به گزارش خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر ، ليلا اعتماد در مورد مشكلات ناشنوايان در كشور ، به خبرنگاران گفت: كمبود وسايل كمك توانبخشي و پرداخت هزينه سمعك و همچنين هزينه تحصيل دانشجويان در دانشگاه هاي غير دولتي براي ناشنوايان ، عدم وجود دستگاه هاي ارتباطي و آموزش كودكان ناشنوايان ، مشاوره پزشكي جهت ازدواج و... از جمله مشكلاتي است كه براي ناشنوايان وجود دارد.
همچنين ، كارشناس ارشد شنوايي شناسي نيز گفت: بر اساس آمارهاي جهاني از هر 100 هزار نفر 275 نفر ناشنوا هستند كه هزينه غربالگري در كشورهاي ديگر 10 هزار دلار خواهد بود. در حالي كه در ايران هزينه اين امر براي هر كودك كمتر از 33 دلار است و در مقايسه با كشورهاي ديگر هزينه بسيار كمتري دارد.
سعيد ملايري خاطر نشان كرد: به علت كم شنوايي ؛ اختلال هاي ارتباطي ، هيچاني و عاطفي ، تحصيلي و شغلي در فرد ايجاد مي شود كه نقطه اصلي توانبخشي ما كم شنوايي ارتباطي است و بايد با ارئه خدمات توانبخشي اقداماتي انجام و شرايطي فراهم شود تا فرد ناشنوا و كم شنوا همانند فرد عادي زندگي كند.
وي تاكيد كرد: 90 درصد كودكاني كه از والدين شنوا متولد مي شوند ، شنوا هستند و ارائه خدمات و اقدامات به موقع به مابقي اين افراد كه دچار مشكل هستند در كاهش اختلال ناشي از شنوايي موثر خواهد بود.
كارشناس ارشد شنوايي شناسي تاكيد كرد: تشخيص زودهنگام و به موقع نوزادان كم شنوا در طرح غربالگري شنوايي قطعا مي تواند از بروز بسياري از مشكلات اين افراد جلوگيري كند و به نفع جامعه نيز خواهد بود. همچنين مي توان از طريق ارائه خدمات توانبخشي به ناشنوايان و كم شنوايان ، يك فرد كارآمد و مفيد به جامعه عرضه كرد.
نظر شما