محمد شريفي مقدم در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر ، افزود: ايدز و هپاتيت و ديگر بيماري هاي خطرناك اغلب از راه خون به ديگران منتقل مي شود و پرستاران نيز روزانه به دفعات مكرر به علت تزريق سرم و خون گيري با خون سر و كار دارند بنابراين به ميزان زيادي در معرض تهديد ابتلا به اين بيماري ها قرار مي گيرند.
وي با اشاره به اينكه بيماري ايدز تا 15 سال نخست ابتلا ، هيچ گونه علامتي ندارد ، گفت: آمار ايدز در كشور در حال افزايش است اما اين بيماران تابلوي شناخته شده اي ندارد و حتي تعداد زيادي از آنان از بيماري خود اطلاع ندارند. بنابراين زماني كه اين بيماران براي درمان بيماري هاي ديگر خود نظير آپانديس و ديگر جراحي ها به بيمارستان مراجعه مي كنند پرستاران را در معرض تهديد ابتلا به اين بيماري قرار مي دهند.
دبيركل خانه پرستار با اشاره به اينكه بيمار بستري شده در بيمارستان بيش از 80 درصد زمان خود را طي شبانه روز را با پرستاران مي گذارند ، افزود: انتقال بيماري ها به افراد بستگي به زمان و شدت مواجه شدن با عامل بيماري زا دارد. بنابراين پرستاران به عنوان افرادي كه بيشترين زمان خود را با بيماران سر و كار دارند ، آنان را تهديد مي كند.
شريفي مقدم با اشاره به اينكه سل از ديگر بيماري هاي خطرناكي است كه انتقال آن از راه تنفس صورت مي گيرد و در اين مورد نيز پرستاران بيشتر در معرض ابتلا به اين بيماري هستند ، گفت: به طور حتم تا كنون بيماري هاي خطرناك پرستاران را درگير كرده است اما چون در اين زمينه تحقيقات وسيعي صورت نگرفته بنابراين آمار دقيقي در اين زمينه وجود ندارد.
نظر شما