مقوايي در قطع بزرگ نوشته شده است، به طوري كه هر يك صفحه 14 خط دارد.
همچنين آوردن اسم سوره ها، تعدا آيات، نوع سوره مكي يا مدني بودن آن با رنگ قرمز در ابتداي هر سوره و قرار دادن نقاط قرمز بزرگ در فواصل بين آيات حاكي از آگاهي و تسلط كاتب قرآن كشف شده بر سوره ها است .
نظر شما