به گزارش خبرنگار مهر، شهرام میر رضایی در سخنانی به خبرنگاران اظهار داشت: شرکت ملی مهندسی و ساختمان ایران با اجرای پروژه انتقال نفت «آبادان ری» ۶۵ میلیارد ریال به جنگل ها، درختان بلوط و عرصه های طبیعی این شهرستان خسارت وارد کرده است.
شرکت نفت ملزم به پرداخت خسارت شد
وی افزود: این شرکت که در شهرستان پلدختر خسارات فراوانی به عرصه های منابع طبیعی وارد کرده بود ملزم به پرداخت خسارت شد.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری پلدختر گفت: شرکت ملی مهندسی و ساختمان ایران برای پروژه انتقال نفت «آبادان ری» تا کنون حدود ۳۰ میلیارد ریال از خسارات را پرداخت کرده است.
میر رضایی افزود: بر اساس بند ب ماده ۱۲ قانون افزایش بهره وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی و با توجه به تصویب نامه هیئت وزیران، شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران را ملزم به پرداخت خسارات وارده کرده است.
وی گفت: خسارت وارد شده ناشی از اجرای پروژه خط انتقال نفت «آبادان ری» توسط تیم کارشناسی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان برآورد شده و بر اساس جدول آنالیز این شرکت ملزم به پرداخت خسارت شده است.
زیستگاه حیاتوحش از بین رفت
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری پلدختر افزود: پرداخت خسارات طبق جدول زمان بندی اعلام شده توسط اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان و بنا به پیشرفت فیزیکی پروژه و به حساب خزانه واریز می شود که تا کنون مبالغی به حساب خزانه واریز شده است.
بنابراین گزارش شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران برای عبور خطوط انتقال نفت شروع به تخریب بخش زیادی از منابع طبیعی در شهرستان پلدختر کرده و تراژدی قلعوقمع بلوطهای کهنسال را در این منطقه رقمزده است.
یکی از اهالی روستای «قلعه نصیر» که در منطقه احداث و عبور خطوط لوله نفت واقعشده در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: فعالیت این شرکت موجب تخریب درختان باارزشی مانند بلوط و «بنه» در منطقه شده و علاوه بر آن موجب از بین رفتن مراتع نیز شده است.
محمد بابایی بیان کرد: عبور خطوط لوله نفت از این منطقه موجب تخریب و از بین رفتن زیستگاه حیوانات مختلفی مانند سنجاب ایرانی، خرگوش، روباه، شغال و ... شده که حیاتوحش منطقه را مجبور به فرار کرده است.
پروژه انتقال نفت فاقد طرح ارزیابی زیست محیطی است
وی گفت: درختان بلوط نشان هویت طبیعی و تاریخی مردم منطقه است که امروز از سوی شرکت نفت شاهد قطع بیرحمانه آنها هستیم.
همچنین یکی از اهالی روستای «ریخان» در مسیر عبور خطوط نفت در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: این خط انتقال نفت توسط پیمانکار شرکت نفت از پل «بابا حسین» خرمآباد آغازشده و پس از گذشت از روستاهای «شهنشاه»، «داد آباد» و ... به روستای «چمشک» پلدختر رسیده است.
مدیرکل حفاظت از محیطزیست استان لرستان - بهعنوان متولی این بخش- در جریان سفر به شهرستان پلدختر تأکید کرده که «این پروژه فاقد طرح ارزیابی زیستمحیطی بوده است».
مهرداد فتحی بیرانوند همچنین یادآور شده است: اداره محیطزیست استان لرستان اعلام کرده که تا این شرکت مجوز طرح ارزیابی زیستمحیطی نداشته باشد و خسارات وارده را پرداخت نکند بههیچوجه به آن اجازه کار داده نخواهد شد.
نظر شما