۲۶ دی ۱۳۹۵، ۸:۰۵

مدیرکل آموزش و پرورش کردستان در گفتگوی تفصیلی با مهر:

کردستان؛ استان برتر در پوشش تحصیلی/دلایل فرهنگی مانع تحصیل می شود

کردستان؛ استان برتر در پوشش تحصیلی/دلایل فرهنگی مانع تحصیل می شود

سنندج-مدیرکل آموزش و پرورش استان کردستان با اشاره به رشد قابل ملاحظه پوشش تحصیلی در مقاطع مختلف تحصیلی در استان، گفت: در حال حاضر پوشش تحصیلی در بعضی از پایه ها به ۱۰۰ درصد رسیده است.

خبرگزاری مهر - گروه استانها؛ چنور صادقی: رشید قربانی مدیرکل آموزش و پرورش کردستان در گفتگو با خبرنگار مهر به ارائه گزارشی از عملکرد آموزش و پرورش استان در حوزه های مختلف اشاره کرد و گفت: استان ما در پوشش تحصیلی دوره ابتدایی جزو استان های برتر کشور محسوب می شود.

وی با اشاره به اینکه کردستان در پوشش تحصیلی پیش دبستانی رتبه سوم کشور را دارد، عنوان کرد: پوشش تحصیلی پیش دبستانی در استان ۸۶ درصد است که این میزان در میانگین کشوری ۶۷ درصد است.

وی اضافه کرد: از آنجا که پوشش پیس دبستانی تا پایان دی ماه ادامه دارد پیش بینی می شود میزان پوشش دانش آموزان در این مقطع دراستان به ۹۰ درصد برسد.

مدیرکل آموزش و پرورش کردستان با اشاره به اینکه سال گذشته در پوشش حوزه سوادآموزی در دوره های انتقال و تحکیم ۸۵ درصد و در سواد آموزی هم ۶۰ درصد پوشش تحقق پیدا کرد، ادامه داد: امسال این میزان در دوره انتقال و تحکیم به ۹۰ درصد رسیده است.

قربانی میزان پوشش تحصیلی مقطع متوسعه اول در استان را نزدیک به میانگین کشوری حدود ۹۳ درصد ذکر کرد و افزود: متاسفانه میزان پوشش تحصیلی مقطع متوسطه دوم در استان پایین تر از میانگین کشوری است.

وی به دلایل پایین بودن میزان پوشش تحصیلی دوره متوسطه دوم دراستان اشاره کرد و گفت: یکی از مهمترین دلایل آن فرهنگی است به ویژه در مناطق روستایی که تمایل و علاقه والدین در این مناطق برای ادامه تحصیل فرزندانشان به خصوص دختران در دوره دوم متوسطه بسیار کم است.

وی بیان کرد: از دیگر دلایل مسئله مذکور هم به پراکندگی مناطق روستایی برمی گردد به گونه ای که آموزش و پرورش نمی تواند برای سه، چهار دانش آموز در مقطع متوسطه دوم چندین دبیر را اعزام کند و می بایست دانش آموزان چندین روستا برای ادامه تحصیل به دبیرستان یکی از روستاهای تعیین شده توسط آموزش و پرورش حضور پیدا کنند.

مدیرکل آموزش و پرورش کردستان ادامه داد: تعداد زیادی از خانواده های روستایی هم اجازه حضور فرزندان خود به ویژه دختران را در روستاهای دیگر برای ادامه تحصیل نمی دهند.

قربانی بیان کرد: آموزش و پرورش مکلف است برای روستاهایی که جمعیت دانش آموزی انها در مقطع متوسطه دوم به ۳۰ نفر برسند دبیر اعزام کند و اگر جمعیت کمتر از این تعداد باشد قادر به اعزام دبیر نخواهد بود.

وی عنوان کرد: در روستاهای مناطق مرزی هم یکی از دلایل ترک تحصیل دانش آموزان به ویژه در مقطع متوسطه دوم تحریک شدن آنها به انجام کار کولبری و فعالیت در این عرصه است.

کردستان یکی از استان های برتر کشور در پروژه مهر

مدیرکل آموزش و پرورش کردستان با اشاره به موفقیت آموزش و پرورش استان در سه ساله اخیر در پروژه مهر، گفت: با تلاش تمامی فرهنگیان و مدیران آموزش و پرورش استان درسال های ۹۳، ۹۴ و ۹۵ رتبه برتر کشوری را در پروژه مهر کسب کردیم.

قربانی به موفقیت استان در جشنواره خوارزمی هم اشاره کرد و ادامه داد: جشنواره جوان خوارزمی که سالانه توسط باشگاه دانش پژوهان جوان برگزار می شود سهمی به وزارت های آموزش و پرورش  و علوم اختصاص پیدا می کند.

وی اضافه کرد: امسال برای نخستین سال چهار نفر از کردستان در بین سهمیه وزارت آموزش و پرورش به این مسابقات راه پیدا کردند و به نسبت جمعیت دانش آموزی رتبه نخست را درکشور داشتیم.

وی برگزاری جشنواره های جوان خوارزمی، جابربن حیان و نوجوان خوارزمی را مهمترین راهکار علاقمند کردن دانش آموزان به ورود به عرصه پژوهش ذکر کرد و گفت: همه باید تلاش کنند این جشنواره ها هم از نظر کمی و هم کیفی ارتقا پیدا کنند.

کمک بالغ بر یک میلیارد تومانی سازمان برنامه و بودجه به آموزش و پرورش کردستان

مدیرکل آموزش و پرورش کردستان یکی از چالش های این نهاد در چند سال اخیر را بدهی به دستگاه های خدمات رسان خواند و گفت: توافق نامه ای بین وزرای نیرو و آموزش و پرورش دولت گذشته منعقد شده بود که براساس آن هزینه های آب، برق و گازبرای مدارس رایگان باشد.

قربانی بیان کرد: توافق مذکور چون مصوبه قانونی نداشت لذا در دولت یازدهم مورد تایید قرار نگرفت و همین موجب بدهی آموزش و پرورش از سال ۹۱ به بعد به دستگاه های خدمات رسان شد.

وی اظهارداشت: کردستان جزو محدود استان های کشور است که تاپایان مهر امسال توانست بدهی های معوقه را پرداخت کند و یک ریال به شرکت های خدمات رسان بدهکار نباشد.

وی میزان بدهی آموزش و پرورش استان به دستگاه های خدمات رسال را ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان ذکر کرد و ادامه داد: یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان آن را با کمک اعتباری سازمان برنامه و بودجه استان و مابقی را با کمک وزارتخانه پرداخت کردیم.

مدارس عادی براساس قانون حق دریافت اجباری پول از اولیاء را ندارند

مدیرکل آموزش و پرورش کردستان در ارتباط با حق دریافت پول از اولیا گفت: تعدادی از مدارس مانند تیزهوشان و مدارس خاص و هیئت امنایی الزام قانونی است و می توانند از والدین مبالغ تعیین شده را دریافت کنند.

قربانی با اشاره به ممنوعیت دریافت پول از والدین در مدارس عادی، عنوان کرد: در مدارس عادی براساس قانون الزام واجباری برای دریافت مبالغی از اولیا وجود ندارد.

وی اضافه کرد: قطعا اولیای دانش آموزان از میزان سرانه ای که آموزش و پرورش به مدارس اختصاص می دهد آگاه هستند و با توجه به پایین بودن این میزان سرانه هم اولیایی که توانایی مالی بیشتری دارند برای رفاه حال فرزندان خود می توانند کمک هایی به مدارس کنند.

وی بیان کرد: بارها تاکید شده که در مدارس شبانه روزی نباید هیچ دانش آموزی به دلیل نداشتن پول از ادامه تحصیل محروم شود.

مدیرکل آموزش و پرورش کردستان ادامه داد: سال گذشته سازمان برنامه و وبدجه استان ۵۰۰ میلیون تومان به مدارس شبانه روزی کمک کردند و خوشبختانه خیرین هم در راستای تامین هزینه های این مدارس ما را یاری کردند.

قربانی بخش تربیت بدنی و سلامت آموزش وپرورش را یکی از بخش های مهم در این  نهاد برای آماده کردن دانش آموزان برای حضورمفید وموثر در جامعه خواند و گفت: ورزش در آموزش و پرورش در قالب همگانی و قهرمانی دنبال می شود.

وی با اشاره به اینکه ورزش های همگانی شامل  المپیادهای درون مدرسه ای، حیات پویا و توسعه استعدادیابی در مدارس است، عنوان کرد: ورزش دانش آموزی استان کردستان در بخش ورزش‌های همگانی در سال ۹۵ توانسته است جز استان‌های برتر کشور شود.

وی بر برنامه ریزی در راستای ورزش های قهرمانی تاکید کرد و اظهراداشت: ورزش دانش اموزی کردستان سال ۹۲ در رتبه ۲۳ کشور قرار داشت ولی با تلاش های که انجام شد این مهم هر سال ارتقا یافت و حال به جایگاه ۸ کشور دست پیدا کرده ایم.

مدیر کل آموزش و پرورش استان کردستان با اشاره به اینکه ورزش دانش آموزی استان از لحاظ رشد جایگاه دوم  کشور را دارد، گفت: فعالیت ها و موفقیت های کسب شده استان در حوزه ورزش موجب تغییر دیدگاه مسئولان وزارتخانه شده و اگر در گذشته به سختی میزبانی مسابقات ورزشی در سطح ملی به کردستان واگذار می شد امروزه آنها خود پیشنهاد میزبانی را به استان می دهند.

کد خبر 3870188

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha