مجید بلالی، مجری طرح « دستگاه نگین تراش اتوماتیک» در شرکت دانش بنیانی که در قم فعال است در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در حال حاضر در کارگاههای نگین تراشی از دستگاهها سنتی و قدیمی استفاده می شود که سرعت بالایی ندارند.
وی افزود: از این رو در صدد آمدیم تا با طراحی دستگاه نگین تراش که به صورت اتوماتیک کار می کند، سرعت نگین تراشی را افزایش دهیم؛ البته با استفاده از این دستگاه دقت و کیفیت نگین نهایی نیز افزایش می یابد.
به گفته بلالی، از این سیستم در اشتغال زایی و فراوری سنگ های قیمتی می توان بهره برد.
این محقق با بیان اینکه نمونه این سیستم هنوز در داخل و خارج طراحی نشده است، اظهار داشت: دستگاه نگین تراش اتوماتیکی که طراحی کرده ایم با راندمان ۵ برابری نسبت به سایر روش های به کار گرفته شده خدمات ارائه می کند.
وی افزود: گوهرتراشی یک حرفه مهارتی بوده که انجام سنتی و دستی آن بسیار زمان بر و مستلزم تخصص بالاست و کشورهای صاحب تکنولوژی در این زمینه نیز حاضر به قرار دادن فناوری های خود به ما نبودند.
بلالی با بیان اینکه این دستگاه بر اساس یک سیستم عامل جدید طراحی شده است، اضافه کرد: این دستگاه ثبت اختراع شده و مورد تایید سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران است.
وی بیان کرد: این دستگاه جدید که به صورت مکاترونیک طراحی و ساخته شده است، عملیات نگین تراشی و فرآوری محصولات معدنی قیمتی که تاکنون به صورت دستی انجام می شده را به شکل نیمه خودکار تبدیل می کند و امکان اجرای حرکات انعطاف پذیری که تاکنون بخاطر پیچیدگی های خاص ممکن نبوده است را فراهم می سازد و عملیات گوهرتراشی را تا حدود ۸۰ درصد تسهیل می کند.
به گزارش مهر، طرح «دستگاه نگین تراش انعطاف پذیر» در گروه مکانیک هجدهمین جشنواره جوان خوارزمی، رتبه سوم بخش نوآوری را کسب کرده است.
نظر شما