۲۶ دی ۱۳۹۵، ۱۶:۰۹

کتاب «سیاستهای اجتماعی و تمرکز زدایی در کوبا» منتشر شد

کتاب «سیاستهای اجتماعی و تمرکز زدایی در کوبا» منتشر شد

کتاب «سیاستهای اجتماعی و تمرکز زدایی در کوبا» به قلم جمعی از نویسندگان توسط انتشارات دانشگاه هاروارد منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، بدون شک کوبا در زمان فیدل کاسترو یکی از کشورهای کمونیستی منطقه آمریکای لاتین به حساب می آمد که نظامی سیاسی و البته اقتصادی منحصر به فردی برای خود دست و پا کرده بود. حقیقت این است که دوران زمامداری فیدل را باید صحنه رقم خوردن اتفاقات اجتماعی، سیاسی و اقتصادی خوب و بد برای کوبا دانست.

نویسندگان کتاب «سیاستهای اجتماعی و تمرکز زدایی در کوبا» در کتاب خود که به تازگی از سوی انتشارات دانشگاه هاروارد منتشر شده، به بررسی اوضاع سیاسی، اجتماعی و سیاسی این کشور از زمان وقوع انقلاب ۱۹۵۹ کوبا تا عصر معاصر پرداخته اند.

از نظر نویسندگان کتاب، تاریخ کوبا در زمان فیدل را می توان به دو بخش تقسیم کرد: از ۱۹۵۹ تا فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۹۱ و از زمان فروپاشی شوروی به این سو.

نویسندگان کتاب معتقدند دولت کاسترو توانست بسیاری از معضلات اجتماعی و اقتصادی این کشور را که تا پیش از وقوع انقلاب در این کشور وجود داشت را ریشه کن کرده و یا دستکم تضعیف کند. بسیاری از مشکلات کوبا از جمله سیاستهای موجود آن زمان در حوزه سلامت، تحصیلات عالیه، استخدام، محیط زیست و نابرابری های اجتماعی گسترده در زمان حکومتداری کاسترو و البته پیش از فروپاشی شوروی تا حد زیادی اصلاح شده و بهبود یافتند. همچنین کوبا به واسطه کمک های شوروی توانست ارتشی منظم تشکیل داده و در زمینه اقتصادی نیز فرآیند تمرکز زدایی از اقتصاد این کشور را آغاز کرد.

اما پس از فروپاشی شوروی در سال ۱۹۹۱، کمک های مالی این کشور به کوبا که تا پیش از فروپاشی روانه این کشور می شد و حتی بسیاری از کالاهای اساسی و یا لوکس مانند خودرو که عمدتا از شوروی به سمت هاوانا رهسپار می شدند، به یکباره قطع شد. نتیجه چنین رخدادی، افزایش نرخ فقر، محدود شدن دسترسی به تحصیلات عالیه و خدمات پزشکی و تقریبا هرآنچه تا پیش از فروپاشی شوروی با کمک این کشور به کوبا را در میان کشورهای آمریکای لاتین غیر کمونیتی سرآمد و زبانزد کرده بود، به یکباره تضعیف شدو از میان رفت.

یکی از تبعات منفی این حوادث، عقبگرد دولت کوبا از مسیر تمرکز زدایی در اقتصاد و حرکت به سمت دولتی کردن بیش از پیش آن در این کشور بود.

کتاب حاضر با بررسی مفصل مطالب عنوان شده شمایی کلی و طبقه بندی شده از تاریخ معاصر کوبا را برای مخاطبان خود به تصویر می کشد.

نویسندگان این کتاب عبارتند از: جورج آی. دومینگوئز، ماریا دل کارمن زابالا آرگوئلس، مایرا اسپینا پریتو و لورنا باربریا.

کد خبر 3874507

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha